Två barn blev tillsagda för att de förde oväsen – och du kan inte ana vad som hände sen!

1:28 20 Jul 2015

Släpp allt som ni har och stoppa pressarna – två barn från Stockholms innerstad blev tillsagda på Kulturhusets bibliotek för att de inte var tysta, varpå föräldrarna genast slängde sig på telefonen och ringde upp Södermalmsnytt för att en gång för alla reda ut detta. Vad annars! 

Ulrika och Emma gick förra veckan till Rum för barn på Kulturhuset med sina döttrar på fyra år. De valde biblioteket som första anhalt och så fort som de kom in satte barnen iväg för att hitta böcker och kolla in stället. 

Ganska snart fick Ulrika och Emma tillsägelser från personalen om att barnen skulle vara tysta och inte springa runt. 

-Jag har full förståelse för att barn inte ska springa runt och klänga överallt eller skrika och det gjorde inte heller våra barn. Däremot är Rum för barn som gjort att leka i, även biblioteket. Och barn springer och de låter. Det kändes som att våra barn skulle sluta vara barn på Rum för barn”

Ja, vilken fruktansvärd kränkning av fyraåringarnas barnasinne att inte få springa runt och skrika på barnavdelningen på biblioteket. Gemensamma utrymmen är ju naturligtvis till för att barn ska kunna löpa amok. Allt annat är ju en direkt kränkning.

Bara för att man i vissa situationer som barn måste vara tyst och sitta still så behöver ju inte det innebära att man ”slutar vara barn” bara sådär. Tyvärr så är stillasittande och tysthet en rätt ofrånkomlig del av livet. Bara för att ett ställe heter ”Rum för barn” så behöver det ju inte betyda att det är fritt fram att löpa amok i ett gemensamt utrymme. 

Det mest pinsamma är dock att föräldrarna kände behovet av att höra av sig till lokaltidningen för att barnen blev tillsagda…? Jag är inte speciellt förvånad, men allvarligt? Att dessutom inte ens träda fram med fullständiga namn och bild gör det inte bättre. Typ ”buhu mina barn blev tillsagda att vara tysta så vi hör av oss till Södermalmsnytt anonymt så får de köpa en bild av en bildbyrå och tvinga Kulturhusets personal att be om ursäkt för att deras personal försökte upprätthålla ordningen på deras arbetsplats”. Rimligt! 

2 kommentarer | “Två barn blev tillsagda för att de förde oväsen – och du kan inte ana vad som hände sen!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Varför kan man inte ”gilla” dina inlägg här på NG mera??? Delar sällan inlägg på FB men vill så gärna som tidigare visa tummen upp för flertalet av dina inlägg som jag garvar hysteriskt åt… Nåväl, hoppas du känner våra läsares enorma uppskattning även utan ”gilla” knappen!

  2. David skriver:

    Älskar din blogg Frans! Snälla gör ett inlägg om den här intervjun med Anna Book haha:
    http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/84716

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg