Milano – RECENSION!

9:52 12 Apr 2016

Helt okej katedral i Milano. Hade kanske inte byggt den själv, men ändå.

A photo posted by Tramsfrans (@tramsfrans) on

Välkommen till min lifestyleblogg. Jag var ju i Milano i helgen. Ingen av er har frågat hur jag har haft det, men jag tänker ändå göra en recension. Var där alldeles för kort tid för att kalla det för en guide, men jag ska göra ett försök att summera mina tre dagar.

ÄR DET HÄRLIGT/SOLIGT I MILANO? Svar ja. Jag har tidigare varit i Rom och Florens, men Milano kändes mer… behagligt? Alltså, Rom i all ära, men den staden har faktiskt bara gått utför de senaste 2000 åren. Plus alla turister! Milano kändes mer lätthanterligt och uppstyrt men fortfarande vääääldigt italienskt. Visst, allt är inte skitfint och som på ett vykort, men precis när man trott man sett det fulaste betonghuset i hela världen så ser man en gata man ba VET skulle göra succé på Instagram om man la upp en bild.

VART FAN BOR MAN? Vi hyrde en Airbnb-lägenhet i Brera, vilket om jag förstått det rätt är ett ”coolt” område. Fanns massa barer överallt, små butiker som sålde skitdyra designmöbler som såg omöjliga ut att sitta i och bara… ”härlig” atmosfär utan att vara varken hysterisk eller pretentiös??? Själv så får jag ju en hjärtattack varje gång jag är på Södermalm, men Brera kändes betydligt mer avslappnat och genuint.

ÄR DET DYRT I MILANO? Alltså, inte så dyrt som man kan tro. Jag skulle säga att det är 80% av priserna i Sverige. En öl för 4-5 €, en drink för 8-9 € och en huvudrätt på restaurang för 12-20€ – beroende på var man går såklart!!! Det kändes rimligt för det mesta. En bra grej är att typ alla barer i hela stan har ”aperitivo” typ mellan 18-21. Då köper man en drink för typ 8€ och får sen äta huuuur mycket man vill från en buffé med pizzaslices, chips, oliver och chark osv. I Sverige skulle ju en bartender hellre dö än bjuda på något gratis, så det blev en kulturkrock för mig.

SHOPPING? Asså, JA!!! Ville typ ha allt jag såg. Kläder och heminredning och hudvård dvs. Kan knappt gå i affärer utomlands eftersom det alltid slutar med att jag vill hyra en container och frakta hem allt med båt. Typ att man hittar den perfekta matsalsgruppen eller fem skitstora kuddar man aldrig kommer kunna få hem på ett vettigt sätt. Hatar när det händer.

VAD GÖR MAN??? Asså, finns inte så många måsten egentligen, förutom katedralen kanske. Det beror lite på vilka intressen man har, men vi gick på rätt mycket museum och promenerade. Resten av tiden drack vi vin och åt glass. Mmmm.

Sammanfattningsvis så skulle jag rekommendera Milano till alla som vill till en lagom stor sydeuropeisk stad och som vill äta, shoppa och bara känna sig allmänt flawless. Det är inte den bästa staden i världen, verkligen inte, men jag blev positivt överraskad när jag var där. Skulle absolut rekommendera att åka dit på våren eller hösten. Nu i april var det 20-22 grader. Boka nu!!! SAS flyger direkt! Önskar jag kunde säga jag var sponsrad, men tyvärr.

2 kommentarer | “Milano – RECENSION!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hanna skriver:

    Med risk för att låta som en nyfiken fyrtioplussare till skvallertant men får man veta vem du var där med? :):):)

  2. Elsa skriver:

    Kära Frans! Trots trogen läsare kom jag av mig helt att ge dig lite Milanotips, har själv bott här i snart 3 år. Låter som du haft det väldigt härligt och Brera är ju bara så rätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg