Jag åker till Wien och behöver era tips!

07:00 28 Feb 2017

Tredje året i rad, har det hunnit bli tradition då? Jag fyller i alla fall år snart, och har precis som mina två senaste födelsedagar bokat en resa för att se till att jag är så långt bort från vardagen som möjligt när det smäller. Den här gången bär det av till Wien! Wienerschnitzelns (antar jag) och Sigmund Freuds hemstad!

Nu behöver jag era tips, och det är därför jag gjort bilden ni ser ovan, för att motivera er. Framförallt gällande att äta, men också annat. Har du varit där? Åt du något fantastiskt? Besökte du någonting fantastiskt? Gjorde du något som jag absolut inte bör upprepa?

Auf Wiedersehen,
/Slaktarn

10 kommentarer | “Jag åker till Wien och behöver era tips!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Oscar skriver:

  Var där för ett år sedan och kan rekommendera restaurang Tian (en av få vegetariska restauranger som fallit Michelinguiden på läppen).
  Bortsett från mat så är Wiens konsthistoriska museum värt ett besök. Det är tillsammans med naturhistoriska museet riktiga skrytbyggen som Hapsburgarna uppförde bredvid varandra. Stora hus med stora samlingar.
  Lite i samma anda så är Hapsburgarnas sommarresidens Schönbrunn värt ett besök. Särskilt om det är bra väder!

  1. Julia Gummesson skriver:

   Tack för tipsen Oscar! Vad gäller konsthistoriska är födelsedagsmorgonen vigd åt just det, inklusive frukost på tillhörande restaurang, förhoppningsvis har de gott käk. Men, ärligt talat, vem bryr sig om det när man får sitta i ett fett skrytbygge?!

 2. Susanne skriver:

  Ikke kjøp dyre billetter til opera eller ballett. Hvis du venter til en time før forestilling, kan man gå inn bakinngangen på operahusene og få kjøpe billetter til 3 euro! Innført da Mahler var operasjef for at kunsten skulle være for alle. OBS man må stå, men det er verdt det.

 3. Binki skriver:

  Besök militärhistoriska museet, underbart! http://www.hgm.at

  Även Schatzkammer, tjusiga kröningsmantlar, reliker – även bitar av Det Sanna Korset
  http://www.kaiserliche-schatzkammer.at

  Kryptan under Stephansdom är också mycket cool med travar av ben, urnor med kejserliga hjärtan mm.

  Strunta i mat och ät kaka.

 4. Ansi skriver:

  Inte varit där själv, men släkten säger att Kleines Café är mysigt och ett litet måste i caféväg, mest för att det är fint där. :)

 5. Hateff skriver:

  Har läst/hört en massa gott om Restaurant Konstantin Filippou. Här ett klipp där han är pissfull tillsammans med Per-Anders Jörgensen från Fool: https://www.youtube.com/watch?v=LOzqay0sH0w

  1. Julia Gummesson skriver:

   Haha! Middagen fullbokad, men har lyckats haffa en trerätters-lunchbokning. Tack!

 6. Anna skriver:

  Svårt att ge tips då jag inte vet vad du är ute efter, de ”typiska” turist-sakerna? Mer alternativa upplevelser? Kultur? Utgång? Tradition? Hipster? Hör av dig om du vill ha guidning en eftermiddag eller ses och ta en after work öl =)

  1. Julia Gummesson skriver:

   Jag är bara där några få dagar så ska försöka klämma in så mycket det går! Främst intresserad av att äta saker, både traditionellt och nytt och kul. Barer och utgång är också intressant, shopping är ej av intresse. Vilket erbjudande! Lite beroende på hur hårt inklämda aktiviteterna ligger vore det fantastiskt, men tidsbristen är som sagt ett hot. Kram!

 7. Anna skriver:

  Mitt tips för kaffe är cafe Kafka!! mkt bra mys och snyggt inrett samt charmig ägare och bra klientel. inte superfantastisk mat men bra kaffe och vibe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG