Stream: Outkast och den mest otacksamma återkomsten

3:06 12 Apr 2014

Om två veckor firar Outkasts debutalbum Southernplayalisticadillacmuzik 20 år, ett album som har haft ett enormt inflytande på dagens rap. Rapduon firar detta med en omfattande turné jorden runt och igår kickades den igång, på Coachella Music & Arts Festival.

När nyheten läckte att André 3000 och Big Boi även kommer besöka Way Out West var en svensk Outkast-hysteri igång. 

Någon hysteri bjöd dock inte Coachellas publik på när Atlanta-rapparna gjorde sin återkomst till scenen. Det kalla mottagandet är en oerhörd besvikelse och en otacksamhet som denna fantastiska duo inte förtjänade. Nedan kan ni se hela framträdandet, med den kanske mest obekväma avslutningen på en konsert jag har sett.

”That’s it?” säger André 3000 till slut. Sen kämpar han med samvetet om huruvida de bara ska ”cut the mic” eller bjuda den otacksamma publiken på en sista låt. Vad de väljer att göra går så där. Coachella är kanske inte den bästa scenen för hiphop, men två rappare med en sån pass enastående katalog borde få mer uppskattning i gensvar.

Vi hoppas på ett bättre mottagande i Göteborg. Se nu konserten (eller lyssna med slutna ögon) för att njuta av uppträdandet eller bara lära dig setlisten.

Flera akter från festivalen kommer streamas här ikväll.

3 kommentarer | “Stream: Outkast och den mest otacksamma återkomsten”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Omar skriver:

    Sry för mitt jobbiga inlägg. Har inte sett hela, men såg slutet som du snackar om. Uppfattar det inte alls som du beskriver det? Det handlar inte om någon otacksam publik (dock ser publiken lite lam ut efter sista låten) utan att tiden för spelningen, helt enkelt, är slut. Arrangörerna stänger av musiken när de tar upp Killer Mike på scen; Andre3000 säger inte att de ska ”cut the mic” pga den dåliga publiken utan får ”kämpa med samvetet” pga att de har flugit dit Kille Mike som inte får köra sin vers. + varför skulle Coachella vara en dålig scen för hip hop?

  2. Jakob skriver:

    Uppfattar det precis som du, Omar. Hur tänkte ni här?

  3. hej skriver:

    har läst massa om konserten och många håller med Svante.. andre var rätt dryg mot den tråkiga publiken också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp