Fuck off 2017:Q2 och tack för musiken

3:17 9 Jul 2017

2 Chainz i sitt smarta kök.

 

Hallå där Q3 och fuck off Q2.

Jag är fortsatt besviken på tekniken
Jag har gått med i Facebook-gruppen Svenska Hemautomatiseringsgruppen i hopp om att riktigt tidigt få nys om det där genombrottet som gör att robotarnas och alla hains potential kommer mig till nytta. Men i gruppen är alla alldeles för kunniga. Sladdar, kretskort, monitorer, hackade routers och jävla massa snack om man ska ha zwave, som verkar va nåt jättekrångligt som gör så att du kan styra dina lampor/aggregat(?) och sånt via din gaming-PC. Idag måste man kunna så otroligt mycket för att hamna på robotarnas sida!

Ja ni märker, det är så mycket att tänka att jag knappt märkte att 2017:Q3 hade börjat. En hel vecka har gått. Jag tillhör den unika skara svenskar som har spenderat 100% av 2017:Q3 ledig. Gjort nån hot sauce. Grillat nån korv. Badat i en pool. Tagit min första tupplur mitt på blanka dan på tusentals veckor? Levt en hel vecka utan att ha noterat om det är vecka 23 eller vecka 7 eller vecka 44?

Jag har i och för sig aldrig vetat vilken vecka på året det är, min rangordning av tidsenheter att hålla koll på är nämligen följande:

  1. Kvartal
  2. Måltider
  3. 1pm EST under NFL-säsongen
  4. Minuter
  5. Dagtid

Veckor är långt från topp 5.

Jag på semestern.

Det finns andra saker jag inte har gjort under semestern. T ex faciliterat en workshop, hållit koll på nån scrumboard eller följt senaste trenderna inom tech och musik. Det sista innebär att det kan bli svårt för mig att hålla temat här. De tidigare kvartalsspellistorna har ju framförallt behandlat tekniken och robotarnas allt växande dominans inom musiken. Här är hela listan:

Jag har gått med i Spotify
Där jag berättade om mitt första av många misslyckade försök att få Siri spela upp musik för mig. Och lanserade musiktjänsten Lyxify.

Hej då 2016:Q1 och tack för musiken
Här insåg jag slutligen att det bästa sättet att skapa en bra spellista är att fråga sig själv: vad hade en AI gjort? Så slipper man den här ofullständiga mänskliga touchen!

Hej då 2016:Q2 och tack för musiken
Jag hade här lyckats bevisa kopplingen mellan att få tillgång till Tu5ens musik på Spotify och din Pornhub-konsumtion.

Hej då 2016:Q3 och tack för musiken
Det hade precis visat sig att det var en av robotarna inuti tv-serien Westworld som skapade min Release Radar på Spotify. Pronomenet för människoliknande AIs/robotar lanseras: hain

Hej då 2016:Q4 och tack för musiken
Vi spånar i om 2017 ska bli året norsk rap blir uppskattat i Sverige? Ungefär lagom till att svensk rap kommit ikapp norsk rap i kvalité.

Hej då 2017:Q1 och tack för musiken
Nu börjar vi se effekterna av robotarnas framfart i samhället. Robotarna tar inte bara våra jobb, de snor våra hobbies också! Våra alternativ är att antingen stå upp mot robotarna, eller bli cyborgs. Jag lutar åt det senare.

Hej då 2017:Q2 och tack för musiken

Ja den här senaste är ju dagens inlägg. Och jag har inte så mycket mer att tillägga än det där jag nämnde längst upp: jag är fortsatt besviken på tekniken.

Det går alldeles för långsamt.

Det måste bli lättare!
Jag vill ha nåt lätt. Jag vill bara tänka ihop en spellista, så läser hain mina tankar. Jag vill på sin höjd säga vad jag vill rakt ut, så ska tekniken lösa det. Först lite Kevin Gates, sen lite Kamaiyah, skit i om sången bara finns på Soundcloud eller om Jay-Zs nya skiva bara kan spelas i Volvo 444s. Det där får robotarna lösa.

Jag och medlemmarna i Svenska Hemautomatiseringsgruppen är nog relativt i synk gällande målbilden, hur vi ska leva i harmoni med alla hains. Men de har kunnandet att ta sig närmare ett liv i gemenskap med robotarna redan idag, än vad jag har. Jag får fortsätta drömma.

 

I framtiden kan 2 Chainz koka crack på sin smarta spis från varsomhelst i världen, bara att logga in på appen och styra spisen från mobilen.

Tur att det finns nån som förstår mig i alla fall. Nån som delar mina drömmar. Vem pratar jag om?

2 chainz så klart. På sina senate platta Pretty Girls Like Trap Music rappar han på inledningsspåret om sitt smarta kök:

This a new kinda kitchen, marble countertops, see through fridge
3 thousand for the microwave, touchscreen stove lil biiiiitch!!

Tourchscreen Stove Lil Biiiiitch. Och på Gucci Manes senaste skiva rappar 2 Chainz:

I just drove the Tesla with both eyes closed

Båda ögonren stängda. Det innebär att 2 Chainz är en modig beta-testare av Teslas självkörar-funktion. De där bilarna kommer behöva köra några hundratusen mil till innan de har data nog om trafiksituationer för att verkligen va framtidens alternativ.

Vi visste hela tiden att någon måste va den första som vågar lämna över ansvaret till robotarna och ta en tupplur bakom ratten. Vi visste inte att det skulle vara 2 Chainz.

Det finns mer saker vi inte vet om 2 Chainz och hans smarta liv. Använder han zwave? Vilken hemautomatiseringsgrupp på Facebook tror ni han är med i? Använder han sitt smarta kök till att koka crack?

Vad händer när robotarna blir bättre på att koka crack än vad 2 Chainz själv är? När vem som helst kan beställa en smart spis som sköter allt själv. Decentraliserat tillverkning och bruk. Blir det döden för trap-kulturen?

Nog om det. Här nedan är spellistan för en svunnen tid, 2017:Q2. Och nedan hittar ni min påbörjade spellista för 2017:Q3. På den hittar ni självklart 2 Chainz teknikhyllande sånger.

Men innan ni prenumererar på några klart bristfälliga spellistor skapta av en i sin natur felande enhet, dvs en människa, så ska ni följa min Release Radar. Som nämnt är den skapad av en hain, antagligen någon av hainen Westworld. Och den är bättre på att utföra min hobby än vad jag själv är.

 

 

/Hugo

5 kommentarer | “Fuck off 2017:Q2 och tack för musiken”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. This is really a good idea.

  2. Sanskrit is the most important and sacred language of the Country. and it is one of the essential languages in upper primary education, most of the 7th class students have chosen it as a Second or Third Language NCERT Sanskrit Sample Paper Class 7 of the course. Sanskrit play a key role in our lives. To inform all Sanskrit is launched as a part of education. It stands out as the only language that has an integrated method of pronunciation, word formation and grammar.

  3. Lora skriver:

    Матрас 190 на 90 – это стандартный вариант для односпальной кровати. Этот размер матраса часто используется для кроватей в одноместных комнатах или для детских кроваток. Матрасы данного размера представлены в различных типах и жесткостях, обеспечивая широкий выбор для удовлетворения различных потребностей и предпочтений.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG