Centerpartiets vallåt

4:53 25 Jun 2014

Häromdagen så blev det klart att det blir Fredrik Kempe som kommer få skriva Centerpartiets vallåt. Enligt källor till TT så ska låten vara ”gjord för att Centerpartister ska kunna sjunga den tillsammans”. Låten heter ”Nära dig”  och utgår från Centerpartiets slogan ”Närproducerad politik”. Personligen så tycker jag det är lite onödigt att komponera en helt ny låt, när man istället skulle kunna återanvända en gammal Melodifestivallåt. Här kommer lite förslag på Melodifestival-låtar som politiska partier skulle kunna använda som vallåt om man anpassar texten.

1: Moderaterna. ”Empty Room”. Sanna Nielsen sjunger om den tomhet som skulle uppstå i övre medelklassfamiljers hem om man avskaffade ROT-avdraget.

2: Socialdemokraterna. ”Busy doin’ nothing at all”. Ace Wilder kan sjunga om Stefan Löfvéns oförmåga att leverera klara besked i viktiga valfrågor.

3: Miljöpartiet. ”Fångad av en stormvind”. Carola sjunger om klimatförändringarna och de kraftiga stormovädrena som kommer plåga Sverige nästa mandatperiod om vi inte gör något åt miljön.

4: Alliansen. ”Waterloo”. Hela gänget klär ut sig till Abba och sjunger om svunna storhetstider. Jan Björklund är Agnetha Fältskogh.

Jaja. För mig kom det som en nyhet att politiska partier måste ha en ”vallåt”, men vad skönt att Centerpartiet har snappat upp det önskemålet från väljarna! Om man ska regera landet så är ju det viktigaste att man har en riktigt schysst låt som folket kan sjunga allsång till.

En kommentar | “Centerpartiets vallåt”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hanna skriver:

    Alltså, roligaste idag! Jag skrattade tamigfan högt och det händer inte ofta när jag läser! :D:D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG