H: Throwback 2013.12.12

3:40 12 Dec 2013

 

Som vanligt i min vardag har jag idag jobbat på ett kontor och lyssnat på lite sad raps från Akron i Ohio, från Kansas City eller från någon annan ort i sad raps högborg: amerikanska mellanvästern. Denna gången var det en gammal Devilz Rejetz-sad rap. Som sig bör, Ampichino är ju mästaren på amerikansk sad rap. Blandningen av hans röst, hans trötta tonläge, hans beskrivningar av livet i en håla i the midwest, det är så deppigt och det blir så bra musik. Tillsammans med bay area-rapparen The Jacka har Ampichino släppt två album som duon Devilz Rejectz, det senaste var ett av 2010 års bästa album i alla kategorier.

Death 2 My Enemies som ni hör ovan gästas med refräng av min favorit Husalah och en vers av den då typ 20-årige Lil Rue. Både Husalah och Lil Rue bidrar enormt till ledsamheten i denna sång med sina röster. Men Husalah gör mig även ledsen eftersom han inte har släppt sitt andra album ännu. Lil Rue bär med sig en helt annan nivå av ledsamhet, den förklaras nog bäst genom att besöka hans instagram. Lil Rue är en artist jag har följt och lyssnat på sedan han var en tonårig skolkamrat till based/hyphy-kidsen Lil B/Iamsu/Young L med flera på Berkley High och jag hoppas fortfarande mycket på hans musik. 

 

 

Hursomhelst, mitt i sad raps-lyssnandet slog det mig att en av Akron-rapparna jag brukar lyssna på rätt oväntat gjorde två av 2011 års mest catchy låtar. Det är antagligen inte så många som har lyssnat in sig på Gap, det kan bero på att det dyker upp en del icke-rappare-Gap-relaterade träffar när en googlar på ”gap”. Att Gap dessutom döpt sin bästa låt till bands gjorde tyvärr inte sökbarheten mycket bättre. Det visar sig att det fanns ett jättegammalt rocknroll-band som hette The Gap Band. De var verksamma i USA nångång under Sovjetunionens existens. Så Akron-Gap får lite skylla sig själv om ingen annan än jag och några av Bayonnaise-läsare hörde de supersvängiga Bands och Black Candy när de kom 2011. Det visar sig alltså att även annat än superledsam musik kan produceras i mellanvästern. Jag tycker vi ska tänka på att dessa svängiga och rätt glada hits kommer från samma stad som Ampichino nu när vi går hem från våra kontor i beckmörkret. God jul.

Lyssna här:

 

 

PS. Gaps senaste video har just nu 156 views, bidra lite! Hans näst senaste video har mindre än 1000 views, kanske skulle den ha fler om han stavat namnet på den rätt kända rapparen J-Stalin rätt i video-titeln.

Av: Hugo

4 kommentarer | “H: Throwback 2013.12.12”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. SafeToto skriver:

  It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
  ->-> 온라인카지노 .COM

 2. SAFE TOTO skriver:

  It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
  ->-> 카지노사이트 .COM

 3. SAFE TOTO skriver:

  It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game !
  ->-> 카지노 검증업체 .COM

 4. SafeToto skriver:

  It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
  ->-> 카지노사이트 .COM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp