Colbert vs Colbert

12:00 11 Apr 2014

Som tidigare nämnt här på bloggen så är David Lettermans arvtagare funnen i Stephan Colbert. Denne politiska satiriker delade sociala medier i två läger efter att CBS släppte nyheten. Varför egentligen?

Han har den slickade frisyren, bär glasögon och passar riktigt bra i kostym, vad kan gå fel som talk show host? Förmodligen är många oroliga över att vi inte känner den riktiga Colbert tillräckligt bra. När han tog över Comedy Centrals program The Daily Show, en parodi på de amerikanska nätverkens nyheter, började en karaktär växa fram. En dumdristig högerkonservativ dåre som även han går under namnet Stephan Colbert. Denna karaktär nådde sin höjdpunkt med serien The Colbert Report, en parodi på andra dumdristiga högerkonservativa dårars program som t ex The O’Reilly Factor: din perfekta dos ignoranta hat och förakt mot underklassen. Något Bill O’Reilly själv fick erfara när han bjöd in Colbert till sitt program.

Det oerhört tragiska med Colberts nya gig är att hans konservativa karaktär läggs på hyllan för nu. Vi kommer alltså få se den ”riktiga” programledaren, men vem är han? Låt oss ta en titt närmare på vad som faktiskt finns under ytan.

Det är väl inte mer än passande att bjuda på Colberts första besök hos The Late Show.
Detta utspelar sig innan premiären av The Colbert Show där Colbert bland annat talar om hur det var att växa upp i en familj med 11 syskon (och att vara den yngsta av dem). Komikern har suttit intill Letterman mer än en gång sen dess och verkar hemskt trygg med att bli utfrågad. Nästa år får vi reda på hur trygg han är med att ställa frågorna.

Här är ett minst sagt älskvärt klipp från år 2007.
John Kerry ska bli intervjuad i The Colbert Report och inför detta möter programledaren upp honom backstage för att gå igenom just vad han ger sig in på. Om det är någonting klippet gör så är det att måla om Colbert som supermysig och älskvärd. Notera även att Kerry är ett fan sen tidigare efter komikerns klassiska roast av den gamle rivalen George W Bush.


ABC US News | ABC Business News

Han var en babe 1997 och är en babe 2014.
Sanningen är att Stephan Colbert är och kommer alltid att vara rolig. Vare sig det är som högervriden galenpanna eller katolsk trebarnspappa. Ifall du fortfarande är tveksam kan du i alla fall finna lite lycka i att hans manusförfattare följer med till The Late Show.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp