She Money har signat med No Limit?

9:04 29 Jul 2015

skarmavbild_2015-07-29_kl._20.43.50.png

 

She Money aka Passion från Double Trouble har signat till med No Limit (eller vad de kallar sig nu för tiden) och släppt ett mixtape som heter Colombiana. Detta upplyste Norges Fredrik Strage aka Øyvind Holen mig på igår på Facebook. Tack!

Att leva i vårt samtida samhälle och lyssna på rapartisten She Money är som att leva 2006 och lyssna på rapartisten Lil Boosie. Det gick säkert att hänga med om man bodde i Lousiana, men så här som en europeisk rapnörd som använder internet så var det typ omöjligt. Ska man behöva googla varje dag eller? Nä det är fan inte rimligt, nu när vi har vant oss vid att information om musiksläpp dyker upp framför näsan på oss i våra skärmar vare sig vi vill eller inte. Antingen är det nån kompis som berättar att t ex The Sauce Factory ska släppa ett mixtape snart, eller så säger det de själva genom sociala medier, eller så skickar nån algoritm in informationen via ett pinterest-mailutskick typ. All information hamnar i min telefon, förutom informationen om She Monys släpp. För att hänga med i hennes karriär i år hade jag behövt googla varje jävla vecka som att det var 2006 igen. Man behövde inloggning på massa jävla forum för att ens höra Gucci Mane på den tiden. 

Orimligt!

Så tur att du håller koll åt mig Øyvind! Tack igen.

 

 

Colombiana är ett helt vanligt She Money-tape, men lite mer förfinade beats (kanske t o m mixade och mastrade?). Baton Rouge-tempot, råheten och bounceen är fortfarande där. Plus några Master P-verser. Och She Money låter för det mesta fortfarande helt livsfarlig och jävligt arg. Det är bra för musiken, för hennes bästa arbete hittills har helt klart varit när hon låter helt hatisk och förbannad. I videon ovan hör ni Copycat där hon är arg på copycats, den är bra. Men lyssna hur jävla tung hon var när hon var förbannad på riktigt:

 

 

Red och She Money verkar vara vänner igen, eller så på pass goda termer att She Money tipsar om nya Red-låtar på sin IG iaf (Reds karriär är exakt lika svår att följa som She Moneys, multiplicerat med två. Hon verkar ha skaffat en Soundcloud iaf så kanske blir lättare i framtiden).

 

skarmavbild_2015-07-29_kl._22.01.25.png

 

She Money är så här ett år senare, sen jag var uppdaterad sist, sig lik på det sätt hon lyckas kombinera extrem råhet med en hög dos av gullighet. Båda karaktärsdragen är kopplade till det faktum att hon är så jävla ung. 19 år nu. Typ 17-18 på Double Trouble-tiden. Den här ofärdiga och direkta tuffheten i hennes musik hade inte varit lika intressant om den kom från en 35+ rappare, och kontrasten mellan musiken och hur gullig hon är på instagram hade inte varit densamma om det här var en facetime-selfie från en äldre rappare:

 

skarmavbild_2015-07-29_kl._21.06.16.png

 

På Colombiana hör vi alltså den She Money jag vill höra, men vissa saker ha förändrats i hennes artistliv från förra året: hon har gått från att rappa med okända Baton Rouge-rappare till att rappa med okända New Orleans-rappare som är signade till No Limit. En till sak är sig lik, hon är överlägset bäst och placerad i slutet på posse-låtarna. Såsom här:
 

 

She Moneys Colombiana går att höra och ladda ner på alla de största sidorna där man lyssnar på objektivt bra musik, t ex audiomack, indy.livemixtapes, datpiff och soundcloud. Skivan finns inte att strömma eller höra på hemsidor såsom tidal, apple music eller spotify av nån anledning.

Ni kan även lyssna direkt här:

 

/hugo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp