23:51 2019-09-16

När du ska svänga på en cykel är det dumt (kanske olagligt också, jag vet inte) att inte visa trafiken runtom vart du tänkt ta vägen. Du kan underlätta för din omgivning med en enkel handvisning. En hand ut till höger för en högersväng, en hand ut till vänster för en vänstersväng. Denna rörelse passerar för många som allmän, och obetydlig för annat än själva trafiksituationen. Ens identitet vilar inte på hur man visar att man är på väg att svänga – så har vi tidigare tänkt. Men fel har man ibland, även här. Det finns många olika sätt att svänga och det är dags att bena ut dem en och en. Sättet du kommunicerar vart du är på väg är en viktig del i vem du är som person. Hur du signalerar dina trafikrörelser har stor betydelse för vad du signalerar om dig själv till din omvärld.

 

PS. Eftersom jag hållit mig till att printscreena bilder från stockphoto.com till detta inlägg är de 
1. Av osedligt bristande kvalité
2. I behov av fantasi hos läsaren för att förstå vad jag menar
3. Bristfälliga i alla andra avseenden också

 

Vi börjar här:

  1. Den ärliga svängen

Såhär avslappnad ser givetvis ingen normal människa ut på en cykel (ett återkommande tema hela detta blogginlägg är att bilderna inte stämmer överens med verkligheten) men den illustrerar väl det första, primära, sättet att svänga på. Ärlighet framför allt. Att blotta handflatan på det här sättet är att visa ”jag har ingenting att dölja, jag ska bara svänga vänster”. En svängstil vanligt förekommande hos brottslingar som blivit dömda, gjort sitt straff och nu är tillbaka ute i samhället och Gör Rätt så att säga. Trots att det är en svängstil som signalerar ärlighet är denna stil ovanlig hos människor som ”bara säger vad jag tycker/vad andra tänker” och är allmänt Rakt På Sak. Även om de är personer som gärna skryter om sin förmåga att inte hålla käft undviker de ofta att signalera när de ska svänga på cykel överhuvudtaget. De tycker det är töntigt.

 

2. Den käcka svängen

Att knyta näven och med tummen signalera åt vilket håll man tänkt svänga, det är en gest som förmodligen inte övervägts av mer än en minoritet av människosläktet. Det är, framförallt, extremt sällan man är så glad att man vill göra tummen upp i trafiken i någon annan anda än den passivt aggressiva. Att svänga med tummen i vädret är inte bara att säga ”jag svänger nu” utan framförallt att säga ”jag är på väg till något härligt” vilket de flesta av oss i ärlighetens namn nästan aldrig är.

Detta sätt att svänga bör användas med sparsamhet (om alls) eftersom den lätt förknippas med signalen för att försöka lifta. En riktig oturssituation skulle alltså kunna innebära att personen som använder sig av Den Käcka Svängen känner sig tvingad (för hur lätt är det egentligen att säga nej när någon gått med på att ge en lift, oavsett om man bett om det eller inte?) att hoppa av cykeln, kliva in i bilen med någon ”Efraim” och ”Linda” och åka hela vägen till deras ruttna stuga i Rockneby.

 

3. Den obrydda svängen

Vissa människor har privilegiet att slippa vara så jävla ängsliga över småsaker. Vad man ska göra av sina händer vid en dialog, hur man säger ”här” under ett upprop och om ens matlåda kommer lukta i personalrummet när den mikras är delar av livet som tydligen inte kräver en stor del av den dagliga hjärnverksamheten. De är, som Jan Stenmark uttrycker det, för dumma för att ha ångest, och det är smart. Ingen av de personer jag beskriver här använder sig av ovan nämnda svängsignal. Öppen handflata och spretiga fingrar är för oss som tänkt noga och länge på hur vi ska vara så otöntiga som möjligt i samtliga sociala sammanhang. För oss är även trafiken ett socialt sammanhang eftersom alla situationer där man eventuellt riskerar att bli hatad för sitt beteende räknas dit. Det är ett av tusen minfält för oss som hatar oss själva och är rädda för att andra ska börja känna likadant inför oss. Så, det är den ”obrydda svängen” eftersom den är så utstuderat obrydd, av oss som lägger oerhört mycket tid på att bry oss. Tyvärr.

4. Den avslappnade svängen

Varsamt hatad av oss Svängsätt 3-anhängare, såklart. Används av livsbejakare, entreprenörer och strukturellt hemlösa hipsters. Har också vid tillfällen försökt användas för att visa att man planerat att svänga två gånger åt samma håll under en relativt kort tidsperiod. Detta har givetvis alltid missuppfattats av övrig trafik och slutat i utskällningar. Det finns gränser för hur informativ man kan vara med sina händer utan att behärska (och se till att ens omgivning behärskar) grundläggande teckenspråk, det har flera cyklister lärt sig den hårda vägen.

 

5. Pesto Alla Genovese-svängen

Det internationella tecknet för ”Fan Va God Pasta Tomas!” har letat sig in i trafiksituationerna med bristande framgång. Nästan ingen har sett denna gest användas i en svängsituation. Anledningen till dess begränsade succé är enkel i teorin: den är så jävla otydlig. Om du sitter i en Hyundai och cyklisten framför dig hastigt kastar ut armen och gör den här gesten, ja då är det faktiskt omöjligt att förstå vad som händer där framme. Är personen på väg åt vänster eller äter den en bra vongole ur en liten matlåda i cykelkorgen.. Som bäddat för missförstånd.

 

6. Den kärleksfulla svängen (här illustrerad av 5 tjejor som gillar jeans)

Fullständigt obrukbar och framförallt livsfarlig. Rekommenderas verkligen inte till någon. Har i Sveriges historia sammanlagt använts 3 gånger, samtliga av människor som varit för kära för sitt eget förstånd. De har helt enkelt glömt bort vart de ska svänga, att de ens ska svänga, och framförallt att de sitter på en cykel överhuvudtaget. De har bara rätt som det är plockat fram händerna och format ett hjärta med fingrarna av blotta tanken på sin käraste vän. Slutligen har samtliga blivit överkörda av sina egna cyklar eftersom de tänkt för mycket på sin älskade. INTE bra!! Kärlek är giftigt på sätt man ibland inte kan förbereda sig på.

 

7. Den neurotiska svängen

I situationer där vi inte känner att vi har kontroll tar vi ofta till drastiska åtgärder för att till varje pris uppnå en någotsånär känsla av att vi kan styra det vi har framför oss. Detta är en lekmannamässig beskrivning av den grundläggande psykologin i tvångsbeteenden. Känslan av bristen på kontroll kan ha ödesdigra konsekvenser för människan, särskilt kanske för den person som bygger upp mycket av sin personliga trygghet på att veta och kanske styra vad som händer runtomkring. En av de tyngre påföljderna av känslan av brist på kontroll kan vi se i svängbeteendet. Detta gör sig tydligt genom att personen överdrivet visar för resten av trafiken med ett pekande finger vart den är på väg. Vi som använder oss av den obrydda (alltså extremt brydda) svängtekniken (nr.3) fnyser åt de hysteriska människor som PEKAR åt vilket håll de ska, trots att pekandet i de flesta fall passerar som ett normalt inslag i ett givande av förflyttningsinformation. I cykelsammanhang är detta för många ett oförlåtligt beteende.

 

8. Betjänt-svängen

Brukas bara av den slitande arbetarklassen som fått omfattande arbetsskador av serviceyrket som går ut på att servera mat på brickor på oergonomiska vis. Mer exakt var denna serveringsteknik används kommenterar jag inte eftersom jag faktiskt aldrig sett den i verkligheten. Oavsett, den arbetsskada som tvingar personen att alltid hålla sin hand som om den bär en tung bricka med 190 000 ostron till en nyrik medelåldring innebär såklart fruktansvärda konsekvenser i trafiken. Då gesten ”nu svänger jag höger” aldrig kan avbrytas på grund av låsta muskler känner sig den kuvade servicepersonen sig tvingad att alltid svänga höger, för att undvika stora trafikolyckor. Personen cyklar runt runt hela förmiddagarna och kommer aldrig iväg till sitt arbete. Stora överdådiga restauranger får läggas ner, eftersom de sliter sönder skuldrorna på sina anställda och tvingar dem att cykla i cirklar. En långsam revolution som startat i förslitningsskadorna. Inte särskilt blodig, men många felbelastade axlar offras i kampen.

 

Nu är ni trötta på mig och jag också. Hej och kram, tack för att ni läser.

17:26 2019-08-15

Hej. Jag har inte skrivit här på ett tag eftersom jag under ett par veckors tid befunnit mig i en liten grotta i kina. Där har jag druckit lådvin och gjort förstklassig grafitti enbart iförd solglasögon. Under tiden jag levt mitt liv i det dunkla har jag också kollat på säljannonser på internet och sparat dem i datorn och telefonen. Tanken har länge varit att visa dem för er. Nu gör jag det:

 

Detta har jag hittat på Tradera:

Minns inte varför jag sparade denna. Tror jag tänkte något i stil med ”hur vet man att de är bekväma om man inte är personen som är 3-6 månader gammal… och om man är 3-6 månader gammal HUR kan man då vara så ekonomiskt utvecklad att när man vuxit ur ett par bekväma luftiga byxor (sina första förmodligen?) direkt känner att NU ska de väck!! Och isåfall… va SKÖNT att denna 3-6 månader gamla bebis varken röker eller har husdjur för den har ju uppenbarligen fullt upp med att sälja sina kläder på tradera och det lär ju, i ärlighetens namn, ta upp extremt mycket av denna bebis vardag.”

 

Får alltid en speciell varm känsla i kroppen när jag läser annonser där användningsområdet är alldeles för utförligt beskrivet. Redan i rubriken har denna säljare gjort klart för samtliga inblandade hur den här blusen egentligen ska användas.

 

Det mest värdelösa jag sett i hela mitt liv dessvärre. ”Modell: Katt”

 

Också värdelös men också härlig på sitt eget lilla vis. Made in Gdansk.

 

 

Detta har jag hittat i en facebookgrupp jag gillar:

 

Mådde inte alls bra när jag såg den här annonsen. När man tittar på bilden får man tyvärr direkt känslan att det ligger använda blöjor i hinken och dessa kan man absolut inte förhandla bort eftersom man inte betalar för hinken med något annat än just 1 paket mellanmjölk. Sen känns just MJÖLK som en väldigt obehaglig och klumpig handelsvara. Om jag var en person som kände att jag ville ha den här blöjhinken TROTS allt som talar emot det, skulle jag då behöva gå till affären och köpa en mjölk och sen ta mig till säljarens hem såhär ”Hej här är mjölken du ville ha :)” och sen räcka över den… Herregud… ”Tack för BLÖJHINKEN :) lite tyngre än vad jag trodde men så kan det vara!!” … Bränn mig och lägg min aska i syra tack

 

Denna beskrivning av ett bord gillade jag:

det är en dikt. Faktiskt. Och nej jag har inte skurit i annonsen, detta var den enda beskrivningen som gavs. En tanke bör också riktas mot den suddiga påsen till vänster i bild. Varför har säljaren ett litet husdjur hemma som går klädd från topp till tå i plagget Påse? Panik ser den ut att ha.

 

En annan fin beskrivning:

 

 

Så ärlig. Skivorna ÄR verkligen inte fina, det är helt sant!!!

 

Detta har jag hittat på mitt favoritinternet Blocket: 

 

En perfekt beskrivning.

 

Tyvärr djupt oroad för farbror Nisse. Det tillför ingenting betryggande att kattungen som är i fokus på bilden stirrar rakt in i farbror Nisses ögon och är, av bilden att döma, paralyserad av skräck på grund av detta.

 

Perfekt, jag tar dem.

 

 

Ja snälla Jacob man ser ju klart och tydligt att det är 14 men absolut.

 

Malin…. Malin Malin…. Vad håller du på med.. Någon gång i slutet av juni känner du tydligen att det är lämpligt att lägga upp den här annonsen på 52 blandade bokmärken som föreställer bland annat en jultomte med gikt i halva ansiktet

 

3 dagar senare hittar du fler bokmärken Malin och lägger upp ännu en annons, här med betydligt mer information om deras skick.

 

3 dagar efter den senaste annonsen publicerar du en till annons Malin?? Även här något mer informativ men det är också tydligt att du couldn’t give less of a fuck om dina bokmärken. Några är väl äldre!!!! Fattar ni trögt eller? Många bokmärken är med på både annons 2 och 3, vilket kan ge den potentiella köparen en känsla av att Malin är en bokmärksbedragare… Nästan varje bokmärke i annons 3 återfinns faktiskt i annons 2, förutom den extremt ledsna hunden med kvinna-i-54-årsåldern-frisyr. Bara det bokmärket hade jag kunnat ge upp min tjänstepension för.

 

Det förvirrar mig något oerhört att Ulrica har dessa tre attribut som inte alls fungerar i samklang med varandra:

  1. Skriver ”ha det gott och hoppas vi hörs kram ulrica” i slutet av en blocketannons. Detta tyder på värme men kanske inte överdrivet IQ.
  2. Skriver ”dumheter undanbedes vänligt men bestämt”. Detta tyder förvisso på integritet och självrespekt, men kanske inte enorm intelligens.
  3. Använder trots de två punkterna ovan även ordet BLESSYRER i sin blocketannons.. Detta tyder på… att hon är en framgångsrik, intelligent, mångsidig författare med enormt ordförråd. Som förmodligen, om vi lägger ihop alla punkter, avslutar sina bästsäljande, välformulerade och spännande romaner såhär: ”dumheter undanbedes vänligt men bestämt ha det gott och hoppas vi hörs kram ulrica författaren!”

 

Extremt fet ärligt talat.

 

Den minst välformulerade kattannonsen i hela Växjö förmodar jag. Men också den mest älskvärda? ”vaccinerade nej”

 

Har jättesvårt att se hur en hamster kan få en nystart men jag är kanske lite väl ickeliberal när det kommer till djur och deras hjärnor. Dessutom är adjektivet ”trevlig” inget man ofta ser i beskrivningen av hamstrar, uppfriskande! Uppskattar bilden som alltså föreställer en guldhamster som hånglar med en näsa med mössa och skägg bredvid några juldekorationer köpta på biltema, framför en kilt. Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa bilden för 2-3000 men inte hamstern.

 

Namnet på kenneln… Vad är det för namn… Det måste vara samma person som har denna kennel som också säljer den feta bilsoffan… Det känns så.

 

ja jag är en perfekt kattunge det är jag? Det är så mycket i den här annonsen som är roligt så jag bara lämnar den här i slutet så kan ni läsa den om och om igen.

 

”Zanna heter jag, precis som min veterinär med med S Hahaha!!!!!”

 

Kram från Erika

22:58 2019-05-29

Folk i Blekinge säljer saker. Och de gör det förbannat bra. Häng med.

 

 

Extremt pessimistiskt att redan i rubriken antyda att katterna kommer söka efter ett hem för alltid, då ingen kommer köpa dem(?). I övrigt en helt normal djurannons, det sedvanliga ”skicka ett cv och utförlig beskrivning av ert hus arkitektur samt kontoutdrag för 50 veckor tillbaka”-kravet är med. Diagongrändens Kaniner ÄR ett helt normalt smeknamn att ha på facebook, det säger jag ingenting om. (Sitter själv i detta nu och ändrar mitt namn från Erika Petersson till Engelbrekts Kultingar AB)

 

Ja här är någon form av valp-annons och jag kunde inte klippa in hela för den var 4 km lång men här är beskrivningarna av valparnas päron:

Ändå en GANSKA normal beskrivning av en hund, särskilt i jämförelse hur mänskliga egenskaper andra försäljare tillskriver sina djur. ”Underbar tjej” är väl det konstigaste som står i hela beskrivningen. Det är väl, på sin höjd, en underbar hund. Hittills inget vansinne iallafall, sen följer beskrivningen av El Papa Dog:

Det märkligaste jag läst. Magnifik hane. Otrolig vilja. Arbetsglöd. Bor på en mjölkgård. Jobbar dagligen med kor. Har en stark på/av knapp??? Vet när arbetsdagen börjar och tar slut. Stabil.. Orädd..POSITIV?? Vad är det för hund….. vad ÄR det för hund undrar jag.. Det är snarare som att de har kopierat någon stackares tinderannons? Det där kan vara beskrivningen av VILKEN kille som helst strax utanför Nybro. Och vilken jävla kille?? Jä-VLAR. Om någon skriver ”Vet precis när det är dags för arbete och när man ska ta det lugnt” i sin kontaktannons kan jag garantera 300 svar i TIMMEN. Det är attraktivt att hålla koll på när ens arbetsdag tar slut. Meningen ”Jag jobbar 8-16 på vardagar” brings all the people to the yard det kan jag säga er.

 

Snälla du säger att de flyger vad är det då för platsbrist?? har du för TRÅNG LUFT? Välkomna till högkvalitativ roast på berns med mig Erkan P

 

Hur lite kan det finnas att säga om en tupp egentligen? Den har mer än så, jag ser att den är värd mer än så. Hur lite kärlek kan ett djur egentligen få i en annons utan att jag personligen måste ringa BRIS å dess vägnar, det undrar jag.

Det är något deppigt över det här. Det är svårt att säga vad. Hoppborgar är ju till sin natur helfestliga. Det kanske är när de står tomma som de istället blir trökiga sorgsna plastiga hus och speglar vad ens liv egentligen är: ett luftslott i Karlshamn :( :( :( :(

 

Ska man… ringa till pizzerian och… beställa en pizzeria… Det är en sketch ja. Ring NileCity för vi har något.

Information värd att ta med när man säljer en pizzeria:

Att man säljer den för att man behöver pengar

Men affären fungerar ändå bra så det är inte på grund av den man behöver pengar

Det finns 22 stolar

2 våningar

Pizzerian tar emot telefonsamtal

 

????? Det största problemet med den här annonsen är att man ser klart och tydligt att det är två sängar. Det är magstarkt att kalla sängen för SÄNGEN såsom vissa människor kallas för KINGEN. Det är liksom THE bed. Fast det är ju då, uppenbarligen, två sängar. Hur mycket man än vill något annat.

 

Tycker det är fullständigt bedårande när människor skriver ”härmed” i sina blocketannonser. Det blir så oerhört nobelt och högtidligt på något vis. Härmed döper jag dig, Äldre Kista. Härmed säljer jag dig, Äldre Kista. Av jord är du kommen.. Så jävla gulligt att prata om försäljningen av någonting som att det är något adligt men i nästa mening också poängtera att den kan användas till att förvara dynor. VARFÖR följer ens två exempel på vad man kan förvara i kistor? Det vet väl folk generellt? Leksaker och DYNOR var också de två mest lättillgängliga exempel man kom på. Filtar, foster, frimärken, unga ödlor och värmeljus är förslag som tyvärr föll bort när annonsen skrevs.

Var tvungen att googla för att få svar på om ”ASARUM” är ett namn på ett typ hundbursmärke men så var det absolut inte. Asarum är tydligen en plats i Blekinge (konstigt att döpa annonsen till stadens namn och ingenting annat). Jag tänkte ändå ett tag att ASARUM lät som en plats i den nordiska mytologin där man kanske lät barnen hänga, som ett kuddrum fast för asabarn. Det hade ju varit ledsamt om det kuddrummet bara var en liten hundbur. Om vi slutar tänka på asatron ett tag kan vi konstatera att den här annonsen är ett klassiskt fall av Undermålig Information. ”Saker för hund ganska nya” är nästan något form av rekord i hur lite man kan berätta om någonting men ändå använda 5 ord.

 

Det sjuka här är inte att denna konstnär annonserar sina tjänster på blocket utan vilka jävla bilder folk skickar in och beställer kolporträtt av. Che Guevara. Hitler. En åsna. Aladdin. Folk är galna i huvudet nu för tiden.

 

Godnatt från mig

 

09:43 2019-05-14

Helvetes jävla piss nu har det gått hundra dagar sedan jag bloggade IGEN!!

Och vad har jag ens att erbjuda er förutom den här bilden jag gjorde en gång i slöjden:

Ja, förutom den har jag fruktansvärt lite att ge. På dagarna skriver jag c-uppsats nu för tiden och det var ingen som berättade för mig innan att det i praktiken innebär att i 10 veckor vandra runt i olika lager av inferno. För att redovisa en mer exakt bild av var i helvetet jag befinner mig just nu har jag gjort den här illustrationen:

Med andra ord går det helt okej.

 

Utöver det försöker jag i vanlig ordning göra någonting meningslöst på kvällarna så att jag orkar bedriva en hög grad av forskning på dagarna. Mina kvällssysselsättningar är just nu 3 till antalet och dessa växlas det mellan frekvent.

– Witcher 3: Wild hunt
Är klar med GTA och har nu börjat spela detta istället. Med tanke på hur lite jag förstår av spelets handling är det imponerande hur gärna jag vill fortsätta spela. Första gången var jag tvungen att googla ”how do i get off my horse witcher 3” så det går med andra ord bra.

– Mesost
Jag äter det helt enkelt. Superkul!

– Vandrar runt i blindo
På grund av dålig fantasi är mina promenadstigar relativt begränsade. När jag ”tar promenader” går jag egentligen 5 varv runt pizzerian 5 meter från min dörr. Den heter ”Aptiten” men kallas tyvärr ”Hepatiten” och det tycker jag inte de gjort sig förtjänade av. Det luktar extremt gott av frityrolja när man vandrar runt lokalen och sen kommer man in i lägenheten helt hal och glider runt på golvet som en pommes frites i mänsklig storlek. En sysselsättning som många andra.

Ja, det var min lägesuppdatering (det skulle faktiskt skrämma mig om någon brydde sig om hur det är med mig med tanke på hur sällan jag skriver här. Lystring: OM du bryr dig om hur det är med mig SÖK HJÄLP, det är inte friskt att engagera sig i någon som själv är så oengagerad i sitt eget liv. Du kommer bli utbränd.)

Här kommer iallafall det jag VILLE skriva från början. Jag har kollat på svtplay och sett möjligheten till mashups av olika redan existerande program. Inget är väl så kittlande som att kombinera två programkoncept för att få fram en ny, ganska dålig idé?

8 tv-pgram på SVT jag väntar på att få se (SVT kan se detta blogginlägg som en direkt jobbansökan, kontakta mig för mina swedbankuppgifter):

 

Som Opinion Live fast alla debattörer går i femman. Hetsk stämning när Belinda Olsson måste agera mellanstadielärare men det ska dock sägas att med hennes erfarenhet av tidigare debattprogram är hon väl förberedd för arbetet. Hon har ju – EGENTLIGEN – jobbat som mellanstadielärare på SVT ända sen riktiga Opinion Live började sändas.

 

Se Janne Josefsson göra sin mest fantasifulla macka, gömma sig för David Sundin i ett stort hus och gnida in sig med såpa för att glida så långt som möjligt på marken. Det är ren och skär underhållning. Varje program avslutas med att Janne blir för-e-bannad eftersom hans motoriska förmåga inte längre är vad den en gång var. Därför frågar han Babben Larsson ”Ska det verkligen vara såhär????” med sitt mest grävande tonläge. Så avslutas varje avsnitt. Han får aldrig svar på om det verkligen ska vara såhär.

 

Det är bara vanlig konståkning helt enkelt.

 

SVTS nya komediserie där Mia Skäringer och Fredrik Skavlan som spelar olika humoristiska karaktärer. Skavlan är SÅDÄR som skådespelare ska sägas.

 

Underhållningsprogram för hypokondriker. Människor med överdriven skräck för att bli sjuka/stark övertygelse att de redan är sjuka får berätta om olika symptom de haft genom åren, Johan Glans får gissa om de sökte vård eller inte.

 

En stackars veterinär blir mobbad i varje avsnitt genom att bli påmind om att det finns människor som är smartare. Själva mätningen, att se om någon är smartare än veterinären, går ut på att ca 20 personer inklusive en veterinär gör högskoleprovet. Detta livesänds (ca 8 timmar plus lunchpaus, men även veterinärens lunchpaus livesänds för maximal förödmjukning) och resultaten redovisas inför publik. Det är väldigt medeltida stämning där veterinären tyvärr måste sitta fast i en sån där medeltida skampåle och få ruttna tomater kastade på sig. Hela konceptet tar det gamla fenomenet ”mobbingTV” till en helt ny nivå.

 

Olika vanliga människor som har en liten trädgård får berätta vad de har för agenda med just sin trädgård. I 50 minuter står någon i varje avsnitt och upprepar ”och här ska vi ha begonia” och så vidare. Det är outhärdligt tråkigt.

 

Sex människor paras ihop för att vid första träffen ta gift ihop. Flera veckor får man följa paret när de flyttar ihop och samtidigt gemensamt går igenom delirium och spyr ut sina tarmar i en hink till följd av vad de nu tog för gift. Denna knaggliga start på relationen brukar vara en prövning som i slutändan gör paret starkare. 4 beroendeterapeuter följer deras utveckling och ger råd på vägen. Det är mörkt, men det har något.

 

Det var allt

Kram från mig

16:54 2019-04-25

Många är vi som lider av problem med att fylla vår tid med mening. Jag har genom mina år testat olika former av aktiviteter för att stimulera kropp och sinne. Jag har kommit fram till att de aktiviteter som gör mig gladast är de stillasittande. TV är en favorit. Därför blev jag exalterad, för att inte säga manisk, när jag såg att årets upplaga av Robinson skulle gå vareviga jävla dag (ungefär). Det känns extremt meningsfullt att hålla på med realitytv. Att kolla på det alltså. I skrivande stund är det 11 deltagare kvar utöver de som är i gränslandet (som jag helt stängt ute från denna text eftersom det aldrig varit lockande för mig att kolla på EXTRAMATERIAL så att säga). Såhär känner jag för deltagarna:

 

Emilio

Den gladaste tomten som någonsin spatserat på denna jord. Oerhört scoutig och därför inte endast likeable. Man vill skaka liv i honom just eftersom han ger sken av att endast vara full av liv. Inget mörker, ingen sorg. Han måste ha mutat någon i kamerateamet för att få brownie varje dag för jag har aldrig sett en person ha sånt bus i ögonen om den inte precis satt i sig 3kg lösgodis. Jag undrar vad han döljer men jag inser också att: han döljer såklart ingenting.

Han bara är en sån här person: Om jag hade träffat honom och känt att jag hatar honom innerligt hade han snabbt fått mig att tänka ”herregud, jag hatar honom för att han får mig, via sin glada uppsyn, att inse att jag är en dryg och tjurig person som saknar livsgnista. Jag hatar alltså inte honom, jag hatar migsjälv.” och det gör mig förbannad utan att ha träffat honom. Han är så glad att det känns misstänkt. Har lite svenska kyrkan-aura i och för sig vilket kan förklara en del av den där eviga källan till glädje. Lär stå på plankan i slutändan och hålla låda och garva samtliga tjugo timmar de står där. Kommer också vara en av de två finalisterna eftersom två andra personer kommer hoppa ner i vattnet eftersom de, liksom jag, inte står ut med människor som säger mer än en positiv sak i veckan.

Anna

Har generellt oerhört svårt för ”tävlingsmänniskor” men Anna är så jävla lätt att tycka om? Absolut en utav mina favoriter, kommer GIVETVIS stå på plankan i slutändan. Är väldigt förvirrad över att jag kan tycka om en person som gillar sport på det där viset hon gör men va fan så kan det vara ibland tydligen. Extremt mänsklig trots att hon är en robot rent fysiskt. Obs gillade henne även innan hon berättade om sina hjärnblödningar, jag är inte dum i huvudet.

Klas

Haha skoja det där är inte Klas men jag måste kolla på den här äckliga bilden innan jag kollar på Klas ansikte eftersom jag varje gång tyvärr blir fullständigt BLÄNDAD av hur i helvete han ser ut

 

Var tvungen att ta en printscreen när han blundar för att slippa se så mycket utav vinnaren i Sveriges Mest Välskapta Ansikte-tävlingen 2019. Utöver detta så är Klas en oerhört sympatisk människa och jag har svårt att se att en enda person som sett Robinson kan tycka illa om honom. Alla älskar Klas. Jag också. Är en av fyra som kommer stå på plankan, jadå. Har dock börjat följa honom på instagram och tyvärr älskar han snowboard.

Sophie

Det pratas för lite om hennes yrke som ”kapitalförvaltare” i ”Los Angeles” i programmet. Blir förvirrad varje gång hon dyker upp i rutan på grund av det. Utöver det: en fullt rimlig människa, enkel att tycka om. Vilket gör det ännu mer förvirrande att hon är ”kapitalförvaltare i Los Angeles”. Vi har många egenskaper som för oss samman, bland annat en närhet till känslan ”äcklad” när det kommer till ätbara saker. Men jag har som sagt svårt för det där att hon jobbar i typ vita huset (ja jag tror hon pendlar 10+ timmar per dag).

Bonnie

Väldigt mycket lärare. Blev såklart illa berörd när hon dabade och sa ”yoyo” för att beskriva ”den unga” stämningen i lag syd. I övrigt väldigt neutral till Bonnie, har stört mig ungefär lika många gånger som jag tänkt att hon är bra.

Linn

En person som verkligen växer på mig mer och mer men som har så mycket ”skinn på näsan” att jag får mindrevärdeskomplex minst en gång under varje avsnitt. Det är kanske därför jag börjar tycka om henne mer och mer. Hon är väldigt typisk en sån person jag hade känt mig tvungen att bli älskad av om vi befann oss i ett gemensamt sammanhang (oavsett hur jag känner för henne personligen).

När hon åt en omelett med ett öga i sa hon ”det är inte äckligt med fiskögon, de innehåller bara vatten” och är alltså så praktiskt lagd att hon inte kan se att man kan tycka det är äckligt att äta ögon TROTS att de ”bara innehåller vatten”. Lär vara en av fyra som står på plankan. Funderat mycket kring hennes yrke också men kommer inte fram till någonting.

Fia

Tycker generellt att tv-teamet har gett henne lite för lite tid. Antingen tycker de inte att hon skapar särskilt mycket innehåll eller så säger hon helt enkelt ingenting. Det enda jag minns av Fia är att hon använt två gulddubloner en gång och en annan gång sa hon att någon kunde dra åt helvete (till kameran).

Tobias

Sveriges i särklass minst farliga människa just nu. Om jag fick välja att lägga mitt liv i någons händer skulle jag för någon månad sen givetvis valt någon av mina nära och kära. Läget har dock förändrats sen dess, nu skulle jag utan att blinka säga ”ring Tobias Bjurmark” om liemannen knackade på och förklarade att jag fick välja en person som eventuellt skulle kunna rädda mig. Han utstrålar ”pålitlighet” mer än samtliga av dessa föremål tillsammans: flytväst, krockkudde, säkerhetsboj, säkerhetsbälte, vapen i försvarssyfte, ringbrynja, det ryska försvaret samt läkare. Jag tänker att det är något med att han aldrig visat något annat än genuin snällhet i varje avsnitt, samtidigt som han borstar sitt Nikki Sixx-svall och trampar runt i sanden med norra Europas mest slimmade svarta jeans. Han är ett väsen vi inte har gjort oss förtjänta av.

Det är inte såhär: jag tänker att om jag skulle få barn skulle jag gärna se att de fick gå i skolan där Tobias Bjurmark snart kommer vara lärare. Nej, jag tänker snarare att jag VILL skaffa barn FÖR att det finns en skola där Tobias Bjurmark snart kommer vara lärare. Han måste lära min avkommor allt han kan.

Lucas

Det är omöjligt att inte sympatisera med en människa som äter en brownie på det här viset:

Därför har Lucas min fulla respekt. Han har också slitit sönder sin Gudrun Sjödén-tröja halloween edition men vägrar ta av sig den ändå vilket jag bara högaktar. Lär stå på plankan med sin stora trasiga tröja som fladdrar i vinden. Har tyvärr en vinnardans som är lätt att störa sig på.

Morgan och Ola-Conny

haha skoja men seriöst vilka TOMTAR!! Jag älskar dem!!! Jag älskade nog ingen utav dem innan det visade sig att de hade en så oerhört mångbottnad vänskap, men i och med att de älskar varandra på det sätt som de gör så älskar jag också dem. Jag är helt ointresserad av att höra hur det går för dem där de befinner sig just nu men jag älskar att de finns. Jag vill att de bara ska finnas i mitt minne, inte att vi ska få se hur det går för dem eller att någon utav dem kommer tillbaka till tävlingen.

Vill också lägga fram en liten konspirationsteori här angående att INGEN någonsin åker ut ur den här tävlingen. Det är gränsland hit och urpost dit och de verkar lägga oerhört mycket tid på att frakta runt dessa människor med stundande skörbjugg till olika stränder på Fiji. Jag antar att produktionen helt enkelt inte har råd att skjutsa hem dem igen, de bara flyttas runt. Om så är fallet vore det lämpligt att ta upp på mötet inför nästa säsong: kolla budgeten först.

Ha det gott

Erkan P