Helvetet är fullt av medleyn och potpurrier

07:00 16 Feb 2017

Att kommunicera kring mat är att vandra en ständig balansgång. Klarar man inte att hålla sig upprätt faller man ner och landar i ett hav av pretentiösa floskler, en plats där någon ropar till dig att du ska få en syndigt god munorgasm, och där du hör dig själv svara att det var ett medley av guilt-free pleasure. Det kan snabbt bli riktigt mörkt. För att hålla mig på den ljusa sidan (och för egen underhållnings skull) för jag anteckning över de matrelaterade uttryck jag upplever som särskilt stötande (hela listan finns här).

Idag när jag bläddrade i en gammal gratistidning fann jag en annons från ett lokalt hak som erbjuder sina kunder en särskild alla hjärtans dagsmeny.

medley

Där, inklämd mellan capresesalladen och oxfilén, fann jag ett praktexeempel på ovan nämnda fenomen. Där fanns både ett medley av röding och ett potpurri av potatis och sparris (och inte att förglömma en emulsion av citron, men det tycker jag inte är lika illa). Antagligen bara ett harmlöst försök att sätta lite guldkant på situationen, en slags verbal motsvarighet till att garnera med korslagda gräslöksstrån eller varför inte dekorera tallriken med en balsamicoswirl. Nej, detta medley följes ej upp med något dacapo.

/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg