Jag är på väg att bli galen

4:17 21 Mar 2016

Måndag! Vlogg! Jag gör mer och mer improviserade videos. Detta blev en sån. Mest för att jag kom hem klockan ett inatt och var för trött för att orka planera något. Kanske inte min starkaste video men tycker ändå att den blev ganska bra.

Gör ni också såna här saker? Plz lemme know så jag inte känner mig dum i huvudet på egen hand. Det är mycket skönare att känna sig dum i huvudet fast kollektivt.

tacohej

 

21 kommentarer | “Jag är på väg att bli galen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Alexandra skriver:

    Då är vi iallafall två om det för så fort jag är ensam pratar jag med mig själv, gärna ganska högt dessutom. Tror det har något att göra med att jag typ får panik av att vara ensam länge och vill fylla ut tystnaden på något sätt. Eller så är jag helt enkelt galen.

  2. Tina skriver:

    Jag är precis likadan så du är verkligen inte ensam

  3. Frida skriver:

    Jag upprepar också konversationer! Och, som jag gjorde för någon timme sedan, kan jag hitta på en framtida konversation och säga högt ut i luften vad jag ska svara. Något annat som jag också kan göra är att om jag kommer att tänka på något jag inte vill tänka på kan jag rakt ut i luften säga något högt, vad som helst, för att bli av med tanken. Detta kan ske överallt och jag hat fått otaliga konstiga blickar av att göra så…

  4. Vendela skriver:

    Jag står alltid och pratar med mig själv. Det är trevligt med lite sällskap om man är ensam. Dessutom så kan ingen vara ett bättre sällskap än en själv. Jag tror att vi är lite smått galna allihopa.

  5. Elvira skriver:

    Skit bra video ju! Haha gör precis om du, vem pratar inte med sig själv liksom? Jättepraktiskt… :)

  6. Fredrik skriver:

    Näe då jag har väl gjort se i snart 40 år snart så näe du är inte galen, men vist de är lite eget de är de vist men ju fler vi är desto mer normalt blir de :-)

  7. Rebecca skriver:

    Pratar också med mig själv när jag är hemma. Brukar även ha framtida konversationer med mig själv. Däremot tycker jag att det är konstigt om jag hör någon prata med sig själv ute på gatan eller någon annanstans där det finns folk haha.

  8. hilda skriver:

    du är absolut inte ensam(-:

  9. Tess skriver:

    Trodde verkligen att jag var den enda som gjorde det här!! Jag pratar STÄNDIGT med mig själv, och jag älskar att göra det. Jag tänker ärligt talat så mycket klarare när jag gör det. TIPS till alla som behöver prata ut sig. Prata med er själva! Funkar 9 gånger av 10.
    http://www.devote.se/tesstess

  10. Isabella skriver:

    Typ alla pratar med sig själva och det är då inget tecken på galenskap förrän man börjar tro att man faktiskt pratar med en annan människa än sig själv… eller en klon av sig själv. Men är man medveten om att man pratar med sig själv är det coolers.

    Att du upprepar konversationer, framförallt de du haft på engelska, tror jag kan vara ett sätt för dig att processa det ni hade en konversation om och kanske upprepa för dig själv en extra gång då det eventuellt kan ha varit svårare att hänga med eftersom det inte var på ditt förstaspråk. En gissning bara, men tror det kan vara en orsak.

    Det händer att jag också upprepar konversationer, oftast i huvudet. Det kan vara om jag tyckte att något som sas (oftast nått jag sa) var konstigt eller kan ha upprepats fel så ”spelar jag upp” det i huvudet några gånger och ”lyssnar” på det. Jag gör det ofta också i sms-konversationer. Ibland kan jag tycka att konversationer känns krystade när dom sker för det går långsamt osv. Men sen när jag läser dom i efterhand känns dom snarare charmiga.

    En annan sak jag gör är när jag är riktigt förbannad på någon. Jag är passivt agressiv skulle jag påstå och undviker därför att skälla ut på folk och skriker typ aldrig (inte gjort det på år). Så när jag är riktigt RIKTIGT förbannad spelar jag upp riktigt dramatiska scener – oftast på engelska för det är mer kraftfullt – i huvudet där jag går bananas på personen jag är arg över och skäller ut hen enligt noter. Beroende på hur jag arg kan jag spela upp liknande scener i huvudet olika många gånger. En gång hade jag sådana tankar i par månader över en person, men det hjälpte och tillslut ville jag inte längre tortera människan. Mitt sätt att hantera stark ilska mot människor^^

    Jag ser inte mig själv som galen för min hjärna har massa idéer och har en egen liten värld ibland. Som jag sa innan, så länge man är medveten om vad som är verklighet och inte är det ingen fara.

  11. Sofie skriver:

    Hehe Känner igen mig! Jag brukar prata med böckerna på jobbet, vilket har gett en hel del konstiga blickar från våra kunder. XD

  12. Rebecca skriver:

    Haha jag pratar alltid med mig själv, i tid och otid. Folk i min omgivning brukar ibland lite snällt fråga: ”eh, ska jag svara, eller pratar du med dig själv?” Hahaha

  13. Malin skriver:

    Känner igen mig i det. Brukar prata med datorn, alltså när jag ska skriva något eller något går fel. När jag är ensam hemma brukar jag också prata med mig själv för att fylla ut tystnaden haha.

  14. Sara skriver:

    Jag tycker egentligen nog att dina mer improviserade vloggar är bättre än dina manusskrivna. Det blir mer ”du” i dina improviserade vloggar och då känns det mer äkta.

  15. Ankan skriver:

    Om du vill veta min åsikt, så tycker jag bättre om dina ”mer improviserade” videos. Självklart är du jätteduktig även med fullt manus, men jag får en annan känsla av dessa vloggar. De känns mer avslappnade och relateable. I vilket fall, så är du en grym vloggerska!! I like u<3

  16. Julia skriver:

    Även jag pratat med mig själv typ jämnt, skönt att veta att man inte är ensam. Jag tycker det hängt med sedan man lekte som barn, då pratade man ju med sig själv i lekarna. Nu har lekarna istället byts ut mot vardagliga saker.

  17. Linnea skriver:

    Stämmer in med många andra här och dig. Jag har en tendens att främst mala konversationer som jag har haft men även konversationer som jag planerar att ha, och när jag kommer till den delen där jag var irriterad eller där jag planerar att ta till en hårdare ton, brukar kunna komma ut hög.

  18. Emelie skriver:

    Okej. Så här är det. Jag har legat sjuk en vecka och vad gör man när man är sjuk? Spenderar alldeles för mycket tid på bloggar och typ instagram. Och mår ännu sämre pga allas ”perfekta” liv. Och så har jag letat och letat i internets oändliga djungel efter en bra och cool blogg. Har till och med googlat ”cool blogg”. Hittade ingen ny cool blogg att följa.
    MEN! Så kom jag in på din blogg imorse och – my oh my. Mina böner är hörda. TACK för en så jäkla bra blogg. Som tar upp viktiga ämnen (jag älskar också att prata om mens. Hela tiden. Och feminism. Försöker at the moment förklara feminism för min kristna chef. Han säger att han inte kan vara feminist för han är kristen. Så det går väl sådär) och blandar in så jävulskt skön humor.
    Tack för att du visar hur bra ett element är under skrivbordet för att värma fötterna och inte hur din pedikyr blev (även fast det också är okej men ja du fattar, inte vad jag är intresserad av just nu).
    Jag höll på att bli galen av alla andra bloggar men så hittade jag hit. Och äntligen är någon lika (kanske mer, vem bryr sig) galen som mig. Varför har jag inte hittat hit innan? Kommer aldrig förlåta mig själv. Nu ska jag krya på mig genom att läsa din blogg och kolla på alla dina klipp! *creepy* *lovar att jag ej är creepy, egentligen*
    TACK!

  19. Sara skriver:

    Måste vara så med oss ”Härryda” bor! Vi är så lantisar så vi måste prata med oss själva, annars blir vi ensamna <3 Över 25 är då jag eller ah några dagar över ;)

  20. Maria skriver:

    Jag är 23 år och älskar också att sova!!! Åh, skönt att jag inte är ensam, alla mina kompisar + pojkvän tycker att jag är konstig som inte gillar att göra grejer/umgås sent på kvällen för att jag hellre går och lägger mig! Vad är det för problem att umgås på dagtid?!?!

  21. Bea skriver:

    Ett symtom på shitzofreni (förvrängd verklighets förankring) är just att personen pratar med sig själv (även om denne personen upplever att den pratar med någon annan, en person som finns i dennes hjärna men som uppfattas av den shitzofrena som verklig)
    Därför förknippas oftast detta som ett ”tecken på galenskap”
    I övrigt: det är helt sjukt nice att sova! Helst så tidigt på kvällen som möjligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg