H: Norge-uppdatering

3:07 19 Maj 2014

 

Goa gamla VBDFR-lyssnare/läsare känner ju till att vi känner till att Norge existerar som rap-land. Norge har t ex en helt egen tag-här på bloggen, tyvärr hittar ni bara två inlägg men ändå. Ni som har gått in och läst på den taggen minns hursomhelst att jag berättade att mitt första möte med ny norsk rap skedde när DJ Giraffo tipsade om A-Laget för några år sedan. Ni som dessutom lyssnat slaviskt på vår pod minns att jag i avsnitt 46 avslöjade at den bästa norska sången nånsin heter Sonar Ut/Flippar Ut Gmiks. Beatet av H-kon asså:
 

 

Det var nog med Norge-historia. Jag kände att jag behövde skriva detta inlägg när jag nyss, typ en månad efter att det kom, lyssnade på tredje och senaste avsnittet av YoGuttenes podcast. VBDFR-lyssnare har hört YoGuttene omnämnas som skogs-norskar första gången vi pratade om norsk rap förra våren (skogs-norge-grejen upprörde några norska lyssnare så pass att de rättade oss med Soundcloud-kommentarer! Tack!).

BTW om ni läser detta via en YoGuttene-RT eller nåt sånt, ni har hört om JuiceManeHugo och VBDFR-när YG namedroppade oss (jämte jubel.fm och tumblinerb) i avsnitt 2 av YG-podcasten.

<3<3<3<3<3<3 solglasögon-smiley <3<3<3<3

Hursomhelst, i senaste avsnittet av YG-podden gästade Bergen-duon $ushi X Kobe. Det visar sig att jag trots noga bevakning av YGs mäktiga producenter Kvamkollektivet har missat att några extremt feta beats. Helvete Norge, jag visste vad Kvamkollektivet kunde men jag visste inte att det fanns fler som YoGuttene.

Eftersom jag har blivit en lojal användare av Soundcloud som upptäckt spellistor nyligen tänkte jag att gör en spellista av de här $ushi X Kobe-sångerna jag hörde för första gången nyss + de YoGuttene-sånger (inkl medlemmarna Jenny Skavland, Onge Anka, Handerrelinni etc) jag lyssnade som mest på under min YoGuttene-period vid den här tiden förra året. Tyvärr har jag inte följt YoGuttene lika noga sedan D’Sant 1 och 2 kom förra året, så listan har bara enstaka sånger som inte är throwbacks just nu. Den kan komma att utökas dock pga norska beats <3

Jag slängde in Sonar Ut/Flippar ut som en bonus sist också. 

Ha det gött Norge tack:

 

 

Av: Hugo

5 kommentarer | “H: Norge-uppdatering”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노사이트 .COM

  2. Safe Toto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노사이트 .COM

  3. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노검증업체 .COM

  4. SafeToto235 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노사이트

  5. It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노사이트 .COM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG