Veckans samlade intryck #5

07:32 16 Okt 2016
  1. Ernstkorven

v1

Hittade Ernstkorv senast jag var och handlade. Ernst Kirchsteiger alltså. Att han är en matmänniska är ingen nyhet (”man känner sig aldrig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen” och så vidare), och nu har han tagit fram ett gäng handgjorda kött- och charkuterivaror i samarbete med västerviksbaserade charkföretaget Jojjen. Några speciella ekocertifieringar eller liknande kunde jag inte identifiera, däremot ett svenskt kött-sigill löften om att vara ”en garanterad fullträff såväl stekt som gratinerad”.

2. Brödhandsken

v5

Alla produkter, hur underliga de än är, som har slogan ”Make anything into a sandwich!” måste ändå vara bra. Man ser ju, han på bilden, han är ju jättenöjd.

3. Pizzatröjan

v9

Har skaffat en ny *provokativ* t-shirt. Ni skulle bara veta effekten den har på folk.

4. Protein protein protein

v3

Köket har varit inplastat senaste veckan på grund av målning. Det är klart nu, och det blev så jäkla snyggt kan jag berätta, men under själva inplastningsperioden har det inte gjorts många knop därinne. Målandet har för det mesta skett på morgonen, och några mornar har jag inte riktigt hunnit in i köket innan de kört igång. Lösningen = springa ner till seven eleven som lyckligtvis ligger i samma hus och köpa en kaffe och något att äta. Valde en keso med någon slags müsli (som såg god ut, men som smakade lite som… confetti gjort på spånskiva). Upptäckte medan jag låg i soffan och konsumerade den att det står ”protein” på burken. Proteinkeso? När slutade det vara bara keso? Keso duger som den är!
/Mvh konservativ

5. Throwback

v4

Lauren och Heidi! Visar var vitrinskåpet ska stå, när det begav sig!

6. Skafferiet

skafferi

En av de mest njutningsfulla stunderna när köket kunde täckas av efter månader av renovering var den när jag kunde packa upp alla skafferivaror och ställa in de i skåpen igen. Jag känner mig som en hoardande ekorre när jag donar med mina matrelaterade ägodelar. Blir lugn, känner mig märkligt trygg och dessutom ganska exalterad. Den nepalesiska pepparn tillexempel (magisk, doftar precis som passionsfrukt), den hade jag glömt att jag hade, liksom de fantastiska burkarna med sardiner i muscatvin och de mystiska tuberna med syntetisk matkulör. Känns som att jag fått en stor present.

Tack och hej,
/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG