Orkanen Nicole förde jättehummer till ytan

23:54 23 Okt 2016

Två spännande saker:

1. Orkaner
2. Enorma havsdjur som döljer sig i djupet

Kombination av dessa följer nedan:

Det var en dryg vecka sedan orkanen Nicoles epicentrum passerade Bermuda. Utöver att föra med sig oreda och kaos lyckades orkanen också sätta åtminstone ett djuphavsmonster i rörelse – en hummer på nästan sex och ett halvt kilo, som fångades in av en fiskare den femtonde oktober. Kolla på den bara! Vilken rackare. Bilder på jättehummern lades upp på facebook och spreds snabbt, för vem blir inte exalterad av en svinstor hummer? Varelsen plockades upp, fotograferades och fick sedan återvända till djupet för att förhoppningsvis växa sig ännu större. De kan tydligen bli uppåt sjuttio år gamla. Bermudahummern var dock långt ifrån den största som fångats in – Enligt Guinnes rekordbok (vad annars…) var det en hummer som fångades in 1977 i Nova Scotia, som vägde hela tjugo kilo.

En annan hummer jag är rätt förtjust i är den här pjäsen, som ligger i en monter i fiskaffären Göta Fisk på Götgatan i Stockholm. Inte i närheten av ovan nämnda, men vi vet ju alla att de svenska humrarna generellt är mindre. Således en värdig medtävlande ändå.

hummer

/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp