20 bortförklaringar till att blöda igenom brallan

8:34 20 Jan 2015

Vissa människor är supermänniskor och kan, trots att mens är så himla tabubelagt, blöda igenom både mensskydd och underbyxa och inte tycka att det är jobbigt alls. Sen finns vi andra, som trots att vi gör vårt bästa för att våga prata om tabubelagda ämnen, inte kan komma ifrån den ofrivilliga skammen. Denna videon är till oss.


16 kommentarer | “20 bortförklaringar till att blöda igenom brallan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hemlig beundrare ❤ skriver:

    Clara, tack för att du gör så himla bra saker och inlägg. Jag blir alltid glad när jag läser dina inlägg och ser dina videos.
    F! ❤
    /Spräng mig i röven

    1. Clara Henry skriver:

      Men åh, TACK själv!!! Kram <3

  2. Seema Lundbäck skriver:

    Världens härligaste, och häftigaste är du Clara <3

    Jo men du Clara, kan inte du göra en video om att sätta in folk i fack?!

    Jag hatar det, (gillar inte att säga ordet hata egentligen) men det är inte kul när dem som har handikapp, är homosexuell, eller vad som helst.. alla blir vi indelade i fack. och bara för man är sådan, så är man sån och sån! Det har samhället bestämt typ.
    Varför kan vi inte få vara dem vi är liksom <3

    All kärlek till dig Clara, från en positiv människa som vill världen all gott <3 Kärlek till alla alla <3 <3

    1. Clara Henry skriver:

      Men fina du!! Tack <333 Och tack för tips! Ska se om jag kommer på något kul på ämnet. Kram!

  3. Manda skriver:

    Är du tsm med simon längre?

  4. Gabbe skriver:

    Hej! Asgrym video som vanligt, men det är inte därför ja kommenterar just nu.
    Jag ska snart få tandställning och har fått reda på att jag behöver dra 4 tänder först – och jag är helt livrädd om jag ska vara ärlig (inte rädd för tandläkare men för nålar, speciellt i munnen).
    Du har ju haft tandställning, så jag undrade om du skulle kunna berätta om hur det gick till när du fick den? Snälla? Har du dragit någon tand? Jag kommer dra tand nummer 5, både uppe och nere först sedan få tandställning uppe och nere i 2 år.

    Dessutom pratar tandläkaren engelska, och inte speciellt bra heller (inte jag heller då jag blir nervös, men ändå), vad ska jag göra? Tips? (ursäkta om det blev rörigt)

    1. Clara Henry skriver:

      De sa till mig att jag också skulle behöva dra 4 tänder, två uppe och två nere, men det gjorde de aldrig. Oklart varför. Har alltså noll erfarenhet av detta. Har dessutom förstått att jag hade en riktigt ovanligt jävlig problemmun, som hade ont alldeles för ofta jämfört med vad andra brukar få, men trots detta är tandställning i tre år det BÄSTA jag någonsin gjort. Mina tänder är fan GORGE och jag skulle aldrig ångra att jag hade tandställning, trots att det för mig var ett helvete.

    2. Emma H skriver:

      Hej! Jag hade tandställning som tonåring och var tvungen att dra ut exakt fyra tänder. Mer plats i munnen till att flytta om allt på så vis.

      Men det gick bra! Det gjorde lite ont när det sticker till när de bedövar med en spruta (så gjorde dom för 10 år sedan iaf) men därefter har man inte ont. Jag drog först en, sedan två på en gång, sedan den sista. Två på en gång var jobbigt men så slapp jag gå dit allt för många gånger så..
      Det var mer liksom obehagskänsla än att det gjorde ont.
      Men det går över relativt snabbt.

      Tips är att belöna dig själv med något, en konsertbiljett eller vad som helst, som present till dig själv för att du klarade det!

      Stor kram, hoppas det går bra nu 

      Men det gick bra! Det gjorde lite ont när det sticker till när de bedövar med en spruta (så gjorde dom för 10 år sedan iaf) men därefter har man inte ont. Jag drog först en, sedan två på en gång, sedan den sista. Två på en gång var jobbigt men så slapp jag gå dit allt för många gånger så..

      Tips – belöna dig själv med något, en konsertbiljett eller vad som helst som är din present till dig själv för att du klarade det!

  5. Anna skriver:

    det här med att du är med i senaste tsknas, HUR underbart?? (!!!) har inte hunnit lyssna på hela än men det lilla jag har hört var ju bra mycket bättre än tsknas varit på länge! :)))

  6. Jonna skriver:

    Fantastisk vlogg! Jag kom för övrigt precis på att jag lär få min mens på alla hjärtans dag, som ett fint paket på posten till min 20-årsdag. I guess I will just have to keep bleeding, keep, keep bleeding love.

  7. Elin skriver:

    Alltså du är så sjukt jävla fantastisk, Clara

  8. Rebecka skriver:

    haha typiskt att jag gick in här nu. Vaknade för en timme sen, reste mig för att gå på toa och känner hur all mens som samlats under natten rinner ner på bindan. Går mot toaletten och känner hur det börjar sippra ur trosorna… Sedan rinner det nerför benet. Tack älskade kropp. Jag har i princip badat i mitt egna blod. Fräscht. Men det ska väl göras någon gång! Dubbla mensskydd hädanefter, jappjapp.

    1. Clara Henry skriver:

      Hahah nääee! Know the feeling. Förr trodde folk dock att mensskydd hade helande krafter, så om du inte skadar benen på ett tag så kan du tacka mensen. Eller nåt.

  9. Adele skriver:

    Underbara Clara! Du har säkert hört dethär hundramiljoner gånger, men jag tänker säga det ändå – du är helt fantastisk! Älskar dina videos, jag fattar inte varifrån du får allt, men det är sååå mitt i prick. Hoppas du mår gött, du är så fin <3
    Massa kärlek och kramar från Finland!!

    1. Clara Henry skriver:

      Men taaaack!!! Massa kärlek right back över Östersjön! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp