H: 99% äger den här YEET / NAE NAE-skiten

9:36 18 Jun 2014

 

Jag har inte sett nån annan officiell video där rapparna dansar NAE NAE på varsitt biltak medan bilarna kör bredvid varandra nerför gatan.

Mannen 99% har varit en av världens topp 10 bästa yike/nae nae/yeet-akter för mig sen jag hörde Yike In It i vintras. Nu har de klättrat några placeringar på listan. Jag hörde det var ett kritikerbråk i Sverige nyss, antar att det handlade om allas olika topp 10 yike/nae nae/yeet-listor. Men ni vet vad jag tycker, denna genre är som skapad för att vem som helst ska kunna göra en otroligt fet låt. Rap-färdigheter och låtskrivande spelar mindre roll än vad jag hört i nåt annat sound nånsin tror jag, det är fanimig nästan viktigare med bra lyrics i crunk än vad det är i yike/nae nae/yett-musik. Detta kanske jag förklarar lite närmare i ett pod-avsnitt nån gång vem vet. 

Som vanligt, om ni undrar över termerna och danserna är det enklaste ni kan göra att klicka på yike, nae nae och/eller yeet-taggen på bloggen så får ni t ex höra vilken musik som ni borde höra på nattklubbar sommaren 2014.

Just det, om det inte framgått redan: Häromveckan släppte bay area-gruppen 99% en ny video till sin nya nae nae/yike/yeet-hit Shabooyah. Videon ser ni ovan. Det är alltså det inlägget handlar om. Så här ser 99% ut:

 

 

/hugo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG