Årets blufflivsmedel ska utses

12:23 21 Jan 2017

Det är dags för föreningen Äkta vara att utse vinnaren av den inte så åtråvärda titeln Årets matbluff 2016. Förra året var det en mejeriprodukt som ställdes i skamvrån, nämligen Valios laktosfria kefir, som såldes dyrt till laktosintoleranta samtidigt som man i hemlighet sålt exakt samma laktosfria kefir billigt (på vilken de också modifierat innehållsförtäckningen något) i det vanliga sortimentet.

På Äkta Varas sajt kan man rösta bland de fem nominerade, som samtliga har som otrevlig gemensam nämnare att de utlovar innehålla en huvudsmaksättning av något som inte alls eller bara marginellt finns där: mandelpepparkakor som ”kan innehålla spår av mandel”, tusendelstryffelbearnaise, hallonfritt hallonbubbelvatten och oxbuljong nästan helt utan den utlovade oxen.

Rösta kan man göra här fram till den måndag tjugotredje januari. Då vet vi vilken bluff som är årets bluff.

/Slaktarn

En kommentar | “Årets blufflivsmedel ska utses”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG