Inlägg taggade: youtube

9:41 1 Jul 2016

Hallååååå blöggy

Jag älskar kommentarerna på min senaste vlogg. För er som inte sett den ser den ut såhär:

Har fått nästan 1000 kommentarer, där – I kid you not – nästan varannan är från folk som inte heller kan snyta sig?!?!?! Jag är inte ensam! Är så lycklig! Har alltid sett mig själv som ett freak på den här fronten, men inte längre. Nu ska jag istället omfamna min okunskap när det gäller att blåsa snor ur näsan.

Annars då? Det är fredag. Vad ska ni göra i helgen? Jag har inte supermycket planerat än så länge. Gosa med Bob, typ. Det känns som att när hon är vuxen så kommer jag ångra att jag inte gosade mer med henne när hon var kattunge. Fast hon är typ tonåring nu? Alltså, stor för att vara barn men ändå lite dum i huvudet. Så, ja. Kattgos.

tacohej

3:54 21 Jun 2016

Har inte gjort en ordentlig google search på mig själv på hundra år. Igår var det dags! Varsågoda för en drös gamla, fruktansvärda bilder av mig och mitt sen-pubertala hår.

Hur fullständigt skitsöt är inte Bob, förresten? Ska börja ha med henne i alla mina videos. Clickbait. Catbait, typ.

tacohej

7:47 16 Jun 2016

HALLO

Fyra dagars radiosändning avklarad! Det har gått så himla bra. Helt sjukt egentligen, att det bara är fyra dagar som gått, det känns så mycket längre. Och precis lika sjukt att det är hela åtta timmar liveradio som bara… flutit på. Utan problem. Härliga gäster, fina lyssnare, roliga inslag. Och nu är jag radioskadad och har skapat en spellista med de bästa radiolåtarna just nu, för det räcker tydligen inte att höra dem tjugofyra gånger om dagen medan jag jobbar. Well.

Annars då? Tja, jag gick över 400 000 prenumeranter på youtube idag.

400k

Alltså kan vi diskutera detta!!!! (obs: lyssnar på Din tid kommer, Otto Knows-remixen, den med fågelkvitter, så jag är extra blödigt lycklig medan jag skriver detta)

Fyra hundra tusen. Definitivt inte unika personer, men ändå hyfsat många gånger som den där prenumerera-knappen blivit tryckt på. Jag som inte ens förberedd en 400k-video? Hehe. På den fronten är jag lika mycket noob som för fyra år sedan när jag gick över 1000 och ba ”jaha, det var ju trevligt”. Men trodde inte att det skulle gå så fort. Tänkte jag skulle få 400k typ… nästa år. Om det någonsin skulle hända, alltså.

Tänk hur youtube har förändrat mitt liv. Tänk vem jag varit om jag aldrig gjort videon om Apotekarne? Tänk vad jag gått miste om? Tänk vad internet kan göra?

Det är så surrealistiskt, när en tänker efter. Och jag tänker nog efter lite för sällan. Ibland måste jag tvinga mig själv att tänka alla dessa ”tänk om”. En tar allt för givet annars. Jag är så jävla tacksam för allt. Tacksam för att jag är 90-talist och en del av internetgenerationen, för att jag haft tillgång till kamera och dator, för att jag genom youtube fått förtroendet att göra TV, radio och en jävla bok, och mest av allt, för att NI FINNS. Som tittar, peppar, slår mig på fingrarna när jag klantar mig och stöttar mig genom tametusan exakt allt. Jag är så jävla tacksam att jag har er. Att vi har varann.

Får försöka hinna slänga ihop någon rolig video på ämnet. Har haft en idé, men den kräver planering och ett flygplan. Så den lär dröja. Och jag har redan gjort måndagens video, korkade jag, så kommer inte hinna slänga in något extra kul där. Ja, ja. Jag hittar på något. Det blir en överraskning.

Nu ska jag laga lite mat, snart kommer Melanie och Mariette och ska kvällsmysa med mig och Bob. Som mår bra, för övrigt, tackar som frågar, hon växer och är glad och biter på allt. KRAM PÅ ER.

tacohej

12:24 1 Maj 2016

Glad första maj!

Igår hittade jag den här videon via twitter:

Youtubekanalen Polygonprettot har en wrestlingturnering. Mellan youtubers. De flesta är gamers, men jag fick vara med. OCH JAG ÄLSKAR DET. Jag kan wrestla, jag är rippad och jag har en luscious butt under 8 och en halv minut. Vad finns att inte gilla? Så jävla briljant idé.

Sedan såg jag en rekommenderad video i högerspalten, från samma kanal. Så jag tittade på den.

Ja. Ja tack.

Det är inte ovanligt att vara feminist idag. Jag känner fler feminister än humanister/jämställdister/folk som tycker värre om ordet ”femi” än om klyftorna ordet vill motverka (sen beror det väl på vilka jag väljer att omge mig med, men det är en annan sak). Men så finns det sammanhang där feminismen inte är lika uppskattad. Ett av dessa sammanhang är gamingvärlden.

Jag säger att jag är feminist för att jag måste. Jag måste kämpa för feminismen, för att jag är kvinna. Jag är visserligen vit, cis, inte funktionsnedsatt, och så vidare, men det händer ofta att mina åsikter nedvärderas av män som tycker att de vet bättre. Eller att personer säger att jag lyckats på youtube ”bara för att hon är snygg”. Eller att fotografer och kollegor under inspelningar kommenterar min kropp medan vi jobbar. För att bara nämna några saker.

Det händer ofta. För ofta. Och jag vill inte ha det så. Så jag är feminist.

Därför blir jag så glad, och på något sätt fylld av någon form av kämparglöd, när folk som inte behöver vara feminister säger att de är det. Jag älskar Polygonprettots feministvideo, för det är så jävla viktigt att ta ställning, inte minst i sammanhang där ens ställningstagande inte är självklart. Att visa sina följare var en står, för att en har mer makt än vad en tror.

Tack, Polygonprettot. Nu väntar jag på att IJustWantToBeCool ska komma ut som offentliga feminister. Eller Hampus Hedström. Eller Sp4zie. Eller Pewdiepie. Var är ni när era mäktiga röster behövs?

tacohej

4:56 8 Feb 2016

HALLÅ ALLIHOPA JAG HAR EN JÄVLA APP

Skit i att kolla på videon, jag har en livestream om fyra minuter I APPEN som ni alla bör se, ladda ner HÄR TILL ANDROID tacohej och HÄR TILL IPHONE och gör det illa kvickt!!! Nu livear vi! Ja, jag är lite mer stressad över detta än jag borde vara, hurså?