Trailer: Med Silence överger Martin Scorsese gangsters för jesuiter i medeltidens Japan

10:10 23 Nov 2016

Bildresultat för silence martin scorsese

Vintern är här och de Oscarstippade filmernas säsong har dragit igång, men regissörer gör bäst i att be när Scorsese återvänder till rampljuset, redo att ta hem sin första guldgubbe på tio år.

Det historiska eposet Silence är ett projekt Martin Scorsese har velat tagit till den vita duken sen länge. Manuset baserat på boken vid samma namn har legat på hyllan i hela 20 år sägs det, då den legendariske filmskaparen behövde sälja in sig med ett dussintals gangsterfilmer före han fick förtroendet att filmatisera denna berättelse om två jesuiter i ett fientligt Japan.

Trailern bygger upp filmen som en thriller där Spider-Man och Kylo Ren försöker lokalisera sin gamla mentor Liam Neeson  likt alltid är Liam Neeson just Liam Neeson i hjärtat av det fruktade landet, men det är knappast vad vi borde förvänta oss. Boken skriven av Shūsaku Endō är antitesen till mer storslagen och populariserad japansk folklore då Silence snarare skildrar en mer lågmäld historia om troskris, skriven i brevform. Hur kommer detta yttra sig när Scorseses tolkning går upp på bio?

Vackert utan tvekan, och ett litet annat tempo för den rutinerade regissören vore ändå uppfriskande. Efter att ha regisserat klassiska verk i nästan 50 år krävs nya utmaningar och förhoppningsvis är detta en Scorsese klarar av, om man får gissa fick han trots allt köpslå med The Irishman en De Niro-ledd gangsterrulle där till och med Joe Pesci har en roll för att få denna tystlåtna film gjord, så nog lär han ge den sitt allt.

Silence når amerikanska biografer till julen medan vi i Sverige fortfarande väntar på ett klartecken från SF Bio, som vanligt med andra ord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp