Exklusiv premiär: Ivory – ‘RGJA Chopped x Slowed by Trappadon, Onda & Soul Div’

10:07 26 Aug 2014

artworks-000088980184-l6qml9-t500x500.jpg

 

VBDFR är stolta över att få premiära C&S-varianten av det kanske bästa svenska rapalbumet från 2014: Ivorys Rap Game Jackie ArklövPrecis som med Ivorys förra album Molnfällan är det främst Trappadon från Trappmusik som står för remixandet. Denna gång har Trappadon bjudit in Sveriges främsta C&S-veteran Onda från STHLM Inkasso och det norska producent-teamet Soul Division för att bidra med choppande.

Som ni kunde läsa på VBDFR-bloggen i söndags premiärades Ger Oss Av – Skruvad och Tokchoppad av Onda på PSL-bloggen som ett första bidrag från skivan. Idag kan ni alltså här på bloggen höra resten av albumet!

Trappadon låter hälsa att han ”är jävligt nöjd med skivan och att Ivory är grym. Extra fett att äntligen göra det första gemensamma C&S tapet med Onda. Soul Division är så tunga att jag ville ha med dem bara för att, varning för Skogslosjen.”

Jag är beredd att hålla med om att Ivory grym. Han är svensk rapelit. Det känns inte som att det var så länge sen han var med i VBDFR på telefon och berättade att han knappt gjort musik på flera år, och kanske inte hade fortsatt om han inte fått en del uppskattning för bl a Koppla av. Det inte bara känns som nyligen, det var nyligen. Molnfällan kom för 9 månader sen. Titta även in Hasans video-intervju med Ivory, Trappadon och Soul Div från i söndags när Ger oss av premiärades på psl. 

 

ivory2.jpg
Ivory.

Trappadon, som när han gästade VBDFR i avsnitt 40 berättade att han snöade in på C&S efter att ha hört Mike Jones klassiska album Who Is Mike Jones, har de senaste åren byggt upp en mycket imponerande katalog som choppare. Min personliga favorit på senare tid är hans variant av norska Kong Makko MakebaPandaøyne men han har nog fått störts internationell uppmärksamhet för sina officiella C&S-varianter av G-Side och andra Slow Motion Soundz-släpp de senaste åren.

Det är värt att notera att malmöiten Trappadon och hammarbyaren Onda tar hjälp av norrmännen för att remixa Rap Game Daniel Tjernström. Onda och Trappadon avstod från att remixa sången då titeln innehåller en referens till en gammal fotbollsspelare vars kanske främsta år på planen spenderades i Degerfors idrottsförening (konkurrenter med Hammarby idrottsförening i Superettan) och Örebro sportklubb (konkurrerar med Malmö fotbollsförening i Allsvenskan).

Nog snackat. Luta er tillbaka och koppla av till en VBDFR-exklusiv världspremiär:

Ivory – Rap Game Daniel Tjernström – Chopped & Slopped By Trappadon / Onda / Soul Div

 

 

/skrivet av hugo för vbdfr

En kommentar | “Exklusiv premiär: Ivory – ‘RGJA Chopped x Slowed by Trappadon, Onda & Soul Div’”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. SafeToto23 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노사이트.COM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp