1987 går från vemod till eufori med nya singeln Michelle

6:26 27 Maj 2014

1987 michelle

1987 var ett bra årtal för RnB. Whitney Houston släppte sitt andra album Whitney, vilket blev första albumet från en kvinnlig artist att debutera som nummer ett på Billboards topplista. Michael Jackson slog även rekord med fem listettor under ett år, alla från albumet Bad. Men det är också pseudonymen Stockholms Victor Holmberg bär på när han gör hjärtskärande RnB på svenska.

Det första vi hörde av honom var en rad remixer där bland annat Postiljonen fanns inkluderade. Men i september förra året bröt han tystnade med sin låt Ocean och idag fick den drömliknande pop-odyssén äntligen en uppföljning med Michelle. Narrativet verkar plocka upp där den andra slutade, båten har tagit sig över det mörka havet och är redo att gå i land. Låten tycks nästan gå från sommarnatt till morgon när den melankoliska atmosfären halvvägs in förvandlas till en euforisk uppmaning att dansa. Under en dimmig morgon, på en Open Air någonstans, skulle den här låten kunna fungera utmärkt.

     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg