Herman Lindqvists hertigdömesraseri

10:21 22 Apr 2016


Foto: Kungahuset.se

Ett ytterst surrealistiskt bråk har rasat sedan igår. Herman Lindqvist är UPPRÖRD över något som kungafamiljen har gjort igen! Herman har länge bevakat kungafamiljen, och rasade bland annat när Estelle fick sitt namn och kallade det för ”totalt olämpligt” och att det påminde om en ”nattklubbsdrottning”. Ja, ni hör ju själva.

Nu är han upprörd igen, och det handlar återigen om något jätteviktigt! Carl Philips och Sofias prins fick sitt namn igår (Alexander Erik Hubertus Bertil Toledano Book), och i samband med det avslöjades det även vilket hertigdöme som lillprinsen blev tilldelat. Det är kungen som bestämmer vilket landskap som ska få äran, och den här gången föll lotten på Södermanland. I en intervju med Aftonbladet säger han såhär:

”Det var en överraskning och lite orättvist tycker jag. Södermanland är ett av våra mest hertigbehängda landskap, som har haft hertigar sedan medeltiden och är inte alls bortglömt, så det var lite onödigt att belöna dem. Det hade varit bättre med Dalarna eller varför inte Bohuslän som aldrig har haft en hertig. Hade Dalarna fått det hade de kunnat använda det i marknadsföringssyfte och prinsen hade kunnat åka dit och delta i olika jippon.”

Orättvist! Onödigt! Skandal! Och därefter en lista på landskap som förtjänar en hertig ännu mer. Hur ska det gå för stackars Dalarna och Bohuslän om de inte får en hertig??? Förstår inte kungen konsekvenserna? Vad ska de stackars dalkarlarna ta sig till nu när de återigen blivit nekade att få ett random spädbarn till överhuvud och representant för sitt landskap? Hur ska det gå egentligen?

Dalarna och Bohuslän – två av Sveriges mest anonyma landskap utan identitet, verkligen!!! Hur ska det gå för turistnäringen nu? Dalarna har ju sån brist på ”jippon”.

Jag lärde mig dock något nytt när jag läste artikeln! Såhär fortsätter Aftonbladet:

”Kungen arrenderar dessutom Stenhammars slott i Södermanland, ett slott som Carl Philip kommer att ta över när kungen går bort. Där är kungaparet helt avslappnade och fria, de har knappt någon personal som hjälper dem utan vill klara sig själva. Kungen bedriver lantbruk och har till och med avlat fram en egen koras.”

Kungen har alltså AVLAT FRAM EN EGEN KORAS!!! Det är ju helt sjukt? Bortsett från att ha 300 resdagar om året och kalendern fylld med besök och evenemang har han dessutom hunnit med att avla fram en helt egen RAS av kossor!!! Nu känner jag mig faktiskt väldigt otillräcklig. Vad har jag gjort med mitt liv egentligen? Kungen har iallafall gjort ett outplånligt uttryck i den mänskliga evolutionen.

Hur ser denna kossa ut egentligen? Vad skiljer den från övriga existerande koraser? Är den lite finare och bättre än de mer trashiga kossorna på gårdarna runtomkring? Jag kräver ett svar och ett undersökande reportage av Svensk Damtidning!!!

7 kommentarer | “Herman Lindqvists hertigdömesraseri”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Frida skriver:

    Tack Frans! Tack för att du finns och får mig att fnittra :)

  2. Anna skriver:

    Idag har Dalarna landskapssorg. Vi funderar på att dra ihop ett gäng Dalmasar och kullor och inta Södermanland. Där ska vi utropa Nya Dalarna och då får vi både kossor och härskare! Vi ska tvinga honom att styra oss med järnhand. Vi ska tvinga kungen att låta oss hjälpa till med kossorna. Han och Sikvia kan vara fria i gamla trista anonyma Dalarna istället. De kan ju börja avla fram Dalahästar eller nåt.

    1. Kristin skriver:

      Om du var från Dalarna hade du vetat att det heter dalkarl eller mas. Inte dalmas.

      1. Anna skriver:

        Jag är från (och boende i) Dalarna så nu får jag ju skämmas! Jag skyller på att jag var så upprörd över den uteblivna hertigen.

  3. Anna skriver:

    Har skrivit detta förrut men måste göra det igen! Du är helt otroligt rolig!!!! Är djupt imponerad av ditt sätt att skriva!
    Skrattade högt åt ”Alexander Erik…. Toledano Book”.

    OM du börjar journalistutbildning så hoppas jag verkligen inte att den gör så att du börjar skriva annorlunda! Du skriver lite ”oslipat” (och då menar jag inte denna text) och det är bla det som gör dig så bra!

    Du är sjukt begåvad och jag ser fram emot allt du kommer skriva!!

  4. ab skriver:

    Du menar väl den bovina evolutionen? :)

    Såg på SVT:s sändning av konseljen och de hade en skolklass i Dalarna som de återkom till under sändningens gång. Först var de glada och sen var de besvikna och ledsna, Tror egentligen inte att de brydde sig utan känslorna provocerades väl mest fram av SVT:s reporter.

  5. Josefin skriver:

    Jag ÄLSKAR hur du skriver.skrattar rakt ut på tåget. Toledano Book…..hahahahahahahah

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG