Inlägg taggade: mat

4:53 6 Jul 2014

Hej kompisar. Minns ni att jag köpte en ny systemkamera för någon månad sedan? Inte jag! Förträngde det när jag åkte till USA och beslutade att den inte fick följa med utan fick ge plats till min Pentax, min minimala filmkamera och engångskameran.

Idag lagade jag skitgod mat, och då bara kom jag på det helt plötsligt. Min hjärna ba WOW vänta lite, jag har ju en skitgrym kamera som jag kan fota min mat med? Haleluja!

Idag blev det stekt lax i soja-sweet chili-marinad.

SKITGOTT. Vet inte ens hur jag gjorde. Hällde ner en tredjedels, liten (!) flaska sweet chili-sås i en plastpåse, hällde i soja så att det såg lagom ut, klämde i lite honung ur en skittrög honungsflaska, lade ner mina två laxfiléer, knöt igen påsen och geggade runt dem lite.

Detta är anledningen till att detta inte är en matblogg. Jag är inte direkt the mastress of delicate words.

Marinera i en timma. Stek stek stek. Ät med sånt du tycker är gott. Jag hade keso och en gammal gurka i kylen, så det fick det bli för min del.

Nu ska jag lyssna på Darin. Trevlig söndagkväll. Hejdå.

2:38 5 Jul 2014

God lördag, bloggys!

Jag sitter på balkongen i bikini och svettas. Helt ensam, för Simon är någonstans i Baltikums skogar för Splay-jobb och Johanna är på Mallorca. Men jag klagar inte. More sun for me.

Nä förresten, jag skojade visst bara. Helt ensam har jag inte varit idag. I förmiddags var jag hemma hos fabulösa Keela och filmade skitspännande grejer till hennes youtubekanal.

Gissa vad. Jag vet att det är jätte- jättesvårt, så jag tänkte ge er tre alternativ:

1. Smoothie Challenge.
x. Inomhuspicknick där vi diskuterade hur överskattad solen och sommaren är.
2. Porr. HahaAAHa nä gud nu blev jag pryd, MATPORR jag syftade på MATPORR he hahe

Vad som mer står på min faktiska irl-to do-list idag: Handla mat (lax- och äpplegryta ikväll, falafel imorgon, ännu mer lax på måndag eftersom Simon inte gillar fisk och jag ser alla dörrar öppnas) gå till återvinningen, klipp VidCon-vloggar och collabs, filma nästa veckas vlogg, svara på mail, dammsug.

Welcome to the most exciting life of Clara.

8:04 22 Jun 2014

Hej, followers.

Idag är en sån slappesöndag där en gör typ ingenting hela dagen. Nu till exempel, lever vi upp till våra stereotypa könsroller: jag lagar middag och Simon står och svär åt en nyinköpt jordfelsbrytare som han inte fattar.

image

I kalsonger. Som en riktig karl.

På tal om middag. Jag har vegetarian-/veganmatstips till y’all! Alltså även till er köttätare, för detta är såååå gottttt att jag fick ner säkert tio stycken på midsommarfirandet häromdagen.

Detta:

image

Tzay! Gjort på sojaprotein. Finns färdigmarinerat och klart i spett eller som små tzaybullar. Fan-tas-tic.

Vi övervägde att vara masterchefs och göra klyftpotatis med hemgjord mango chutney, men det blev ICAs egna pommes och Rydbergs mexicanasås. Still delicious.

image

5:57 1 Jun 2014

Peope of the bloggosphere. Jag är kär. Materiellt. I min nya kamera. Haleluja.

Jag hämtade ut mitt nya minneskort idag. Åkte hem, hämtade kameran och åkte till Vapiano i Gamla Stan.

Kan vi bara… kan vi bara ta en sekund av tystnad och känna the amaze över att ingen av bilderna i detta inlägg är redigerade? Mer än att de är nedskalade i storlek då, alltså. Min nya bästa vän heter f1,8.

Möt William. Denna trevliga herre har jag känt sedan 2008, då vi båda var reportrar på Göteborgs-Postens ungdomsredaktion Graffiti. Han är så snäll. Det är nästan lite synd om er som inte känner honom.

Vi åt pasta. För det är vad en gör på Vapiano. No shit. Det var gott.

Okej så bilden är oskarp men ändå skitsnygg?? Varför har jag bara haft f2,8 som lägst på mina tidigare objektiv? Varför? Varför? Har frågat mig själv varför typ fyrtio gånger sedan jag kom hem.

Vi kommer trivas så bra ihop du och jag, Canon.

3:16 29 Maj 2014

”Ny lägenhet, nya vanor” tänkte jag och Simon när vi flyttade häromdagen och uppskattningsvis ätit 60 thairätter gjorda på Santa Maria-kryddpåsar sedan årsskiftet. Nu jävlar ska vi lära oss att laga mat.

Men vad vore ett liv med nya vanor utan internet. Internet, I love you. Heja Internet, som HejaInternet-Joakim skulle ha sagt. Igår hittade jag ett recept på quornburgare. It was the bästa jag ätit på aslänge.

Okej, så till typ 5 medelstora biffar behöver ni alltså

300 g quornfärs
3 ägg
4 msk maizena eller potatismjöl
1 klyfta vitlök
1 gul lök
1 torkad chipotlechili (stod det i receptet, jag tog chiliflakes på kryddburk)
1,5 tsk torkad oregano
1 knippe bladpersilja
1 tsk kinesisk soja
Salt och svartpeppar

En kan ha i 200g fetaost också men eftersom Simon är lite kinkig med sådant så bangade vi. Blev asgott ändå.

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och vitlöksklyftan och stek upp. Kasta i quornfärsen (för att det är kul att kasta saker, men akta så du inte kastar allt på golvet) och stek tills quornen fått stekyta. Ta av från plattan och låt svalna medan du hackar chilin och persiljan och kasta i dem med övriga ingredienser i en skål. Blanda ner quornfärsen. Forma biffar (vilket här är svårt eftersom smeten vägrar hålla ihop) och stek (så att äggen koagulerar och får biffarna att hålla samman). Avsluta med att ha biffarna en kvart i ugnen så att de blir genomvarma.

Ät dirrmode med valfria pålägg men obligatoriskt på burgaren är min nya hamburgerfavorit: mango chutney. Så gott. Såååå gott. Sen kan ni eventuellt även göra som jag och gråta lite över att det blåser lite för kallt för att kunna avnjuta sin burgare i sommarsolen på balkongen. Tröstät en burgare till.