Hela rollistan för Twin Peaks återkomst släpps – bland annat Michael Cera och Sky Ferriera är bekräftade

7:41 25 Apr 2016

Vi visste alla att Twin Peaks återkomst skulle bli storslagen och rollistan på 217 namn bekräftar detta, med stjärnglans och favoriter från förr.

Hittills har populärkultur och 2016 tillsammans varit synonymt med tragedi, från älskade artisters bortgångar till faktumet att Beyoncé och Jay Z:s förhållande strular? Därför känner jag rent spontant att vi kan skippa resten av året och istället spola fram till 2017, för vad kan egentligen de kommande månaderna erbjuder som toppar Twin Peaks återkomst?

Tyvärr besitter jag varken någon maskin eller metafysisk förmåga som gör en tidsresa av den magnituden möjlig, det är bara att härda ut helt enkelt – även om det är en tortyr liknande den Leo lämnades i för 25 år sedan. Det går knappt en dag utan att jag tänker ”en bild, en trailer, kom igen David Lynch, ge oss någonting” och nu har äntligen den legendariska filmmakaren besvarat min bön, på sätt och vis.

Det är nämligen med New York Times-journalisten Dave Itzkoff den tredje säsongens kompletta rollista – på hela 217 namn – kommer. Nu är frågan, vem är inte en del av den här listan?

Det går att lägga timmar på att plocka isär denna underliga samling namn, helt i äkta Peaks-manér. Förutom de självklara är flera favoriter från förr bekräftade, därbland David Duchovnys DEA-agent Denise Bryson, Harry Dean Stanton från filmen Fire Walk With Me, den nyligen bortgångna Catherine E. Coulson och, ja, självaste David Lynch ställer sig återigen framför kameran. Dean Stanton är inte heller det enda namnet känt från Fire Walk With Me, betyder det att den tredje säsongen kommer ta inspiration från den tidigare inställda filmtrilogin?

Några namn saknas dock, och till många shippers förmodade förtjusan är andra säsongens kärleksintressen Billy Zane och Heather Graham spårlöst försvunna, vilket öppnar för att Dale Cooper och Audrey Horne äntligen finner varandra. Låt oss hoppas att Annie trots allt mår bra, tillsammans med Josie och Michael Ontkean – som lämnar över Harry Trumans sheriffhatt till Robert Forster.

Tyvärr verkar mindre uppskattade karaktärer som James Hurley återvända istället, men kul för James Marshall antar jag. Vi ber nu alla för att han har lagt ner sina musikaliska tonårsdrömmar – allt annat vore en deprimerande medelålderskris.

På tal om artister och icke-artister, Julee Cruise tycks ännu vara resident på Roadhouse-scenen, men kan få konkurrens av Sky Ferriera. Bland de nya rollerna finner vi även Michael Cera – förmodligen i rollen som Harry och Lucys lika flummiga son – Ernie Hudson – vars jakt på spöken kanske har tagit honom till The Black Lodge – Jennifer Jason Leigh, Tim Roth och många fler. Tidigare bekräftade Lynch-musorna Laura Dern och Naomi Watts är icke att förglömma.

Precis som ugglorna är knappast den här rollistan vad vi tror, så vad väntar vi på? Låt spekulationerna börja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG