Los mensos ajos

9:50 20 Jan 2014

Att vakna med mensvärk är ett fenomen jag inte uppskattar.

Kolla djupt in i mina ögon. Känn min smärta.

image

(Huvudet får så himla rolig form när man fotar supernära med mobilen. Hehe.)

Jag tänkte på en grej förresten. Inatt var andra natten jag sov med menskoppen och inte behövde springa upp klockan tre med läckage och byta till binda. Vilket var AWESOME! Men, så kom jag att tänka på det här med gravitationen, och att mensen inte fastnar i något utan bara ligger där i koppen och skvalpar. Alltså kan mensen rinna tillbaka ner i livmodern när man ligger ner? Är det farligt?

Känns ju onekligen som svar ja på båda frågorna när man vaknar med magsmärtor och ens plötsliga insikt är att blodet runnit tillbaka och börjat bilda cancersvulst.
image

9 kommentarer | “Los mensos ajos”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. J skriver:

    Haha gud vad förvirrad jag blev, mensos ajos betyder typ vitlöksidioter/idiotvitlökar på spanska…… Inte rätt grammatiskt dock men du vet. KUL grej iaf

    1. Clara Henry skriver:

      HAHA nähä!? Det var ju väldigt spännande!

  2. Emilia skriver:

    Jag hade en förjävlig mensvärk i morse asså skönt att jag inte är ensam om det. Men du blir i alla fall inte tvingad att gå till skolan :/

  3. Erika skriver:

    Clara du vet väl att mensen är ett obefruktat ägg??? Blir du gravid stannar ägget i livmodern och är du inte det vill kroppen göra sig av med ägget vilket innebär att blodet inte ‘stannar’ kvar i kroppen på det sätt du menar :) btw älskar din blogg och dina vloggar!!!

    1. Madde skriver:

      Är inte mensen hinnan som bildas så att ett eventuellt befruktat ägg ska fastna och få näring? Sen om ägget inte blir befruktat utan passerar livmodern, eller vad det är, släpper hinnan och blir mens och sen innan nästa ägglossning byggs en ny hinna upp. Eller är jag helt ute och cyklar? För ägget är ju jättelitet, bara en enda cell liksom. Ha det bra! :)
      http://www.libresse.se/min-mens/allt-om-mens/mens/vad-ar-mens/

  4. Elin skriver:

    Den kan ju inte åka ända till livmodern eftersom livmodermunnen (en slags dörr till livmodern) är stängd hela tiden så de är i princip omöjligt att de skulle hända så det är inte farligt. (Fick lära oss detta på hälsokunskapen idag)
    Kram

  5. Random skriver:

    Tänker på sköldpaddor när jag kollar på dina pupplier

  6. Madde Schwedaan skriver:

    High five för att ha mens samtidigt! Och nej, det är nog ingen risk ;) I så fall borde det stå på förpackingen för menskoppen.
    Jag har hört om folk som glömt sin tampong i slidan i typ en vecka, apropå mensgrejer. Fatta vad läskigt. Hur glömmer man en tampong? o.O
    http://www.MadsonArt.wordpress.com

  7. G skriver:

    Därför ska man använd tampong. Du sover lugnt hela natten :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG