8:07 1 Nov 2016

Nu är nya bloggen live HÄR så lägg in den som favorit i ALLA era webbläsare och paddor! Det är just nu problem med att kommentera på nya bloggen men jag hoppas på en lösning inom kort.

Fullt ös medvetslös och soliga hälsningar

Tramsfrans 

10:56 31 Okt 2016

Det här blir mitt sista inlägg på Nöjesguiden. Imorgon hittar ni mig på Aftonbladet istället. Slutet på en era, men början på något jag tror kommer bli lika roligt som Eurovision med Petra Mede!

Det känns typ omöjligt att summera sex år på Nöjesguiden men jag har bloggat sedan jag var 13. Alltså, 13!!! Jag hade knappt kommit in i puberteten! Helt fjunig! Jag hade läst Linda Skugge och tyckte hon var det bästa som gått i ett par skor och ville skriva precis som henne, och det gick ju sådär. Jag bloggade på Metrobloggen.se och kämpade varje månad för att komma över 5000 besökare men lyckades ALDRIG! Kanske inte så konstigt eftersom jag mest skrev om hur dåligt det gick för mig på syslöjden.

Sen blev jag 15 och började mejla runt som en galning till de som var coola på den tiden för att folk skulle *upptäcka* mig. Katrin Zytomierska tyckte att jag var rolig och lät mig börja blogga på hennes sajt ”Katrins Goodiebag”. Jag förstår fortfarande inte exakt vad sajten gick ut på, men det skickades iallafall ut goodiebags med posten. Jag vet att det låter som ett jättekonstigt koncept såhär i efterhand, men till och med Hanapee bloggade där!

#neverforget när jag var 15 och satte hela skolan i skräck och fick brev från rektorn:(

A photo posted by Tramsfrans (@tramsfrans) on

Vid det laget så gick jag i ettan på gymnasiet och ville provocera. Jag skrev bittert och ironiskt om lärare och ”estetfjortisar” och mina föräldrar fick brev från rektorn där det konstaterades att jag ”inte nått fram till samma mognad som många andra 16-åringar” och vi fick gå på samtal med rektorn och kuratorn. Soliga minnen! När jag tog studenten tre år senare så bad rektorn om ursäkt till mig och sa att han hanterat situationen annorlunda nu. Stort! Brydde mig dock inte om det då eftersom jag skulle flytta till Stockholm och hade annat att tänka på än vad gamla gubbar i Gävle tyckte.

Aja nu gick jag händelserna i förväg, ”Katrins Goodiebag” gick föga förvånande i konkurs efter några månader och då mejlade jag Nöjesguiden och fick börja här! Ingen var mer förvånad än jag eftersom jag var en finnig 16-åring i Gävle utan några som helst kontakter i Stockholm. Efter nåt år eller så så började jag twittra istället och tog en bloggpaus tills jag tog studenten och flyttade till Stockholm, och det var väl egentligen då som bloggen började likna hur den har sett ut de senaste åren. Hade inga lärare att skriva skit om längre, så då vände jag mig till svenska kändisvärlden istället! Mycket roligare! Iallafall för er!

Egentligen är det de senaste två åren som bloggen har tagit fart på riktigt. Tänk att det bara skulle dröja 9 år innan jag hittade min grej! Jag har aldrig gillat att vara speciellt personlig här, och nu känns det som att jag har hittat ett format som funkar för både mig, arbetsgivare och läsare. Ni kanske glömmer bort det ibland men jag har ju faktiskt ett riktigt jobb på sidan om också. Jag kan inte sitta hemma och kolla på Efter Tio hela dagarna.

Jag har den här bloggen att tacka för så mycket! Har fått så många vänner! Träffade till och med min förra kille tack vare bloggen. Jag har fått skriva ett helgreportage för SvD Perfect Guide! Där kände jag att jag peakade som människa och konsument.

Jag har väldigt svårt att tänka mig ett liv utan min blogg. Det är min bebis! Därför så hoppas jag verkligen att ni vill följa med mig till Aftonbladet nu. Det här är inte ett avslut, det är bara början på något nytt! Ungefär som när Charlotte Nilsson hittade på att hon skulle heta Perrelli! Eller när Natacha Peyre bytte namn till Elena Belle! Exakt så!

Imorgon lägger jag ut länk till min nya blogg. Ses i minglet!

3:57 30 Okt 2016

Igår så var det Magnus Carlsons dag i Så Mycket Bättre. Personligen så har jag ingen relation till Magnus Carlson förutom att jag alltid tror att folk menar att han är den andra Magnus Carlsson från Barbados, men det kanske bara är jag!!! Jag blir lika besviken varje gång någon pratar om Magnus Carlson eftersom jag alltid tror det ska handla om den andra Magnus Carlsson! Det är så förvirrande!

ska%cc%88rmavbild-2016-10-30-kl-15-16-59

Aja, den andra Magnus Carlson är iallafall med i Så Mycket Bättre, och han började tidigt i avsnittet med att bygga upp förväntningarna. Han har knappt kunnat sova eftersom han sett fram emot dagens aktiviteter så mycket!

ska%cc%88rmavbild-2016-10-30-kl-15-19-03

Här börjar man verkligen fundera över vilket VÄRLDSPROBLEM som Så Mycket Bättre-gänget ska lösa? Ska Tommy Nilsson och Danny Saucedo återigen behöva rädda världen?

ska%cc%88rmavbild-2016-10-30-kl-15-32-08 ska%cc%88rmavbild-2016-10-30-kl-15-32-55

Det visar sig att förmiddagen i Så mycket bättre ska handla om algblomning! Förlåt, men det märks verkligen att Så Mycket Bättre har hållit på i några säsonger nu. Man börjar få slut på roliga aktiviteter att hitta på i grupp!

ska%cc%88rmavbild-2016-10-30-kl-15-33-42

ska%cc%88rmavbild-2016-10-30-kl-15-38-44

En tråkig gubbe gör därefter entré och börjar föreläsa om rovfiskar för en bakfull Little Jinder och Danny Saucedo i solglasögon. Det här trodde de inte att de skulle behöva vara med om när de tackade ja till Så Mycket Bättre!

ska%cc%88rmavbild-2016-10-30-kl-15-42-36

Jill skryter om hur hon källsorterar hemma i Borås.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-30-kl-15-44-37

Här börjar det spåra ur på riktigt. Tommy Nilsson ser dessutom ut att vara rejält skeptisk. ”När får jag ta fram gitarren?” står han och tänker.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-30-kl-15-45-03

Alltså man brukar ju driva om att kändisar kan gråta för vad fan som helst, men det är ju sant! Magnus Carlson börjar gråta över en lekbädd för havsöringar. Önskar att jag var i lika bra symbios med mina känslor som Mange.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-30-kl-15-49-54 ska%cc%88rmavbild-2016-10-30-kl-15-50-42

Vad är det här egentligen, lördagsunderhållning eller 48 timmars samhällstjänst? Det här känns verkligen som ett straff.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-30-kl-15-54-43

Puh, till sist så är det över. Nu är det bara att gasa hem så att man äntligen får hugga in på lunchvinet! Det här var faktiskt något av det märkligaste jag sett på länge.

11:19 29 Okt 2016

Sluta med vad du än håller på med, Glenn Hysén har skrivit en ny krönika! Den här gången handlar det om Beck-filmerna. Kanske något av det finaste vi har i Sverige, bortsett från allemansrätten och Tilde de Paula. Glenn förklarar:

”Grannen i Beck är världsklass. Jag kommer ihåg en gång när Beck kom upp i trapphuset, så öppnar grannen sin brevlåda och ut kommer det ett sugrör. Det var fantastiskt och jag tyckte det var så roligt att jag höll på och dö.”

Här får vi lära oss ett och annat om humor i Göteborg. Ett sugrör i en brevlåda! Hahahahahaha! Fantastiskt! En gång till!

”Mikael Persbrandt är bäst naturligtvis. Han och Peter Haber som spelar Martin Beck är såna kontraster och det är därför det blir så bra. Även han obducenten är så jävla grym, han är en tunnhårig göteborgare som undrar ”vad fan, här ligger det och flyter en leverbit. Vad är det för något?” Han är sketgo.”

Vad fan, här ligger det och flyter en leverbit! För att använda samma språk som straighta män älskar så kan man säga att det är typiskt ”klockrent”. Och ALLA filmer behöver en tunnhårig göteborgare för att det ska vara realistiskt. We all know one, eller hur?

”Det jobbiga när filmerna går på tv är bara att det ska vara en massa nyheter och djävulskap emellan. Det går på TV4 på söndagskvällarna och när man är mitt uppe i det så ska det vara en halvtimmes break. Det gillar jag verkligen inte.”

Här håller jag med Glenn, men jag förstår samtidigt TV4. Beck är ju lite av en konstform, och precis som på fina teaterföreställningar och operetter så hör det till med en liten paus så att man kan samla sig mellan de olika akterna. Det är ju KULTUR!!! Man kan t.ex. gå till kylen och hämta en Pripps och förtränga att det är måndag morgon om ungefär 7 timmar.

När du sitter och kollar på Beck kan man inte vara tio gubbar som dricker bira i soffan. Då är det helt meningslöst. Du ska sitta med din fru eller gubbe eller sambo eller en kompis och bara koncentrera dig på filmen.

Ja, man ska inte bli avbruten när man kollar på Beck. Risken finns att man isåfall missar nån viktig, konstnärlig detalj. Beck är många gånger subtilt, och man behöver använda kroppens alla sinnen för att till fullo förstå budskapet.

Man kan ta sig en whiskypinne till. Du kan dricka en kanna mjölk eller vad fan som helst, men whisky är ju rätt gött. Då kan man ju skåla med när de skålar i filmen.

Det här är också viktigt. Man kan dricka en kanna mjölk eller vad FAN som helst. Och Glenn har naturligtvis rätt. Det är roligare att skåla i whisky än mjölk. Det var fan det bästa jag läst hittills idag, och då har jag ändå försökt läsa Jackie Ferms självbiografi.

9:36 28 Okt 2016

Blondinbella är i Dubai på semester med familjen. Familjevänliga Dubai! Precis som Stefan Löfvén så har Blondinbella insett att Saudiarabien och Förenade Arabemiraten faktiskt inte är så himla tokigt ändå. Kul!

Nu hade allt kunnat vara frid och fröjd, men det är tyvärr krig i kommentarsfältet. Allt på grund av meningen nedan.

”Nu ska vi ner och hitta till frukosten, hotellet är verkligen enormt. Utanför hissarna nere (vi bor förresten på 22 våningen av 23) så var det ett stort akvarium med hajar. Ser fram emot att få visa Sally och Gillis det strax” 

Årtusendets shitstorm tog därefter fart i kommentarsfältet snabbare än vad Gunilla Persson hinner säga mordförsök!

Har nog aldrig kommenterat, men måste. Fruktansvärt att hajarna är fast i ett akvarium. Det är djurplågeri, alla måste sluta blunda för det! Det finns inga ursäkter att ställa sig bakom, detta måste bort och är inget som är häftigt eller kul.

Happ. Blondinbella råkade alltså boka ett hotell med ett akvarium fyllt med hajar. Hur vågar hon? Fruktansvärt! Hon borde ha ringt dit innan och försäkrat sig om att det inte fanns några vilda hajar i fångenskap på hotellet! Att döma av tonen i kommentarsfältet så kan man tro att det var Blondinbella själv som personligen fångade in hajarna.

Dubai är just en verklighetsflykt till hundra procent, det tror jag även Bella och Odd vet om. Det är som en annan värld, där man kan sträcka sin fantasi till oanade höjder med alla de projekt de åstadkommit. Att med pengar är allt möjligt. Nu är detta inget Sally eller Gillis kommer minnas när de är äldre, men var lite försiktig med vad det sänder för budskap till era barn.

Åk inte till Dubai med barnen, de kommer tro att allt är möjligt bara man har pengar!!! Men vänta nu……

Haha Bella, du är så rolig när du medvetet provocerar. Jag är säker på att du har full koll på vad dina läsare tycker om hajar i en glasbur. Men du väljer så klart själv hur du medverkar till sådant.

Älskar dessa konspirationsteorier! Alltså att Blondinbella medvetet skulle skriva att hon älskar hajar i bur bara för att det är så himla kul att ha ett drev riktat mot sig på bloggen när man har semester. Jag tror faktiskt att Blondinbella inte reflekterade alls när hon skrev den meningen.

Bara för att förtydliga så tycker inte jag heller att det är speciellt härligt med varken Dubai eller djur i bur, men att anklaga Blondinbella för alla hajars lidande är ju lite orättvist. Hon har visserligen en stor blogg och kan påverka många, men det är ju orimligt att Bella ska försöka leva som något sorts helgon. Isåfall borde hon inte ha åkt till Dubai alls. Personligen så tycker jag dock att Dubai är det perfekta resmålet om man varken har själ, samvete eller personlighet!

Hon borde faktiskt inte ha lämnat Lidingö över huvud taget tycker jag! Det blir nog tryggast så för alla!

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer