Avsnitt 48! Med Meron Mangasha

1:32 25 Nov 2013

Hej alla!

I kvällens avsnitt pratar vi med podcast-legenden Meron Mangasha. Avsnittet inleds dock med att vi pratar om ett visst album… Avsnitt 48 spelades nämligen in ett par dagar efter den stora Abidaz-dagen åttonde november 2013, då Abidaz solodebutalbum In & Ut släpptes. Abidaz röst var (och är fortfarande) ständigt i våra hörlurar, så vi kunde inte hålla oss ifrån att prata om skivan. Vi inleder till och med avsnittet med att ringa till den fantastiska Cherrie som sjunger på En dag. Cherrie berättar om hur det var att spela in den känslosamma sången där Abidaz rappar om sin relation och sina känslor till sin dotter. Vi vill höra mer av dig Cherrie!

Meron Mangasha faller in i hyllningskören och avslöjar att han förutom att vara poeten ni hört på album från bland andra Ison&Fille och Lilla Namo och förutom att vara en grundsten i (R.I.P.) Menage a tugg även var med och gjorde videon till On Rees superdänga Ba! Ni minns va? Det är musikvideon där vi första gången såg Abidaz, videon vi spenderade en kvart på att prata om i avsnitt 47. Nu får vi höra massa spännande om inspelningen.

Samtalet fortsätter och Meron berättar om sin poesi, om videon och om omslaget till det han kallar ”en grej jag gjort”: Blått blod. Meron berättar även om hur det gick till när han tillsammans med ett gäng vänner grundade podcasten Menage à tugg flera år innan någon knappt visste vad en podcast var. Visste ni till exempel att Menage har intervjuat bland andra Mohammed Ali, Aleks, Stor och Lilla Namo i begynnelsen av deras karriärer?

Mot slutet får Meron precis som alla våra gäster välja en sång han lyssnade på mycket när han var 14. Det visar sig att Meron hade orimligt bra musiksmak när han var 14. Lyssna och ha det trevligt, det hade vi!

Whatever?! xoxo

PS. Mot slutet av avnittet avslöjar vi lite extremt spännande nyheter om vår tvåårsfest. Vi ska tillsammans med Hammertime ha En fet j*vla fest (fb-event här) med LIVEspelningar från New Orleans 3D Natee, Grillat & Grändy, Mack Beats & Jaqe och Rawda! + hemliga gäster! 

 

 

 

 

 

Klicka här för att lyssna i iTunes.
Klicka här för att nå RSS-feeden.
Klicka här för att komma åt vår Spotify-lista med alla sånger (som finns på Spotify) från alla våra avsnitt.

 

Sångerna vi spelar i avsnittet:

1. Abidaz feat. Cherrie – en dag
2. Abidaz feat. Ozzy & Piraterna – Stänger ner
3. Meron Mangasha – Blått Blod
4. Meron Mangasha – För Evigt (outro)
5. SWV – Can We feat. Missy Elliot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp