Slå pattarna i taket

10:56 13 Maj 2016

Igår hade Tiffany och Bianca Kronlöfs föreställning Slå pattarna i taket nypremiär på Södra Teatern. För den som sett sin share av Full Patte så finns en hel del att känna igen, men jag gillade den här formen bättre. Just för att deras spontanitet, äkta kulhet, lekfullhet, Tiffanys liveröst (OMG!) och deras gemensamma briljanta tajming får utrymme att komma fram på ett helt annat sätt. Och på vad jag hoppas är deras villkor. Båda systrarna hade egna stunder på scen där de gjorde längre utläggningar om alltifrån att klättra Kilimanjaro och white privilege till töntiga nättroll och killar som är helt jävla sämst i sängen. Det är i dom scenerna det fanns tid för dem att gå loss på ett sätt som så klart inte får plats i korta webbavsnitt. För mig låg storheten i de fysiska detaljerna. Vissa små rörelser, blinkningar eller mim som fick mig att bröla av skratt (uppenbar självinsikt-lyftet, herregud vad kul!). Och Daniel Åkerström Steens kostym, jeeebus! Det var som att kliva rakt in i Willy Wonka och Effie Trinkets hemliga sexpad mitt på Götgatan. Så snyggt! (obs, syns inte på den här bilden, you had to be there)

sla_pattarna_i_taket_press3

Publiken bestod av ca en miljard feministtjejer och det är ju fett på lika många sätt, men jag kände nästan att jag hade velat se den en gång till och den här gången ta med mig någon som inte är extremt kunnig i frågorna, kanske ta med mig en kille som är nybörjare. Eller ännu hellre en sån här kille (OBS läs del två här). För efter år av att försöka syna den typen av bullshit som säkert är välmenad men likväl är bullshit, är det väldigt väldigt skönt att ta hjälp av någon annan för att illustrera sin poäng. Och där tror jag The Kronlöfs är sjukt effektiva. Det går inte att värja sig emot. Tempot är gasen i botten och rummet är helt deras att göra vad de vill med. Som publik är det bara att tacka och ta emot.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg