Operation Dagsverke

3:37 9 Maj 2012

Det är maj och det betyder som ni vet att det är dags att skrapa fram alla mynt och sedlar man har och ta med ut på stan för att skänka till Operation Dagsverke. Visste du inte det? Well, tillåt mig upplysa lite:

Operation Dagsverke är ett fantastiskt bra projekt som går ut på att elever hjälper elever. Alltså, elever i välbärgade länder (flera europeiska länder är med) går ut från skolan en dag och samlar ihop ett dagsverke, till exempel genom att jobba på sina föräldrars jobb en dag, skramla bössa på bussen eller spela lite musik på stan. Sedan skickas alla insamlade pengar till ett tidigare bestämt projekt i ett mer utsatt land. Projekten har alltid med utbildning att göra. Alltså: Elever hjälper elever.

När jag var yngre (12-20 år) var jag superengagerad i Operation Dagsverke, jag var först med och arrangerade på min egen skola, sedan i hela Göteborg och till sist var jag med och jobbade nationellt och fick till och med åka på en internationell konferens och berätta om hur vi jobbade med OD i Sverige för att få andra länder att haka på. Ni fattar, jag bryr mig verkligen om det här. Nytt för i år är att det inte bara är en Operation Dagsverke-dag utan hela nästa vecka, även om jag redan sett att flera skolor har tjuvstartat, bland annat Rålambshovsskolan – på bilden representerade av 6:orna David och Gabriel som jag träffade på bussen idag. Så ni har flera dagar på er att skänka.

I år går pengarna till att bygga klassrum och ungdomsgårdar i Centralamerika. Ni kan läsa på mer här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG