Jolt Cola åter i svensk handel

Fansen eld och lågor över återlanseringen av Jolt Cola

12:28 16 Jan 2018

I slutet av september stod det klart att Jolt Cola skulle göra comeback på den svenska marknaden, efter att ha lyst med sin frånvaro i några år. Det är familjeföretaget Gray’s American Stores som axlat ansvaret för att återinföra den kultförklarade drycken, vars inte så tidsenliga slogan lyder all the sugar, twice the caffeine.

”På många stora sajter för spel och IT-folk blev det glada tillrop när jag gick ut med information om Jolts återkomst, särskilt bland kodareliten och de som deltar på bland annat Dreamhack” sa Emily Gray, PR-ansvarig på Gray’s American Stores, i samband med tillkännagivandet.

Jolt Cola åter i svensk handel

I november dök det första lasset Jolt Cola upp i handeln. Enligt ett pressmeddelande var trycket på butiker och webhandeln enormt – så pass att kunderna åkte efter PostNords bilar fyllda med Jolt för att få tag på de första burkarna. En webbsida kraschade tio minuter efter att Jolt fanns i lager, och en butikskedja fick lägga ny beställning på en hel container efter ett par dagars försäljning.

På Gray’s var man dock inte överraskade över det varma mottagandet. ”Vi har aldrig sett en sådan aktivitet på sociala medier för någon av våra produkter förut. Joltfansen var igång dygnet runt, när de väl fått sina efterlängtade burkar postades en ändlös ström av bilder och härliga kommentarer” berättar Emily Gray.

Jolt Cola föddes 1985 i USA, och var då tänkt att attrahera studenter och unga arbetsmyror i behov av en extra energiboost. I Sverige har drycken dock sedan den lanserades här 1995 varit starkt förknippad med datornörderi av olika slag, då det varit go to-drycken vid LAN-träffar (cirka trettio procent av all Jolt Cola på den svenska marknaden såldes på Dreamhack under ett fåtal dagar om året). Drycken blev snabbt populär och försäljningen ökade hela tiden, men för några år sedan ändrades ägarstrukturen och exporten till Norden blev lidande. Nu är alltså drycken tillbaka, och det med sin ursprungliga burkdesign och orginalrecept.

/Slaktarn

 

2 kommentarer | “Fansen eld och lågor över återlanseringen av Jolt Cola”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. siri skriver:

    wehooo!

  2. Ansi skriver:

    Levde på Jolt som ung teknolog. Min kyl brukade innehålla Jolt, en morot och en burk pesto. Funkade bra till nudlar och långa nätter. Det var tider det, men gott var det inte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg