Inför Morrissey: Ta del av James Francos kärlekshyllning till The Smiths där Andy Rourke gästar

7:00 12 Nov 2014

Hela Stockholms gamla indieelit håller idag andan medan Morrissey tar sig igenom de svenska skogarna i jakt på minkar att befria — allt i förberedelse för morgondagens föreställning på Hovet. Det är med andra ord en påfrestande tid för rocklegendens blint dedikerade följe, vetandes att han befinner sig någonstans i stadens utkanter måste vara en kittlande tanke. Men ta det lugnt, för en temporär frälsare finns här i form av en annan artist med en kärleksrelation till sin egna hybris — James Franco.

Skådespelaren har nämligen släppt första singeln från ett kommande musikprojekt tillsammans med sin gamla konstpolare Tim O’Keffe. Duon går under namnet Daddy och vi kan nu ta del av första smakprovet från deras The Smiths-inspirerade film/album Let Me Get What I Want. Första låten bär på det familjära namnet This Charming Man och är likt resten av spåren på albumet baserad på dikter ur Francos senaste bok som i sin tur är baserade på The Smiths fullpackade portfolio. Vad vi har här är helt enkelt ett virrvarr av influenser med sin hemvist i Pineapple Express-skådespelarens något stenade hjärna. Gissningsvis var han hög under hela skrivprocessen — gissningsvis.

Med varje låt följer även en musikvideo regisserad av filmelever från Francos hemstad Palo Alto. Varje visuell tolkning är en del av ett övergripande narrativ och kommer kunnas ses som en hel film när albumet finns ute under 2015. Franco har även målat en tavla för varje låt men skitsamma, det intressanta här för alla The Smiths-fans är faktumet att bandets gamla basist Andy Rourke har deltagit i inspelningsprocessen av samtliga låtar.

För det är väl alltid något? Lite av en fredsgåva efter denna korta samt drastiska krigsförklaring mot indiehusguden. Jag är egentligen väl medveten om att Morrissey inte letar minkar, dock lär han ha satt eld på ett flertal snabbmatskedjor vid den här tidpunkten. Med det sagt gör varenda finlandsfärja bäst i att kasta allt kött överbord, då britten beger sig ut på Östersjön under helgen.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG