P: Matte, Keya & Vic don’t need no hook for this shhhhiet

6:01 21 Dec 2013

Matte Caliste, Keya & Vic Vem – ”Bränner Bilar”

Är det här andra gången totalt som Keya är med i en riktig musikvideo? Det är för lite. Keya är en stjärna, det har vi vetat sen Maria. Kommer ni ihåg när han körde live på vår fest på Vardagsrummet i oktober? Det var fett.

Vic Vem asså, vilken vers han gör här ändå. ”Moralen är begraven i kanalen mitt i staden” är enkelt men effektivt om en som jag är från Göteborg, ”Känner många drottningar/ingen av dom heter Silvia” är bara enkelt och snyggt och starkt och

”skriver texten på breven med kronofogdskraven/er ränta är mer än hela min lön/vi står utanför Systemet, som alkisar gör”

är helt enkelt perfekt socialrealism-rap på göteborgska precis som jag vill ha den.

Det tog förresten mer än tre lyssningar för mig att inse att förutom det Matte gör innan han drar igång sin vers så finns det ingen hook på den här låten. Det är bra tycker jag, det kan va trixigt med refränger på den här typen av låtar. Här är ett exempel på det:

Sebbe Staxx och Adam Kanyama  – ”Färger” (2012)

Beatet är Stress version av en Jay-Z-beat från Roc-A-Fellas storhetsperiod runt The Dynasty-albumet, vilket är en väldigt bra sak för en beat att vara. Sebbe hittar en rätt perfekt balans mellan innehåll och flow här, multistavelse-rimmet ”Olof Palme sa nått tjockt soft/om att inte mäta människor efter nån måttstock” är MVG i kul politisk rap och hur han uttalar ”rrrrriks-ghetto” är ba så jävla gött.

Sen kommer refrängen. Wtf. Inte nog med att den e rikslökig, va betyder ens ”integration”? Adam Kanyamas vers handlar ju om rasism och typ väpnat motstånd? Hade vart bättre om Stress bara fått lägga på en extra skrik-sample eller nått. Aja låten e fet ändå. Whatever?!?! xoxo

Av: Petter

En kommentar | “P: Matte, Keya & Vic don’t need no hook for this shhhhiet”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Lisa skriver:

    I think that you shoudl chekc out this post https://buyresearchpapers.net/blog/research-paper-writing-tips for osme research paper writing tips. Good luck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG