Trolljägarna

10:54 7 Apr 2014

Ser att Robert Aschbergs nya program TROLLJÄGARNA äntligen har haft premiär nu på TV3! Det verkar ungefär gå ut på att Robert Aschberg åker runt i Sverige och skäller ut internettroll och bara lackar ur på folk i största allmänhet. Jag vet inte hur det blev så här, men plötsligt så tror alla produktionsbolag i hela Sverige att konfrontativ teve är det nya. Tiden då man var tvungen att gå på audition eller casting för att få vara med i teve och få uppmärksamhet är ett minne blott, för nu kan man ge sig fan på att Robert Aschberg kommer söka upp en personligen och knacka ASHÅRT på ens dörr om man skriver en elak kommentar på Blondinbellas blogg. 

I det konfrontativa teveprogrammet så behöver man inte göra något som deltagare eftersom produktionsbolaget sköter allt åt en. Du själv har  inte ens någon aning om att du är med i programmet innan de knackar på och vill ha kaffe och en ursäkt riktad mot hela svenska folket. Man behöver inte ens se till att vara snygg eller se bra ut, snarare tvärtom. Ju mer ful, ovårdad och osympatisk desto mer känd kommer du bli.

Det började lite lätt med Fuskbyggarna där Lennart Ekdahl och Martin Timell åkte runt och jagade hantverkare som lurat stackars lidande medelklassfamiljer på inglasade altaner, men spårade ur när TV3 började sända Stalkers och nu TROLLJÄGARNA. Nu behöver du inte längre vara ung, snygg eller ha någon talang för att en kommersiell tevekanal ska få upp ögonen för dig! 

Det känns ju väldigt 2005 att gå på castings och tvingas ansöka till realityprogram på egen hand för att bli känd. Nu är det 2014, och om någon ska vilja göra ett teveprogram om dig så behöver du egentligen aldrig lämna din fuktiga källare, utan kan lugnt sitta kvar vid datorn och skriva elaka saker och vänta på att Robert Aschberg ska komma och knacka på bara du skriver något tillräckligt kränkande. Skönt.

En rimlig spinoff till Trolljägarna blir rimligtvis ett specialproducerat Fångarna på fortet-avsnitt där trollen blir isolerade på ett fort i Atlanten och dödar varandra. TV4 kan sända det som utfyllnad under julhelgen. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG