Låt Lo-Fi-Fnk och Duvchi guida dig bland stjärnor med ny singel!

7:00 13 Nov 2014

Det var ett tag sen vi hörde något från dem, men som vi har längtat efter nytt material från de svenska synthgudarna Lo-Fi-Fnk. Nu är stunden äntligen kommen, med singeln Can U Feel It från deras kommande fullängdare. 

Detta första smakprov bär på gruppens signum – lågmäld sång blandas ut med en klarblå ljudbild där ingen annan än genialiska Duvchi har assisterat. Låten bygger upp ett scenario, smått Top Gun-esque, när medryckande melodier ackompanjerar ett flyg farandes längs med startbanan, dränkt i sol, för att sedan lyfta med sikte mot stjärnorna och vidare. Var vi sedan landar skulle kunna vara på andra sidan av ett svart hål, bland himlakroppar i ett hav av synthig briljans där drömliknande pop och sydeuropeiska housevibbar möts. 

Kan du känna det komma till liv är frågan Leonard Drougge ställer, och om han syftar på svensk synthpops tillstånd känner jag endast en sak. Detta är nämligen mer än ett livstecken från denna ständigt växande våg — det är närmare bestämt en manifestation av livsglädje.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp