Öppet brev till samtliga barer

11:51 9 Jul 2016

Nu är det sommar ute. Kul! Det innebär även att det är dags för uteservering och att betala överpris för ljummen rosé medan man slåss om att få 15 minuters kvällssol innan den försvinner och det blir 13 grader varmt ute! Sommar<3

Jag ska komma till min poäng nu, och det är MYSTERIET att större barer INTE har separata köer för drinkar och öl/vin? Inte för att vara managementkonsult, men jag är SÅ sugen på att effektivisera samtliga större barer i hela Stockholm!

Alltså, de som ska krångla och vill ha en cosmopolitan får ställa sig i en separat kö, och de som vill ha öl och vin kan ställa sig i en annan kö där det bara är att hälla upp på tre sekunder.

Jag vet att folk svälter, men jag ORKAR inte vänta till solen har gått ner för att få ett glas bubbel bara för att de tre personerna framför en i kön har fått för sig att beställa varsin mojito. Och så ska bartendern stå där och se lite sådär Joe & the Juice-douchig ut och ta RIKTIGT lång tid på sig och smeka myntan som om det var deras förstfödda son.

Jag hinner inte! Jag kan inte spendera min sommar med att stå TIMMAR i kö bara för att få köpa ett glas prosecco för 98 kronor! Är det det som är livet? Man kan föda ett barn och se det växa upp och ta studenten innan man fått beställa på Mosebacke.

Rädda den svenska sommaren nu och inför separata köer på Stockholms större uteserveringar. Sommaren är för kort för att spendera den i en lång kö i skuggan. Solbrännor står på spel!

7 kommentarer | “Öppet brev till samtliga barer”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Paola skriver:

    Hahahaha, du är bäst!!! Älskar din blogg! Och kan inte annat än att hålla med :D

  2. Mija skriver:

    Håller helt med! Är en pina att stå och vääääääänta på sin öl? Senaste gången köpte jag 3 stycken på en gång……??

  3. Frida skriver:

    En av anledningarna till att jag bara går på studentnationer. Det tar Max två minuter att få min öl.

  4. Jenny Edlund skriver:

    Att vara bartender i Stockholm är att befinna sig i en ständig ”pose”. Cool, ouppmärksam, dryg verkar vara arbetsbeskrivningen.

  5. Jonas kvistfors skriver:

    En av många anledningar till att jag inte dricker alkohol, men istället brukar Cannabis och köper en Lorangina i baren. Fräschare, billigare, mera hälsosamt och på alla sätt bättre.

    Synd bara att det är olagligt. Men det ändras nog om inte allt för länge.

  6. Joakim wöntner skriver:

    Det är många människor som har med effektiviteten att göra. Baren måste hålla tillräckligt många bartenders på plats det är väl 40% av effektiviteten, 60% har att göra med gästerna, skulle alla kunder bestämma sig för vad dom vill ha och ha plånboken redo och beställa allt på en gång skulle du nog bli förvånad hur effektiv en bar faktiskt kan vara. Nu är inte så fallet.

  7. T skriver:

    VARFÖR är Joe & The Juice-killarna så doucheiga?!! Går faske mig inte in där pga obekvämt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg