Förslag för ett roligare EU-val!

9:28 20 Maj 2014

Snart är det dags att rösta i EU-valet, och det känns faktiskt riktigt oglammigt om jag får säga det själv. Politikerna bara gnäller och gnäller om att valdeltagandet är lågt, men det är väl inte så konstigt med tanke på hur tråkigt det är att gå till vallokalen? Om jag vill ställa mig i ett suspekt bås och vara omgiven av gamlingar så kan jag lika gärna gå på homosexuell fetischklubb igen. Nedan kommer några förslag på hur man kan göra röstningsprocessen roligare.

1: Doftsatta valsedlar. Det räcker inte med ett slagkraftigt budskap för att få röster nu för tiden. Det parti som förstår vikten av att locka väljare med en förförisk doft sprutad på valsedeln, kommer att komma långt i årets EU-val. Chanel No5 är en tidlös klassiker som passar både unga och gamla väljare.

2: Brunch i vallokalen. Jag vägrar gå någonstans på en söndag om de inte bjuder på en dignande brunch.

3: Lyxigare bås. Hur kul känns det att ställa sig innanför ett sterilt tygskynke där det luktar gubbe? Nä, fram med sidendraperier, divaner och glimrande kristallkronor.

4: Flärdigare vallokaler. Nu är det slut på tiderna som man var tvungen att besöka gympasalen i sin gamla högstadieskola för att bevisa att man stöttar det demokratiska statsskicket! Förslag på trevligare vallokaler än högstadieskolor är Berns, Operan, och Dramaten. De står ju ändå tomma på söndagar, så det skulle maximera samhällsnyttan att utnyttja dem.

5: Roligare valvaka. Eurovision har redan varit, men alla låtarna sög så man kan lika gärna använda samma format för EU-valets valvaka men ta bort all musik och enbart ha kvar mellanakterna, krystade skämt och Alcazar som tillkännager Sveriges röstningsresultat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer