Decemberöverenskommelsen

3:43 27 Dec 2014

Det blev inget nyval! Jag känner ändå ett visst samhällsjournalistiskt ansvar för er som läser den här bloggen, och tycker det är mitt ansvar att bevaka så stora nyhetshändelser. Vissa av er kanske inte har några andra nyhetskällor över huvud taget. Jag har funderat hela dagen över det inställda nyvalet, och här har vi mina tankar:

1. Hade partiledarna ett julklappsbyte på julafton där de fick ge bort olika gåvor till varandra? Ni kan ju tänka er hur det kan ha sett ut. Gustav Fridolin har slagit in hela Förbifart Stockholm i ett fint paket med rosett och motvilligt överlämnat till Stefan Löfvén. ”Precis vad jag önskade mig!” vrålar Stefan. I utbyte så fick Miljöpartiet ett löfte om att avveckla kärnkraften år 2125 eller något annat årtal långt bort i framtiden så att de förhoppningsvis ska hinna glömma bort det. Samtidigt så försöker Miljöpartiet att lämna tillbaka Bromma flygplats utan kvitto bakom ryggen på Socialdemokraterna, men det går inte så bra. 

2. Utgick Bengt Frithiofssons vinprovning i Nyhetsmorgon idag? Det kan inte vara lätt att jobba som producent på Nyhetsmorgon dagar som dessa. Nyhetsmorgon hade planerat en härligt julmysig förmiddag med Jenny Strömstedt, men så sabbar regeringen allt genom att kalla till presskonferens med kort varsel 10.30 EN LÖRDAG??? Har de ingen taktkänsla över huvud taget? Fick Bengt Frithiofsson åka hem nu med alla sina vinflaskor när han istället blev utbytt mot någon bakfull statsvetare? Det var bara ren tur att t.ex. Agneta Sjödin eller någon annan helgvikarie inte var programledare idag för vem vet hur det hade gått. Det är ju inte så snällt mot programledarna att bli inkastade i en historisk politiköverenskommelse med så kort varsel. 

3. Åt partiledarna brunch tillsammans efter presskonferensen? Känns ändå rätt troligt va? Någon riktigt skvallrig brunch på Berns till exempel. Stefan Löfvén ba ”asså SÅG ni vad Jimmie Åkesson hade på sig förra helgen, det var SJUKT!” och alla ba ”Jaaa” och skålar med mimosas. Plus lite skitsnack om Vänsterpartiet. Jonas Sjöstedt satt väl säkert och tuggade surt på ett torrt knäckebröd hemma medan historia skrevs på presskonferensen. 

4. Kommer storkoalitionen att ta över Melodifestivalen nu? Tidigare var jag ju oroad över att nyvalet skulle sno uppmärksamhet från Melodifestivalen, men vem vet vad storkoalitionen får för sig nu? Det slutar väl med att de gör upp om Melodifestivalen också och ba ”Vi har beslutat oss för att skicka ett medley till Eurovision Song Contest så att alla får komma till tals”. 

5. Låter inte ”decemberöverenskommelsen” som en b-film? Om ni frågar mig så tycker jag att ”decemberöverenskommelsen” låter som en American Pie-film? Alternativt en mörk svensk deckarfilm som t.ex. Beck eller Maria Wern. Har någon köpt filmrättigheterna än? 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg