kaffe iskaffe

Värmebölja och den enda värdiga drycken

22:23 30 Maj 2018

What’s up undrar du, jo värmebölja är vad som är up. Jag och alla andra i det här landet svettas som grisar medan vi ovant tvingas inse att värmeböja inte betyder semester. Det är en tidig värmebölja och en demokratisk sådan, ingen avundsjuka mot den andres fritid frodas i en, för alla sitter vi i samma båt. På kontoret, betyder det. Och i klassrum och kök och alla andra ställen där man utför arbetsuppgifter.

Men vad dricker man under en värmebölja, undrar du nu. Efter ett par veckors trevande har jag nu äntligen nått slutsatsen att det naturligtvis är iskaffe. Och det har jag redan skrivit ett inlägg om på den här bloggen. Jag följer mitt eget råd och gör som jag alltid gör, ingen cold brew eller något annat pråligt, nej jag tar fram en liten plastbehållare och häller mitt bryggkaffe i den, och så skickar jag in det hela i frysen. När jag tar fram behållaren morgonen därpå eller ett par timmar senare har det blivit basen för drycken som håller mig vid liv i värmen. Isklumpar av kaffe som jag täcker med mjölk i ett högt glas. Det höga glaset är stor njutning, liksom teskeden med extra långt skaft (troligen är det att jag vuxit upp under Sveriges kaffe latte-era jag har att tacka för den fäblessen).

Men det bästa av allt är att se på när små moln av kaffeisen puffar upp i mjölken, och att smaken intensifieras ju längre jag tar på mig att dricka upp.

Vilken grej.

Ta hand om er där ute i värmeböljan.
/Slaktarn

3 kommentarer | “Värmebölja och den enda värdiga drycken”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anna skriver:

  okej här måste jag tipsa om kanske världens bästa kaffedryck. OBS att den kräver förberedelse och är lite fancy men det är värt det! kaffelemonad! kallt bryggkaffe, sockerlag och pressad citron över is.
  Tror det finns recept om man googlar men det är mycket enkelt. Brukar köpa ett gäng citroner när det är extrapris, pressa och ha i kylen. samma med sockerlagen, kokar upp och häller i en flaska och har i kylen. Sen tar man bryggkaffe (eller cold brew om man är superfancy) man gjort kvällen innan, häller på lite sockerlag och lite citron och blandar! Meget gott

  1. Julia Gummesson skriver:

   Wow, tack för detta tips Anna! Skrev lite om kaffe/citrus-kombon här (länk) en gång i tiden. Ska testa ditt recept.

 2. siri skriver:

  var e du

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp