Melodifestivalen 2015 – Första halvan

11:19 24 Nov 2014

Förlåt för den dåliga uppdateringen här de senaste dagarna. Ni anar inte vad lite kräksjuka gör med produktiviteten! Jag har känt mig levande iallafall och pratat med flera arga finska tanter på sjukvårdsupplysningen hos 1177. Bland annat ”Pirjo” som inte uteslöt att jag hade ebola.

Nu är jag iallafall frisk igen, och kan konstatera att SVT har släppt hälften av startfältet till nästa år upplaga av Melodifestivalen! Ni vet den som ska ledas av Sanna Nielsen? Här är mina tankar kring några av låttitlarna och artisterna. 

Paradise Hotel-Samir och Victor med låten ”Groupie”. Ja, det här innebär att samtliga tjugoåriga tjejer i hela Sverige kommer att träda fram som Roy Andersson och säga ”Det är jag som är groupien Samir sjunger om”. 

Idol-Mariette” med låten ”Don’t stop believing”. Ett budskap som passar en före detta idoldeltagare perfekt! Tappa aldrig hoppet om din artistkarriär, till sist kanske du får åka på julgala med Nanne Grönvall trots allt! Mirakel kan ske, och du kanske får jobba med din passion under iallafall EN av årets tolv månader. Själv så har jag inga minnen alls av någon idoldeltagare som ska ha hetat Mariette, men hon är säkert snäll. 

Magnus Carlsson med låten ”Möt mig i Gamla stan”. Jadu Magnus, det passar väl bra att mötas i Gamla Stan eftersom du numera nästan är lika gammal som husen i just den stadsdelen.

Linus Svenning med låten ”Forever starts today”. Ja din förra låt ”kära bröööööööder” som du ställde upp med förra året kändes verkligen som att den höll på FOREVER, så jag tror att din nya låt kommer vara i samma stil. 

Eric Saade med låten ”Sting”. Eric har ju tidigare beskrivit sig själv som ”Sveriges största popartist”, och nu verkar det som att han försöker sälja in sig själv som Sveriges svar på Sting! Kul! 

Jessica Andersson med låten ”Can’t hurt me now”. Sjätte gången gillt! Om jag inte visste bättre så hade jag trott att du var Sanna Nielsen, vars envisa kamp för att vinna svenska folkets hjärta har varit den mest alarmerande utvecklingen i världen under hela 00-talet förutom kärnvapenprov och klimatförändringar. Vi får väl se hur det här går. 

Imorgon kommer resten av bidragen. Lite töntigt av SVT att dra ut på det, för SÅ intressant är det faktiskt inte. Allt för att kunna anordna en till presskonferens och skapa lite mer jobb åt svältande frilansjournalister! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG