Inte ett skämt — här är Madonnas nya låt med Chance the Rapper och Mike Tyson

4:51 3 Feb 2015

En av världens kanske längsta meritlistor tillhör Madonna. Bland den fann housemusiken ett hem i kommersiell pop med Vogue och hon har även lyckats med bedriften att sampla ABBA. En karriär värd att begrunda, att beundra och när historiker gör just detta flera hundra år härifrån så hoppas jag de är blinda inför hennes senaste låt Iconic. Minns gärna Ali G i videon till Music eller prisa hennes bristfälliga skådespelarinsats i filmen Swept Away — men snälla radera den som snart lär vara känd som Mike Tyson-låten från era hjärnlober.

Det kommande albumet Rebel Heart har några månader kantade av läckor och skandaler bakom sig. Allt detta hade kanske varit lätt att bortfärda om den nu släppta musiken faktiskt hade imponerat. Men nej evolutionen tycks sakta gå utför och jag personligen hade redan tröttnat när 56-åringen romantiserade droger med generisk EDM på förra albumet MDNA. Nu verkar hon ha spärrat in Diplo och Avicii i samma rum för att sedan låta dem strida till döds med trummaskiner. Vilket endast är toppen av isberget när Mike Tyson — inspirerad av Benito Mussolini — står för en introduktionen i spoken word. Sist jag kollade var detta ett album dedikerat till upproriska folkhjältar och inte våldtäktsmän eller fascister? 

Först Martin Luther King insnörjad i metalltråd och nu detta — antingen är Erotica-sångerskan tillbaka i kontroversiell toppform eller så har hon ett oerhört bristfälligt PR-team omkring sig. I slutändan är inte Tyson mitt rebellhjärta och någonstans skryter förmodligen Canibus om hur han hoppade på denna trend före Madonna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG