HEJ BOKMÄSSAN

8:35 27 Sep 2015

Gomorron blöggy. Vaknade precis hemma i Landvetter. Jag hade en så himla sjuk dag igår! Hann inte ens blogga. Det var cray de la cray.

Först vaknade jag på hotellet i Göteborg.

image

Klädde på mig, gick ner till frukosten, åt frukost, checkade ut från rummet, lämnade väskan i Mickes rum och gick till lobbyn för att möta Jennie på förlaget. Fram tills dess var det ändå rätt lugnt. Det var skönt.

Sen gick vi till Göteborgspostens monter för en intervju inför publik. Där var sååå mycket folk. Fick prata med en GP-journalist om att mens är en livsstil och sen signera böcker. Längsta kön i GP’s monter på fem år, enligt livechatts-reportarna på deras hemsida. Just saying.

image

Hann inte ens signera alla  (</3) så vi fick bryta kön och skicka ner folk en trappa till Bonniers monter, medan jag sprang iväg och gjorde en intervju för GP’s webb. Sen drog Micke och Jenny tag i mig och vi powerwalkade ner till montern för nästa signering medan jag käkade torkad mango som fastnade överallt.

Där möttes vi av världens längsta kö.

image

Okej, kanske inte världens. Men däremot bokmässans längsta kö genom tiderna, enligt både den ena och den andra. Det är helt sjukt. Den gick ett halvt varv runt montern och sen bara…. bortåt. Rakt iväg. Någon som köat i en och en halv timme sa ”Du skapade kaos i andra montrar tack vare kön. Det är inte illa, Clara.

Så jag var lycklig. Och sen lite olycklig när de bröt kön, eftersom så många inte komma fram. Men det hann jag inte grubbla länge på för vi mötte upp Alex Hermansson och åkte hem till Landvetter för att spela in ett avsnitt av Fredagkväll.

image

Kolla. Här står vi och konverserar. Vackert. Sänds på Barnkanalen den 16e oktober!

Sen slängde vi oss i bilen och körde i ljusets hastighet till Nordstan för ännu en signering. Där var också mycket folk. Som var jättesnälla även dem. Allihopa. Hade så ont i kinderna av allt leende men kunde ändå inte sluta le. Har ingen bild därifrån men däremot fotade Micke mig efteråt.

image

Om ni någonsin undrar hur en känner sig efter typ fem timmars signering så har ni svaret ovan. Död. Mer eller mindre.

Sen blev det middag!!!

image

Bä-sta-bo-rdet-BÄ-STA-BO-RDET chantade jag och Ernst och slog våra knutna nävar i bordet. Kanske. Hur trevligt som helst i alla fall, skitgod mat och Ernst var lika mysig som på tv. Det är allt jag begär.

Nu ska jag äta frukost och göra allt en gång till. Ses på mässan.

image

6 kommentarer | “HEJ BOKMÄSSAN”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Signe Strindberg skriver:

    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Snälla svara på mitt mejl❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  2. Alexandra skriver:

    Åh, vad jag önskar att jag kunde vara med på mässan där nere i Göteborg!
    Köpte iallafall din bok i går så här ska läsas! :)
    Ta inte helt slut på dig idag bara <3
    Kramisar!

  3. Andreas skriver:

    Vad sköjjigt.

  4. Sara skriver:

    Fick boken signerad av dig idag! Du var så himla stressad vilket gjorde mig stressad. Sedan skrev du fel och blev ännu mer stressad… Men det gör inget! Det som var konstigt var att jag inte har några känslor kopplade till signeringen. Det var som om mina känslor stängdes av. Det är som om jag drömde att jag träffade dig. Tack i alla fall för att du tog dig tid!

  5. Linnéa skriver:

    Jag vet inte ens var jag ska börja och jag vill inte att detta ska bli en sån lång kommentar som ingen orkar läsa, men jag måste säga att jag är så stolt över dig. Du är bäst, iallafall i mina ögon, och jag ser verkligen upp till dig. I lördags hade jag tur och fick chansen att få mitt exemplar av ”ja jag har mens, hurså?” Signerat och framför allt träffa dig. Trots stressen som du måste ha känt när kön var så lång så var du verkligen jättetrevlig, snäll och jag har gått som i en ”lyckobubbla” sedan dess. Jag vet att chansen är minimal, men en liten del av mig hoppas ändå stenhårt att du kommer ihåg den brunhåriga tjejen med glasögon och lilablommande tröja som du hade ett ”rört moment” med. Gårdagen var definitivt en av mitt livs bättre dagar, inte minst för att jag tillbringade hela kvällen med att läsa din bok. Den var helt suverän, definitivt min nya favoritbok och den var så välskriven, både lärorik och rolig, ovh ny längtar jag nästan efter att få mens igen eftersom jag vill testa dina lifehacks! Kram<33

  6. Fredrik Hansson skriver:

    SÅ härligt de låter, hoppas du kan pusta ut nu
    Var rädd om dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp