Min midsommar var precis vad jag behövde! Efter att jag kommit hem från flygplatsen cyklade jag bort till Malmen, åt lite senapssill, några potäter, mängder med lösgodis och somnade på en madrass som hon och Oskar lagt ut till mig framför tv:n medan Tabathas Takeover gick varm på storbildsskärmen. Fyra timmar senare vaknade jag upp till slutet av Tyskland-Grekland-matchen, rullade hem till mig igen och bäddade ner mig för ytterligare nio timmars sömn. Alltså jag vet ingenting som är så utmattande som den första veckan på ett nytt jobb, det spelar ingen roll hur bra jobbet är. Idag har jag bara gjort två saker: sett hela Girls (orkar ej geniet Lena Dunham besitter, kolla in officiella hemsidan för massa coolt extramaterial) och lagat det som från och med nu får heta Grön Girlssoppa, perfekt för den här typen av dagar när man vägrar ta ett steg utanför ytterdörren och vädret lyder snällt genom att vara mulet och småregnigt.
Grön Girlssoppa:
1 lök (purjo, scharlotten, gul spelar ingen roll. Den här gången blev det gul)
1-2 vitlöksklyftor
1 l vatten
1-2 dl torkade röda linser
700-800 gr frysta gröna ärtor
höns- och/eller grönsaksbuljong
ca 2 tsk hackad röd chili + andra kryddor (spiskummin, mejram, stark paprika, salt, peppar)
Fräs löken + vitlöken med lite gurkmeja (fin färg, toknyttigt och ger lite smak). Häll i vattnet när löken känns go. Släng i 1 1/2 hönsbuljongtärningar och en halva grönsaksbuljong och koka upp. Hönssmaken matchar ärtorna helt perfa, jag tycker verkligen att det är det som är tricket bakom bra grön ärtsoppa.
Skölj linserna ordentligt och låt dem sedan koka i soppan tills de mjuknar (5-10 min).
Släng i ärtorna, chilin och de andra kryddorna som du är sugen på och koka i några minuter till, högst 5.
Mixa!
Slafsa i dig soppan framför tv:n med en god fetaost i botten av skålen eller toppa med handskalade räkor.