Women With Attitude existerar nu!

9:50 14 Aug 2015

skarmavbild_2015-08-14_kl._22.21.51.png

 

Det här ska bli jävligt intressant att följa! Perfekt timing att starta Women With Attitude så här i NWA-filmen tider. Gruppen består alltså av Chicago-artisterna Katie Got BandzSasha Go Hard, Chella H och Luccievee. Deras första sång heter Straight Outta Chicago och är en cover av NWAs klassiker Straight Outta Compton. Eventuellt kommer en EP* som heter StraightOuttaChicago snart? 

Jag tycker helt klart Sasha låter bäst här. Tyvärr får jag dock lite samma känsla som när jag kollar på Idol i kanal teve fyran på TV. Det är lite sämre än orginalet och eftersom en annan variant som är framförd av artisterna som också skapat låten existerar så förminskas värdet av stycket, känner jag.

Straight Outta Compton är ikonisk för mig. Den går inte att framföra på ett bättre sätt en orginalet, för jag såg orginalvideon som nedladdad fil från Kazaa 750 gånger ca när jag var 12 år. Jag har en relation till den sången som till 100% färgar min förmåga uppskatta alla covers. Typ.

Ser dock som nämnt väldigt mycket fram emot att följa vad WWA ska göra mer. Är t ex både peppad på att EPn bara ska va orginal-låtar och att få höra en re-make av Fuck The Police ur ett 2015-perspektiv. 

 

Förresten den där jävla NWA-filmen, har läst att de ska ge MC Ren och Yella periferira roller. VA FAN! Avgå. Och orginalmedlemen Arabian Prince ska inte ens nämnas? Är skeptisk.

/Hugo

*Om ni undrar, en EP är som ett mixtape eller album ungefär men att säga EP är lite hippare. I övrigt är det ingen skillnad. Namnet har sitt ursprung ur ett musikformat som existerade för fem-sex globala musikformatskiften sen. Det är många som överger strömningstjänsten Tidal faktiskt för det har visat sig att när man spelar ”EPs” från Tidal så spelar de bara helt enkelt upp strömmat ljud från en datafil, medan man i Apple Music faktiskt får ljudet från en EP-skiva som spelas live och ljudet skickas via internet till dina högtalare. Den fysiska EP-skivan befinner på Molnet. Molnet är ett enormt lastfartyg som seglar runt världen. Det är på Molnet Apple Music förvarar alla vinylskivor som spelas upp on demand när någon vill strömma dem. Tidal gör ej så här så därför har de färra användare. Kuriosa: det har gått rykten om att Eric Gadd vägrat släppa sin musik som vinyl till Apple Musics färja Molnet eftersom han äger 0,5% av Tidal (sen Norge-tiden). Han har istället tagit anställning på båten och som enda artist på jorden jobbar han på heltid med att helt enkelt live-spela den musik från hans katalog som Apple Music-användare väljer att strömma. Spotify har helt mörkat hur de spelar upp sin musik, men så har ju ingen heller sett till Missy Elliot sen 2009. 2009 var året Spotify lanserades…

 

3 kommentarer | “Women With Attitude existerar nu!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Rupert skriver:

    Nöjesguiden fortsätter att normalisera ordet ”nigger” med videon. Adam Tensta tyckte det var för jävligt att TV4 gjorde det samma, varför fortsätter nöjesguiden med detta?

  2. klingeltöne mp3 skriver:

    a very good article thank you for the article

  3. It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노사이트 .COM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg