Dra in på din begravning

10:15 3 Mar 2014

Tur att man har Aftonbladet Plus ändå så att man kan räkna ut vad ens begravning kostar. Typiskt exempel på sånt som är viktigt att fokusera på i livet. Om man har dåligt med pengar så borde det första rimliga steget till en sundare ekonomi rimligtvis vara att säga upp sin prenumeration på Aftonbladet Plus, men det kan de ju inte säga själva. 

Vad ska man ens spara in pengar på när det kommer till ens egen begravning? Jag har faktiskt tre idéer.

1: Kyrkkaffet efteråt.  ”Äääehh fyfan, här har jag gått och dött och så förväntar ni er att bli bjudna på kaffe efteråt? Nä det kan ni glömma, ta lite jord från min grav och stoppa in i munnen och låtsas att ni äter en chokladbakelse och tänk på döden”. 

2: Kistan. Känns ju som ett slöseri att använda trä när man lika gärna kan svepa in sig själv i hushållspapper från Ica Basic istället och satsa på en klassisk mumifiering. Se till att dö någon vecka när det är extrapris. 

3: Gravstenen. Köp en begagnad. Det är ju ändå ingen som läser exakt vad som står på dem. Det räcker med att förnamnet är rätt, eller iallafall låter ungefär likadant. 

Saknar vikingatiden då man fick offergåvor när man dog. Vill ha en throwback thursday till den tiden! Tänker mig typ att man fick ett stort vikingaskepp, massa blingbling och några sköna hästar att ta med sig. Dåtidens motsvarighet till My Super Sweet 16 på MTV. 

En kommentar | “Dra in på din begravning”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Martina skriver:

    Å så ska man betala för en fika där alla man känner är utom en själv. Taskigt värre…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg