#porschegate

5:26 20 Jun 2016

Förlåt, men känner bara att jag måste kommentera det förra inlägget jag skrev. Det om Bellas nya Porsche. Det blev naturligtvis ett jävla liv. Eller ja, 9 kommentarer på mitt inlägg, det är väl tillräckligt för att valfri kvällstidning ska skriva om en ”läsarstorm”?

Vissa tror tydligen att jag är AVUNDSJUK över Bellas Porsche-inköp, och att jag önskar att det var JAG som hade köpt en ny bil för 800.000!!! Alltså, förlåt, men jag har inte ens ett körkort, och om jag hade haft 800.000 på fickan hade jag inte köpt en BIL som förlorar 100.000 i värde i samma sekund som man kör ut från bilhandlaren.

Jag lägger dock ingen värdering i att Bella köpt en ny Porsche. Jag är jätteglad för hennes skull och det är klart att varje person får göra vad de vill för sina pengar, oavsett om de är män eller kvinnor! Det enda jag reagerade på var att det kändes töntigt att hon kallade det för en familjevänlig bil när alla vet att det inte är det. En man hade aldrig behövt rättfärdiga sitt Porsche-inköp genom att kalla den för familjevänlig.

Det som stör mig mest är att de som rasar över mitt inlägg inte ens verkar ha läst det? De har tagit ett lösryckt citat från ett nyhetsbrev från Nöjesguiden och hetsat upp sig över det. Jag försvarar ju Bella! Ann Söderlund är journalist, men har uppenbarligen inte tagit sig tiden att läsa mitt inlägg, och skriver istället att jag skojat om att kvinnor inte kan köra bil. Happ :(

Vad är lärdomen från den här historien då? Jo, kritisera aldrig ett påstående om att en Porsche är familjevänlig. Då blir du automatiskt kvinnohatare!

18 kommentarer | “#porschegate”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Maria skriver:

  Men OJ vad jag inte tolkade inlägget som de gjorde! Hela andemeningen upplevde jag var att hon inte ska behöva försvara sitt köp med att det typ är en familjebil, bara för att hon är kvinna. Du är grym Frans!

  1. Lina skriver:

   Precis exakt så! Love u Frans!

 2. C skriver:

  Gillar att du avslutar ditt inlägg med att du unnar henne köpet och att hon inte behöver försvara sig, och så lyckas de vända på det till att du är missunnsam? Läsförståelse, källkritik och sunt förnuft? Inte på internet!!

 3. Mija skriver:

  Folk läser det dom vill läsa… H u r kunde man tolka din text så fel? Sorgligt!

 4. Elli skriver:

  Haha jag tolkade inlägget som din vanliga humor, inget missunnsamt med det! Jag tycker det är svincoolt att Bella köpt Porsche men gillade ändå ditt inlägg, folk kan ju inte ha läst det ordentligt! Fortsätt skriva som du gör :)

 5. Ingela skriver:

  Du skrev både roligt och feministiskt! Tycker det framgick tydligt att du unnar Bella att köpa en bil bara för sin egen skull, inte för att det är en ”praktisk familjebil”. Folk är ju dumma och läser inte ordentligt…

 6. Ester N skriver:

  Du trampade i gubbfällan, helt enkelt – vilket förr eller senare händer alla som befinner sig på internet.

 7. Sara skriver:

  ååååhhhhh men de kan ju inte ens ha läst inlägget >:(

 8. Julia skriver:

  Du gillar att raljera över kvinnor med stora egon och det börjar bli uttjatat även om du är sarkastisk och rolig. Kvinnor med hysteriskt och/eller grandiost beteende är skoj, men det är också lite av en gimmick som blir trött efter ett tag. Inläggen om Nicklas Wahlgrens skärgårdsliv, Odds pappavin och Lundells fortkörning var jävligt mycket roligare än ännu en utläggning om Linda Lindorffs gråtande och Anna Books + övriga kvinnliga medelålders artisters bristande självinsikt. Jag tycker att du är jävligt rolig och är ett lika troget fan som stackaren som gick på alla Lundells konserter tills han bad henne att dra åt helvete. Det vore synd om vi skulle gå skilda vägar med samma bittra eftersmak. Förresten står jag nog för en tredjedel av dina klick. Inget hot eller så, bara så du vet! MVH kram, 30-årig beundrare

  1. Nilla skriver:

   Vadå, ska vi börja kvotera inläggen?

   Book och Linda har varit ovanligt heta det här året för att de verkligen har levererat. Och då tycker jag ändå att Frans varit ganska snäll mot Anna, som helt tappat styret (både bokstavligen och bildigt talat).

  2. Ingela skriver:

   Men Linda och Anna beter sig ju så himla märkligt att det vore konstigare att inte skriva om dem/reagera på dem….

  3. Petra skriver:

   Jag står med säkerhet för den andra tredjedelen (eftersom att vi tydligen räknar, menar jag…?) och jag önskar mig obegränsat med Anna- och Linda-bevakning !!!! Såååå fantastiskt! Odd och Lundell är helt okej utfyllnadsmaterial i brist på riktig underhållning!

   (PS detta är (till skillnad från Julias kommentar) ett hot)

 9. meeh skriver:

  Ahmeeeee så tråkiga människor :'( Du är rolig pls keep it up.
  Hoppas inte jag också förlorar mitt sinne för humor när jag blir tant över 30

  <3 <3

 10. linda skriver:

  OH LORD JESUS PPL. du är bäst frans <3<3<3 herregud jag och min roomie sitter och skrattar åt dina haters. sjukt att du hamnar i blåsväder när du bara skriver roliga och harmlösa grejer. sluta aldrig blogga även om idioterna är många! vi är fler som älskar dig!!!!!!!!!!!!!!

 11. Lindas roomie skriver:

  Lugna ner er. Läs om, läs rätt. Sluta förvrid texten.
  Älskar dig Frans!

 12. Karin B skriver:

  Tänk så olika vi tolkar allting! Trist att du måste förklara dig.

 13. Madelene skriver:

  Mycket underliga tolkningar av din som vanligt sarkastiska och underfundiga text. Tolkade den (din text) snarare som kritik mot den stora massan som alltid ska ha något att säga kring hur mammor tar hand om sina barn plus lite kul raljerande som vanligt. Och jag håller inte alls med om att det skulle vara ett gubbigt inlägg. Fortsätt i samma stil! Du är skitkul vem du än skriver om.

 14. Anna skriver:

  Sjukt att man kan misstolka din text så! De som inte förstår ironi borde inte läsa din blogg. Och Ann Söderlund borde få sin journalist-licens indragen, hon saknar ju läsförståelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp