10:35 2020-01-23

Hej!

Återigen har en vecka av våra liv pissats ut i helvetet (förlåt, jag har haft en hemsk dag!!). Nu ska vi iallafall enas kring detta stabila och varma: titta på 1 tvprogram och gemensamt (som en liten traumabehandling) gå igenom vad som egentligen hände denna onsdagskväll.

 

Är ni redo? För jag är enbart redo.

 

Programmet startade med en oerhört rolig ”läraren är inte i klassrummet”-situation. Man lärde sig under dessa sekunder att människor faktiskt bara är förklädda barn, och det enda som hindrar oss från att visa det varje vaken sekund är faktumet att vi vet att vi blir betraktade av andra ”vuxna” hela tiden. Men sådär ser det ut när man slänger in 12 människor som älskar kök i ett stort kök och låter de löpa amok innan de vuxna kommer in och skapar ordning i kaoset.

Nej men vad är det för stämning egentligen detta… ni beter er som att ni är på permission från fängelset efter 30 tunga år verkligen. Kosläppsentusiasmen hos samtliga deltagare kändes lite lite lite påtvingad. Bara lite.

Blir så löjligt när de ska få det att se ut som att hela det här köket är MYTOMSPUNNET… Vi tittare kände ju mest… jaha? Vad sysslar ni med, era galningar.. De pratar om programmet som att ”ååh här uppe på TRAPPAN har flera LEGENDER stått” men ja sanningen är väl att ingen av oss minns namnet på någon av deltagarna eller vinnarna från tidigare säsonger förutom wichudaporn givetvis men hon är en underbar ängel som hade blivit känd vilket jävla tvprogram hon än var med i. Det är INTE tv4s förtjänst att man älskar henne så mycket. Sanningen är iallafall att Jimi Hendrix INTE har gått upp för den där trappan även om deltagarna tvingas bete sig som att han har det.

Kalabaliken fortsätter… Nån tappar en mixer i golvet. Nån låtsaskokar en kopp kaffe och serverar till en medtävlande som om de var i nån lekstuga. Ni är vuxna nu!! Ni behöver inte LEKA göra kaffe, ni kan faktiskt göra kaffe och stå för det. Återigen, vad håller produktionen på med?? ”Låtsas göra en kopp kaffe nu!!!” Herregud.

När man tror att ingen ser svingar man en glasstatyett framför sina nya ofrivilliga medmänniskor och skriker ”TYCKER NI INTE JAG SKA VINNA DEN HÄR ELLER?” och alla tänker.. ”nja men den ska ju jag vinna”. Var detta kanske en blinkning om att en tjej kommer vinna iår? Det känns oerhört deppigt nu om det INTE är en tjej som vinner när de lagt ner 2 sekunder på att få fram äkta ”tjejer kan FAKTISKT OCKSÅ”-feeling i det här programmet.

Sen lite svepbilder på kokböcker väldigt få människor i världen har köpt (kanske ingen?) för det tillhör liksom inte livet för de flesta av oss att köpa kokböcker…. Tycker om att de la böckerna asymmetriskt på bänken innan de filmade. Som om de används ofta och därför inte ligger prydligt uppradade. De ÄR oanvända snälla tv4 det förstår vi väl!!!!

Sen kom mamma och pappa och då applåderade samtliga deltagare och det var väl inget konstigt med det!!! Förmodligen kommer det under hela säsongen kännas som att dessa tre jurymedlemmarna är Störst Av Allt. Messias x3

Och Messias x3 påminde återigen om det vi alla unisont skiter fullständigt i: att det är tioårsjubileum. Snälla nån. Släpp det.

Men det är ledsamt på riktigt att detta är sista säsongen som Leif är med!! Jag kollade Leifs wikipedia och han är 80 år men jag antar att någon hackat hemsidan för han är ju INTE 80 år…… Men det är underbart att han benämner den där mästerkocksgruppen som ”min sista tolva” som om han vore en fotbollstränare som skapat ett lag med en extra lagmedlem för det är ju så kul med folk va.

Och detta var såklart en överdrift för Leif ska ju inte DÖ sekunden som vinnaren koras denna säsong som denna härliga mingelman insinuerar. Men ja, klart ni ska kämpa för Leifs skull.

Och denna mannen som är ansiktet utåt för social kapacitet fortsatte vara en härlig prick i rutan när juryn bad folk ställa sig på en rad för laguppdelning och han direkt trodde att han åkt ut <3 Ändå glad trots övertygelsen om att han precis förlorat en tävling han knappt påbörjat. Vill ha en inramad bild på honom i vardagsrummet. Han är allt jag vill vara.

Sen var det väl lite onödigt med en sån laguppdelning där lagledarna en och en fick välja sina lagmedlemmar… Riktig mobbning på gympan och varför då, kan man fråga sig.

Och motiveringen när den sista lagmedlemmen hamnade i sitt lag genomsyrades tyvärr av samma mobbingstämning. Känns som att ”jätteduktig på upplägg” är kockvärldens version av att säga att nån är ”snäll” tyvärr. Tyvärr!!! Undrar om det redan skapats sånna tydliga grupperingar i detta härliga matgäng. Några har en messengergrupp där resten inte får vara med… Hade gärna velat ha mer inside information om detta.

Sen presenterades dagens tävling:

Världens mest orimliga reaktion på att de ska laga tacos. Att de börjar SKRATTA i det här gänget av tanken på tacos… så härliga minnen med tacos genom åren tydligen… Ja dessa tomtar älskar verkligen mat och lever genom mat, det ser man. Så härligt det vore att vara ihop med en sån ändå. Att man vet att när det är lite kass stämning hemma för man har bråkat om att man inte har samma människosyn så kan man alltid lite finurligt tjoa fram ett ”bolognÄÄÄÄS :) :)” och kittla personen samtidigt så är det glada miner resten av kvällen. GullAPOR

???? Det är det väl hos ALLA

Allergisk mot ”arriba” som uttryck efter höstens Paradise Hotel men här var ju faktiskt ett sånt utrop mer befogat. Hahaha ”El taco” vill jag ha som stort väggord med snirklig skrivstil hemma i köket.

Jahapp vet ni vem som är min nya favorit? Ja, det fattar ni ju nu när jag lagt upp en bild på honom men alltså… Vart ska jag börja. Vad är detta för en TRYGG ROLIG SÄKER figur som de hållit bakom kulisserna fram tills nu? Jag är redo att anställa honom på mitt restaurangföretag jag inte har. Edward? Edvard? Jag vet inte, skitsamma. Det bara sköljde över mig under onsdagens avsnitt att han är en otrolig person. Vill ringa honom ibland så att han kan fråga hur det är med mig. Nej jag vill att HAN ska ringa såklart och fråga hur det är med mig. Vilken otrolig själ.

Äntligen lite äkta känslor. Är ju generellt emot konflikter och framförallt rädd för dem men på tv är det ok. Tyckte det var lite uppfriskande att denna gametestare ropade ut lite till allmänheten att han med stylad bokhylla gör så JÄVLA DÅLIGA SKITBRÖD hahaha han kan fan TA sina böcker och sin deg och dra!!!! Så kändes det. En hätsk stämning som jag lite hoppas håller i sig men bara lite!!

Sen uppmärksammade jag att Leif har slutat bry sig om det märks att han tycker om vissa människor mer än andra i det här programmet. I en skolsituation där Leif är läraren hade detta varit ohållbart men detta är enbart underhållande:

Glad och positiv.

Leif och någon han gillar:

-Vad ska du göra?
-En pasta
-Pasta är gott jag älskar pasta minns en gång när jag åt pasta i oktober den var riktigt fin. Ska du ha sås till?
-Ja
-Sås är oerhört gott det har jag alltid sagt. Lycka till! Du har redan vunnit men lycka till ändå

 

Leif och nån han har aningen svårt för:

-Vad ska du göra här för jävla skit då
– En rotfruktsbolog..
– jaha…??????
– Ja..
– Jag hatar dig till månen och tillbaka lycka till vi får se men förmodligen åker du ut men visst

 

Sen efter tusen maträtter lagats och sista provsmakningen skulle påbörjas kom Edvard ut som nån finsmakarrepresentant för viktväktarna tydligen:

Han ska ha cred för att han vågade laga mat för ett helt litet litet dockhus i denna tävling men så SÄKER han ÄR!!! Det GÖR ju ingenting om man bara serverar ett litet kex med ett litet pålägg till 3 hungriga bestar så länge kexet är Riktigt gott och säkert. Geni. Och sparsam? Ekonomiskt och gastronomiskt geni. Han är framtiden.

 

Så mänskligt och sårbart att ha detta fångat på tv. När man försiktigt vill smyga in den här typen av information för att försäkra sig om att juryn fattar att man faktiskt gjort någonting SVÅRT och att de måste bedöma en utifrån svårighetsgraden på det man försökt göra!! Men man kan inte säga ”jag gjorde någonting väldigt svårt” för det är bara rent skryt. Så med lite finess får man fram ett ”ouuhhh jag visste inte om jag skulle HINNA göra det här *HRM* JÄTTESVÅRA!!!”.. Sådär är man ju hela tiden i livet. Bakar in information som man egentligen bara vill trycka in i ansiktet på folk. Stolthet är svårt och ömt.

Marcus och Mischa fortsätter med att använda avancerade ord och metaforer när de bedömer maten. Det är kul att de nästan enbart vänder sig till varandra när de ska prata smakstruktur eller smakbild. Det är som att Leif har informerat dem tidigare om att han ger blanka f********n i det där. Låt mig Vara.

Leif:

Leif vandrar på en mer mänsklig skala vad det gäller att utvärdera mat. Inte gott – gott –  väldigt gott. Uppfriskande när Marcus och Mischa ska hålla på och krångla med SMAKBILD och UNDERTON BESKA BRÄNDHET FRISKET uppläggning uppläggning uppläggning ”fin tallrik”?? det där är ju saker vi dödliga inte kan något om!!! Det är precis som när man ser på film!! Den kan antingen ha varit inte bra, lite bra eller väldigt bra. Resten: överflödigt. KORTA recensioner är det jag lever för. Skönt att Mischa och Marcus låter Leif vara om det nu är så att han faktiskt är 80 bast för då tycker jag han överpresterar något oerhört. Han ska inte behöva göra ett jota som han inte känner för.

Ps neutralt inställd till att bokhyllemannen åkte hem. Hann inte knyta an till honom. Önskar honom all lycka till i sitt yrke som Expression Social Manager Content Expander Cooperate Business Dealer.

Tack tack tack vi hörs om en vecka!

23:50 2020-01-16

En ny vecka ägnad att glo på när främlingar lagar käk i tv!

Hoppas verkligen det blir mer och mer storslagna intron för varje avsnitt för jag kan inte få nog av dessa orimliga ljusshower och konfetti och fyrverkerier inomhus för att fira 10 år av ett tvprogram inte jättemånga kollar på. Det var en härlig introscen där alla 40 deltagare stod uppställda som i början av en flashmob. Och man hade inte blivit jätteförvånad om de gjorde en flashmob och sen ställde upp sig så att varje person bildade en bokstav i ren cheerleadinganda för att tillsammans bilda ordet:

”LASAGNEPLATTOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

(Väldigt många av deltagarna fick försöka imitera utropstecken så det var inte det ultimata ordet att bilda för 40 personer kanske men vad gör man!!!!)

När juryn vandrade in genom småstjärnorna-dimman tänkte man hmm är detta tv4play eller Kraftwerk Live in germany 1992?? Fett så in i helvete iallafall. Mer sånt!!!!!

 

Efter att introt lagt sig insåg man tyvärr att det bara var det gamla vanliga matlagningsprogrammet, ingen tysk electro i sikte. Iallafall, en sak tycker jag är lite märklig, och jag antar att programmet har den här typen av upplägg enbart för att det är svårt att bygga fet spänning kring att människor lagar mat. Det krävs mer för att det ska bli lite.. action? Jag talar om det här att deltagarna tvunget MÅSTE SPRINGA fram till skafferiet och ”ha vassa armbågar” istället för att folk i lugn och ro kan få plocka på sig sina grejer som de tänkt använda.. ÄR det verkligen förankrat i verkligheten undrar jag, den delen av programmet… Förutom att en kock kanske behöver vara rätt så stresstålig då, men den ska ju inte behöva vara fysiskt överlägsen andra människor och typ slå ner folk på ica för att få tag på den sista burken kalamataoliver… ELLER? Det är ett konstigt fenomen!!!!

Kolla stresspaniken

Äkta rea-på-ullareds-plastfolie-stämning men …. Varför, det är bara det jag undrar. Varför?? Konstigt Black Friday-inslag som jag inte förstår. Och nu när det dessutom är med en man med ett amputerat ben så är programmets ända inställning till det ”JAHAPP DÅ FÅR DU SKYNDA DIG PÅ LITE EXTRA” ja det är verkligen också ett sätt att se på kroppar. Tycker många kommuner borde ta efter det där när de anpassar städer efter funktionsvariationer. Synskadade människor får TA SIG EN EXTRA KIK så att säga. Skärpa sig!! Sen kanske man inte kan kräva av ett program på tv4 att de är i framkant vad det gäller tillgänglighet men det finns en gnutta komik i att säga till en man med ett simpelt ben att han får skynda sig på, det gör det.

Underbar, denna person. Trodde för en sekund i denna prestationsfilm att hon hade någon form av dubbelpsykos där hon hörde TVÅ röster i huvudet som bråkade med varandra…. (Men hon hörde bara sina två barn bråka med varandra) Det var spännande. Oavsett, kul att hon säger att ”det känns skönt att få laga mat i mästerkocken för det är så stressigt hemma hela tiden”, då är hon ju VÄL rustad för all form av stress tänker jag, om man tycker att det verkar ”lite skönt” att vara med i ett program där 120 kameror filmar en från alla olika vinklar när man försöker komma ihåg hur fN man gör MOLL FRITT och sen brinner nån olja i bakgrunden medan Markus Aujalay står 1cm ifrån ens ansikte och påpekar att man har det ”lite stökigt” på sin 5×5 cm stora arbetsbänk. Lite som att vilja vara med i Robinson för att det ”verkar va så lätt att få tag på mat, ta det lugnt och sova gott där”.

(Det sista man känner om man äter en tomat precis innan man dör menar han)

Men ja den där TONEN håller ju juryn på med hela tiden. Det känns tyvärr som att med den där retoriken kan de få vem som helst att göra vad som helst. För man utgår ju från att när Leif frågar någonting sådär ledande så menar han såklart ”du BORDE ha lite socker i tomatsåsen”

Är bara så rädd för vad som kan hända om de blir lite maktgalna med det där och det blir mer jackass-stämning:

-har du….. kissat i stekpannan?
-va näe.. Bor..Borde jag.. Ska jag det?
-Det har jag inte sagt jag frågar om du tänker göra det.
*Leif vandrar långsamt iväg med simmig blick mot sin jordärtkocksmatlåda i längst bort i salen*

Känns tyvärr som den här kvinnan som ”älskar kina” är ja, tyvärr, en gnutta hotad av regimen (lite grann) men hon verkar ändå tycka det är helt okej. Som att hon funnit sig i det. Tycker i övrigt att det är uppfriskande att ibland exponeras för människor som har ett genuint intresse för något. Eftersom jag i flera år ägnat mig åt att Vara Likgiltig och att Sitta Oberörd I Soffan blir det en härlig omväxling att påminnas om att det finns människor som kan åka till kina, lära sig kinesiska och laga kinesiskt mat enbart för att de är ”intresserade”. Riktigt sjukt. Men härligt!

Älskar när Leif visar ett varningens finger för sina kollegor. Älskar också när han försöker lura i dem att bra köttbullar inte innehåller kött egentligen utan det ska bara vara små små tunna runda ballonger av kött som man blåser upp lite grann och serverar med potatis. Svingott.

”…För då kommer vi tyvärr behöva döda er” önskar jag ju att Mischa fortsatte meningen med men så spännande blir det tydligen inte. Det hade verkligen varit ett program som levde upp till titeln ”hunger games”

<3 <3 <3 ps ej den riktiga tallriken ds. (Vill ej bli anmäld för förtal)

Gilade ändå honom, David Sundins okända kusin. Synd att han i världens stressigaste tvprogram tog en liten siesta där i slutet och missade en av de mer väsentliga momenten i tävlingen dvs att lägga upp maten på en tallrik. Ledsamt!! Befogad grej att åka ut på kan man tycka men han kändes så jävla snäll och ibland ska man faktiskt låta snälla människor vinna tävlingar oavsett hur kassa de är!!!

Jag när jag minglade runt i klassen första dagen på universitetet.

Vill verkligen veta hur salt det egentligen var. Känns som Leif klarar MYCKET salt.

:)

Tycker lite synd om den här mannen ändå för det känns som att produktionen snappade upp att han använde ordet ”mancave” en gång och sen blev han mancave-mannen av det. Ibland säger man ju saker lite i förbifarten vilket leder till att människor kopplar en till just den saken tills man bevisar att man är en mer mångsidig människa och det kan ju ta flera år. Men han kanske förtjänar det lite…. Svårt att avgöra vem fel det här var egentligen.

Kunde gett mig fan på att han med den välstylade bokhyllan heter KINGBORG och jobbar som EXPANSION PROCESS & SERVICE LEADER

Älskar att denna vakteluppfödare tyvärr börjat få för sig att han själv är en liten vaktel med jättekorta armar.

Och UNDERBART när Leif pratade med vaktelmannen och sa ”Lycka till, gubben”… Det är en sån enorm sorg att detta är sista säsongen som Leif är med verkligen.

Undrar hur denna göterborgsman egentligen kan arbeta som kol&stålunionens representant i nån gruva istället för att vara det han egentligen föddes till: Mingel Master Manager på något event alltså SATAN va trevligt jag tycker att jag har det när han är i bild!! Smittande skratt. HÄRLIG! Så mycket bekräftande mimik hela tiden. nickar med HELA överkroppen när någon säger något. Fan va tryggt. Så socialt kompetent.

De visade ju tillochmed ett klipp där han MINGLAR RUNT med sina kollegor samtidigt som en 140 meter stor slagborr bränner hål i asfalten 3 kliv därifrån. MEN han ser inga problem, han ser bara möjligheter att umgås med människor och LE!!! Även i ett inbördeskrig hade han tagit tillfället i akt att gå fram och klappa nån på axeln och fråga om man ska ut och resa något i sommar. Så fö-re-ban-nat glad och go. Tycker faktiskt inte ALLS att han är för klämkäck även om han besitter alla verktyg att vara det.

En glad konversation mellan Mischa och en person jag upplever mer och mer som någon sorts Astrid Lindgren-figur. Jag tycker hon är ett spännande väsen. Glad. Upprepar ofta att hon ”har jättekul” vilket förbryllar med tanke på hur hög paniknivån borde vara i den där lokalen hela tiden. Extrem hög smärttröskel för stress. Verkligen en lönneberga-tjej som förmodligen hade kunnat göra lumpen för att senare konstatera helt sorglöst att det ”var jättekul”.

Och vid den här utröstningen tyckte jag det var roligt att produktionen insett att de inte kan ta fram fem människor och ställa dem på rad och säga samma sak till alla fem. Exempelvis ta fram fem dåliga personer och säga ”ni var kassa, ni åker ut” för då har alla redan förstått vad som kommer sägas, eftersom fem personer som fått mycket kritik får gå upp samtidigt. Så istället försöker juryn vara lite LURIGA och ta fram några slumpmässigt valda personer för att sedan gång på gång vrida på sina resonemang så att man inte vet vart de ska:

”… Lisa….. Du var riktigt fruktansvärd dålig idag MEN… Benjamin… Du var utan tvekan sämre… till en början….. sen var du skitbra. Så Lisa du måste packa dina väskor…. FÖR DU SKA MED TILL FINAL…… i ditt hem…. sov-finalen. Du ska HEM och gå och lägga dig för du kan inte laga mat…. NÅGON ANNANSTANS ÄN I NEW YORK VI HAR ÖPPNAT EN EGEN RESTAURANG ÅT DIG GRATTIS LISA DU VANN ALLT!!!!

Rätt in i torsdagens avsnitt:

Där deltagarna började med att känna ångest över saker vi andra människor kanske inte så ofta känner ångest över.

Och vilken naturlig presentationsfilm av Roy som följde sen!! Helt naturligt kommer han in i vardagsrummet och serverar en pasta som verkligen inte kommer räcka till hela familjen som naturligtvis består av 14 personer

Och va naturligt när produktionen tvingade hans familj stå bakom honom och vifta med presentsnöre (som man gör) för att fira att Roy ens existerar. Ser ut som nån jättekonstig reklam för postkodmiljonären.

Och va naturligt det var när Roy ståendes visade en bebis hur det ser ut när en vuxen man äter pasta SOM MAN JU GÖR…. Herregud va produktionen tar sig rätten att styra och ställa i de här jättekonstiga presentationsfilmerna…

Skrattade högt här när Markus rekommenderade en deltagare att tona ner det här med att lägga upp mat som en gängkriminell som försöker gömma heroin på ett kreativt sätt (under några tunna skivor frukt och grönt)

Och det här var ett härligt sätt att ta vad någon säger och redigera det till något man tyckte att man hörde den säga:

Hahahahhahhahhahaha skrattade rakt ut. Exakt sådär tolkar jag allt som folk säger till mig. Jag tar 20% av vad som har sagts och sen lägger jag in mina egna värderingar.

En person: – Vilken fin tröja. Har du klippt dig?

Jag: – Sen sa hon att jag borde vara med i VOUGE??? Och att jag hade perfekt hy som passade bra med min snygga tröja. Men sen sa hon också att jag såg ut som en död ananas i  håret så va fan????? sjukt toxic person

Jaha och sen rensades folk ut i stor mängd för sista gången, och det bidrog till en del besvikelse hos mig!

Bland annat kring detta!! Att Zena åkte ut!! Hon hade något!! Roligt att hon gjorde så stark mat att juryn ruttnade i ansiktet varje gång. Ville att hon skulle få fortsätta bränna sönder Marcus mun. Tyckte det var oväntat också??? Hon gjorde ju för fan en GRANATÄPPLESIRAP och jag tycker man ska få gå vidare bara för att man kan komma på en så konstig grej.

Orimlig stämning inför att folk skulle väljas och åka ut… ”TA DEM”? Hahaha som om han ska in i ”ringen” och boxas med Markus, Mischa och Leif (han hade kanske tagit dem? Oklart)

Och det var såklart perfekt att Roy kickade kameramannen i ansiktet av glädje när han fick veta att han skulle gå vidare. Medelhavet!!!!

Och dessa två… dessa två är bra, GILLAR verkligen när unga människor är med i detta program!!!! Blir liksom rörd av att man kan vara så ung och kunna så mycket!!!! Känner mig som en mamma som tittar på sina två barn som inte är släkt och som aldrig har träffat mig, morsan. Usch men jag är verkligen stolt över vad mina två gullungar har åstadkommit i livet <3 <3 Minns när ni var små. saknar er. Så känner jag.

Och tyckte vidare att det var SYND att min nya vän Agnes åkte ut!! (Hon blev min vän tidigare under avsnittet för jag konstaterade att hon kändes väldigt sympatisk men den vänskapen höll tyvärr inte länge för hon hade inte vad som krävdes tydligen!!!!)

Men den här katastrofen alltså..

Det var väl det sämsta jävla tröstpriset eller?? Det är som att hon nekas en anställning med de tröstande orden ”MEN jag ser så mycket potential i dig så du kommer få PRAKTIK här utan betalning!!!” Det finns väl inte en människa som kollar på Efter Stängning….. Eller ska jag göra det nu när Agnes är min.. kompis…. Nej, det kommer inte hända.

Fantastiskt stimmig stämning i mingelrummet när folk blev uttagna… Får en känsla av att detta är ett gäng som kan ha RIKTIGT kul ihop. Unnar dem det. Unnar oss också en fortsatt trevlig titt.

 

Hej!

12:36 2020-01-10

Hej! Exakt såhär länge tyckte jag det var rimligt att ha uppehåll. Man ska ju sluta på topp men det fattar tydligen inte jag för den här bloggen peakade givetvis när bonde-Pelles mamma läste och kommenterade den. Men jag kör den här textcontainern ner i graven genom att fortsätta kommentera det vi lever för: TV.

Nytt år, nya blogginlägg, vi börjar det här året med att dissikera Sveriges Mästerkock en gång i veckan. Det verkar som att programmet kommer börja med att sändas två gånger i veckan, har för mig att förra året minskade det till en gång i veckan efter ett tag? Men det blir ett inlägg här i veckan oavsett!

Vad säger vi om det?

Ja, visst slinker det ner. Äntligen.

Man delar kanske inte riktigt programledarnas engagemang för att detta är TIONDE SÄSONGEN JUBILEUMSSÄSONGEN DEN BÄSTA SÄSONGEN som de aldrig slutade tjata om, det känns kanske inte lika speciellt för oss som inte är programledare för programmet men det är skoj att de är glada iallafall. Misstänker att ett ganska lågt antal tittare själva sabrerade en champagne framför tvn denna onsdagskväll men vad vet jag!! Ni kanske hade en oerhört lyxig kväll men jag åt iallafall gammalt julgodis utan att jag ville egentligen. Men det blir ju så.

En annan sak jag inte vet men misstänker är att produktionen förmodligen återanvände gamla introfilmer (drönarbilder över olika publikhav i svenska städer) från olika idol-auditions och därefter bytte ut Pär Lernström mot en 2×2 meter stor kub med mästerkocks-loggan i något redigeringsprogram…

 

För det känns som att sådär många söker inte till det här programmet

Och det är DEFINITIVT inte så många sökande till programmet att det rättfärdigar att programledarna svävar i en helikopter över Täby Centrum som om de var Rolling Stones 1967. Ni är tre programledare för ett mellanstort tvprogram, ni måste komma ner på jorden!! Bokstavligen. Men vi måste väl ändå konstatera att alla färdsätt förutom cykel och tåg är modigt att visa upp i tv när det sänds i vårt 9-gradiga januari.

Det är också modigt att starta säsongen med en scen där programledarna imiterar mina monologer från när jag är bakis?? Jävla sätt…. (Exakt sådär kommer det se ut och låta när jag börjar sända min nya podd BakisKlimatförnekarPodden från en helikopter. Det är bara att jag tar med mig en tub treo upp i en helikopter, väl där svävar jag över olika svenska städer och säger ”såååås” och ”OST” med olika dialekter och tonfall)

 

Tyckte det var spännande att de fyllt ut publiken i Täby Centrum med 8 mellanstadieklasser men det är kanske deras största målgrupp då?

Verkar ju som att detta faktiskt ÄR ett barnprogram när deltagarna gör den här typen av sagomat:

Exakt vad nån på dagis hade lagat om den hade tillräckliga resurser och motorisk förmåga. Ändå lite synd att det inte flög hos juryn, hade velat se mer sånt här kreativt härligt tokeri.

Och hela sverige enades såklart under sekunderna som denna Amazing Showman presenterades om att juryn skulle göra ett JÄVLA snedsteg om han inte får fortsätta vara med i programmet. Sveriges salt bae (lemon bae) med 4 olika frisyrer i samma hår. Är det inte helt SJUKT hur mycket saft han får ut av den där citronen också? Schwarzenegger blir NERVÖS av synen. Samma minut som chansen att få uppleva denna underbara karaktär uppenbarade sig för oss togs den ifrån oss. Han åkte ju ut så jävla käpprakt åt helvete. Det sörjer jag. Varje år ska jag den 8e januari minnas årsdagen för när sverige fick chansen att flera gånger i veckan följa och försöka förstå denna man som ”gillar att showa med maten”..

..och som kastar väldigt långa knivar i närheten av sin familj. Det är väl det enda som möjligen hade kunnat göra denna gråa medelvinter lite mer gångbar, att få ha honom i sitt liv. Se denna linslus kasta en sabel på otryggt avstånd ifrån Leif Mannerströms ansikte. helvete!!! En förlust för alla.

Och det började ju så BRA när Markus kastade iväg en Trazan och Banarne-referens som inte riktigt togs av denna matlagningens Tobbe Trollkarl. Såklart. Han hade ju fullt upp med att få studion att se ut som ett lågstadiedisco. Det hade varit så FINT om programmet bara hade fortsatt så i all evighet. Att Mischa säger ”Du påminner om Hasse och Tage” och denna underbara man bara säger :) ingenting för han skiter väl i vilka det är (och Trazan och Banarne)

Snälla den här mannen HAR ALLT… Språkreferenserna… jag vill att han ska komma in som en härlig joker senare i programmet. Jävla eldsjäl. Jaja, nu släpper vi honom även om det är svårt.

Sen är det tyvärr OÄNDLIGT ointressant att höra varför en person gillar att laga mat. Det finns inget grundare än en sådan berättelse. Snälla det är väl för att det är gott med mat. Se gärna nästa års storsatsning ”Sveriges mästersovare” där jag berättar varför jag tycker det är skönt att gå och lägga sig och vara stilla några timmar varje natt. Man behöver ju inte FÖRKLARA varför man gillar att laga mat, och det finns ingen historia bakom varför någon skulle gilla att laga mat som någonsin skulle kunna vara det minsta intressant. Men självklart måste de väl visa upp deltagarna för att man ska bli lite känslomässigt engagerad men jag BLIR INTE det minsta emotionellt påverkad av att nån säger ”mat är livet för mig!!! det är så kreativt” blaBLA.

Det är detta programs stora svaghet förutom det uppenbara: att vi tittare såklart inte har en aning om ifall maten som lagas är bra eller dålig. Där har performanceprogram som Idol eller Talang övertaget (trots att jag ogillar båda), att man själv kan sitta i soffan och avgöra om det är bra eller dåligt. Att försöka se på en maträtt om den är bra eller dålig är som att försöka känna på en vägg om den har en snygg färg eller inte.

Nåväl:

Exakt sådär bra svar ger jag varje gång någon försöker prata med mig

Men den här otroliga rätten alltså:

Veganexplosionen som INTE flög. Minns också att han kallade svampen för PORTABELLA vilket min första dotter ska heta i mellannamn. Man vill framförallt gärna veta mer om att han ”försökte marinera polkabeta” för man tänker…. Vad kan möjligen ha gått fel…. rymde den… tappade du marinaden… på din hund som är allergisk mot marinad…ringde nån från slovakien och hotade dig… Frågorna är många! HUR gick det egentligen när du försökte marinera polkabeta?? Det får vi inte veta för havtornsproteinmannen gick tyvärr (självklart) inte vidare.

Sen följde fler karaktärer:

Suckade redan första gången han använde ordet och kommer bli galen om han nämner det igen. Detta känns också som en väldigt bred definition av ”mancave” som för mig tidigare bara innebar antingen en hel lägenhet med oförståelig inredning med t.ex snusdosor som man limmat ihop till stolar.. Eller möjligtvis ett rum i en lägenhet man delar med en annan person, och i detta rum har man typ…. whiskeysamlingen… fantomentidningarna… typ sånna märken som sitter på bilar kanske på väggen….. en överdimensionerad musikanläggning.. En sån där soffa som ska vara som biofåtöljer med armstöd med hållare för glas.. en liten bardisk…. Mycket merch från någon brittisk fotbollsklubb man älskar utan att kunna förklara varför..

Men det där är ju bara ett helt vanligt (enormt påkostat) kök.

Denna person hade också en del likvida medel fick man känslan av:

Mannen med välstylad bokhylla. Känns som han kan ge något men att man kommer störa sig. Denna castingen påminner oss också om något vi ibland glömmer: att matlagning som aktivitet och hobby främst tillhör de mer bemedlade. Ja det finns undantag men de är just undantag. Det behöver i sig inte göra något med underhållningsvärdet för programmet dock.

Den här. Intressant direkt. Älskar henne. Hon hade rom på ravioli och man tänkte: varför har du det MEN det gick ju hem. Känns som hon verkligen har något. Kan inte säga mer än så. Hon ska inte behöva komma från krim-halvön till sverige utan att gå långt i det här programmet.

”tappat ett ben” sa Leif där ja <3

Vidare var mitt favoritsegment i första avsnittet givetvis roastmedleyt av Leif när han dödade många själars drömmar i rask takt:

Det var bra att produktionen hade lagt på ett heavy metal soundtrack under dessa minuter för Leif är faktiskt sveriges Lemmy Kilmister <3

Jaa och till slut denna härliga reptilkille…. Ännu en TRÖKIG presentationsfilm. Ointressant TROTS att han hade 150 reptiler ”hemma, hos pappa och i en lokal”. Jag är ointresserad och fascinerad samtidigt. Lider med hans flickvän som av produktionen tvingades leverera den här stela repliken trots att hon förmodligen inte en enda minut drömt om att bli skådis:

Men hans beskrivning av en vanlig kväll tyckte jag om och relaterade till:

Ja det är väl för fan klart det blir så!!! Det är inga konstigheter. Klar favorit, hade velat att han hade med sig olika ormar varje avsnitt så det blev lite action men nej nej så kul kan vi inte ha det.

Och sen den där game-testaren som brann i huvudet av nervositet när hon gjorde tacos… Vi som har lätt för att bli irriterade suckade direkt när hon berättade att hon ”gillar att utmana sig själv”. Men att älska utmaningar är ju icke ett unikt drag hos henne utan delas förmodligen av alla deltagare vilket gör att det kommer bli kämpigt att börja älska dem. Men man kan ju alltid försöka!! Känns som hon kommer gå långt iallafall.

Hopp in i nästa avsnitt som startade hos en person med mycket pengar:

Ja denna fascinerade varelse som åt på restaurang 4 gånger i veckan. Leif berättade för henne vad han tycker om alla människor som tjänar mer än 30 000 efter skatt:

 

En härlig göteborgspappa som arbetade som… stång…pelare? Metall..borrare?? Något med bultar… Han tog iallafall risken under programmet att låta sin typ 4åriga son flytta ett paket med smör från en bänk till en annan och då tänkte jag direkt: Han tar risker. Honom ska vi ha. Hoppas hans son är med i varje program nu och får lite olika ansvarsområden så att man blir nervös. Tyckte också det var kul av honom att säga att man ”inte vet om man är riktigt dålig eller riktigt bra”. Fy fan va skönt att gå runt i livet och inte vara riktigt säker på om man är riktigt dålig eller inte (som människa eller som kock, det spelar ingen roll). Han gick ju vidare iallafall trots att han förmodligen smittade hela juryn med sin kalasförkylning MEN jag tror han är en favorit också!! Han kändes kul! Sympatisk.

Sen följde ett JÄTTEKONSTIGT inslag där juryn bad en mans partner komma in i studion för att bara…. stå?

 

Det tillförde inte mycket. Man förstod ingenting.

Oj, och sen var tydligen JAG med programmet???

Ja det där lilla underbara spöket… Det är DJÄRVT att göra en galette i det här programmet, det är lite som att bre en MACKA bara…. Eller att NYNNA en låt på en idolaudition. Han ska ha ett pris, både för att han gjorde en macka till juryn men också för att han påminde lite om Itzhak i HippHipp och då blev man lite glad!! Han åkte såklart ut både för att han lagade en usel pannkaka och sen tappade pannkakan. En metafor för mitt liv.

Hmm… Men denna glada hippien kan gå långt kanske? Charmig, det får man ge henne. En god stereotyp för min hipstergeneration tycker jag!! Vill odla grejer + laga ramen. Givetvis!!

En ärlig en <3 Hoppas han går långt, tyckte han var ROLIG!!

Men tyvärr måste juryn hela tiden förstöra programmet genom att ställa världens tråkigaste fråga gång på gång:

Ja vad FAN förväntar du dig för svar på den där frågan förutom: 

Somnar i soffan varje gång nån nämner något om SKAPA och KREATIVITET i detta forum.

Det här var bättre:

Roligt ställningstagande från tv4 att man ABSOLUT inte kan lära sig saker på Youtube!!

Ja men snälla nån …

Okej, vi avslutar det här väldigt stökiga inlägget med en:

Okej, en svenne med medelhavsblod kan vi säga.

Som grät när han fick vidare och sedan tog ett bra meningsutbyte plats:

En känslomänniska ja. Gråta 3 gånger i sitt liv.

+ Förklara att man grät på sitt bröllop med att man faktiskt kommer från medelhavet. Vi som inte ammats med tsatsiki hela livet fattar inte ett skit när dessa hetlevrade människor grinar på bröllop. Känslomänniskor, kallar vi dem. Omöjliga att förstå.

Nåväl, en del lovande karaktärer! Kära tid vilket långt inlägg där tusen människor bara svepte förbi, men tack för att ni läser. Det blir bättre när folk åker ut så vi kan fokusera lite, det ska jag säga er!!

Hej och kram!

14:35 2019-12-19

Jaha era jävla SKITHÖGAR nu är det dags för sista sista sista genomgången av sista Djurägare Letar Babe för säsongen!! Åh, som vi har känt känslor denna höst. Säsongen avslutades med ett relativt milt avsnitt men det var vi ju inte så särskilt förvånade över kanske. I slutändan stod 8 människor med sunda anknytningsmönster framför varandra och sa ärliga och skittråkiga saker såsom ”jag tycker verkligen om dig” och det osar ju inte direkt spänning kring den typen av situationer. Jag har sagt det förr och säger det igen: INGET är så tråkigt som sunda ärliga hälsosamma relationer som växer fram på ett naturligt sätt, samtidigt som det på sätt och vis är det enda vi unnar de karaktärer vi följt under hösten.

Ja, det enda man egentligen var lite spänd på inför avsnittet var väl hur a****** och m******* egentligen skulle lappa ihop den kärlek som aldrig uppstått mellan dem.

Och liksom i alla typer av finalprogram inom reality läggs befängt mycket tid på lama ”återblickar” haha som om det här programmet har pågått under flera årtionden och vi tittare behöver HJÄLP att minnas..  SEX minuter in i avsnittet är det fortfarande olika korta klipp i sepia där man ser nån tjej från avsnitt 1 man typ aldrig sett innan som säger ”jag drömmer om ett liv på landet” som om det vore unikt för någon i åldrarna mellan 19 och 89 detta år 2019. SOMNAR!!

Efter 340 minuter av korta minnesbilder från den känslomässiga soppa vi vadat oss igenom under hösten kommer vi äntligen fram till det första utav fyra RESULTAT så att säga. Först när jag såg den här scenen tänkte jag: varför har vi landat mitt i det sparsamt roliga programmet ”En Dag I Livet Som Flyttgubbe på kanal 6” men sen såg jag ju Det Är FÖR FAN JIMMY?? Tänkte sen mycket snabbt: Okej som vi alla trodde har han blivit spelberoende och nu hemlös MEN snälla ni, han har ju bara skaffat skägg. Skärp er!! Det var mycket som behövde komma på plats i min hjärna de första sekunderna, VARFÖR bär Jimmy ut en flyttlåda ur en liten lekstuga som inte ens är hans egen? Är det verkligen lämpligt att tv4 filmar när Jimmy gör inbrott i en fågelholk och packar ner grejerna i en clas ohlson-låda och bär ut… Förvirringen: Kolossal (men så jävla bra inbrotts-game att ta med sig en flyttlåda när man rånar folk. Så praktiskt)

Haha ja hur otroligt är det inte att Emelie har bott i ett dockhus under hela sitt vuxna liv och ingen har sagt någonting??? Ser ni den mikroskopiska cykeln till vänster i bild?? SER NI framför er hur underbara Emelie med de fantastiska lockarna cyklar långsamt på den på E4an till jobbet varje dag som en vacker version av Jigsaw-dockan asså jag ORKAR INTE. Visst, jag köper väl att vi inte får veta så mycket om brevskrivarna under programmets gång utan det ska handla mer om bönderna själva och själva kemin som kanske uppstår i mötet MEN: att Emelie bor i en liten fingerborg i Stockholm DET ÄR inte okej att vi inte fått reda på det tidigare.

Ändå fint att Jimmy tog tillfället i akt att berätta för Linda hur han slutat lägga upp selfies på instagram med olika dyra kepsar, det ÄR en riktig befrielse att minska sitt bekräftelsebehov!! Kanske sjunker den månatliga fakturan från naturkompaniet från 300 000 kr till 3000 kr. Hoppas!

MEN MEN

Ja jag blev frrrruktansvärt rörd och avundsjuk här. Så sjukt mysigt och RIKT att bygga ett hus ÄVEN OM MAN REDAN HAR ETT HUS för att det ”känns bra att börja på något nytt tillsammans”. Älskar dessa två och är glad för deras skull. Det var ju omöjligt att känna något annat än att detta är en så jävla HÅLLBAR relation. Dock tänkte jag lite på den där grejen man säger ibland att människor som har en kris i sin relation (alternativt bör avsluta den) påbörjar projekt tillsammans, exempelvis renovera hus. Men det här känns bara som att det är två vackra människor med sparkonton som vill göra något mysigt. Det kan bli något detta!! FAN jag vill också ha en miljard kronor och bo vid en jävla sjö!!!!! Ska det vara SÅ SVÅRT verkligen..

haha PS: Verkligen inte flyttkaos hemma hos Emelie direkt…Trodde först att de där tre flyttlådorna som bars in i bilen var allt hon ägde eftersom de såg ut att kunna innehålla exakt lika mycket som det lilla huset kunde innehålla… Men det står ju tillochmed tulpaner på diskbänken så de där flyttlådorna känns lite VÄL fejk just nu…. *ringer uppdrag granskning*

Hahahah garvade dock gott åt detta underbara citat <3 Man förstår ju att det som åsyftas är att Jimmy faktiskt har barn sedan tidigare relationer MEN det är så jävla LÅG ribba på ens drömmar när man säger såhär. Vore oerhört kul om Emelie sänkte den ytterligare och ba ”Och sedan i framtiden kanske vi får ett eller två barn på annat håll haha vi får se”

Älskar henne + känns som Jimmy köpt den där dyra funktionella vindjackan till henne och angående det kan jag inte säga annat än: Du är värd den Emelie!!! Önskar er all lycka och att Emelie får tag på en större och mer ergonomisk cykel tills hon flyttat till Ankarvattnet. Hon kan inte rulla fram på den där trehjulingen i grusbacken inte. Det är inte värdigt när man bor i ett hus som har fönster från golv till tak!

Tack kära snyggparet, det har varit fint att följa er.

 

Märks absolut att Pelle har följt Jimmy på insta länge och blivit inspirerad av 4-dagarsstubb och kepa men han är ju inte riktigt DÄR än stilmässigt så att säga.

Och generellt sinnessjuk sponsring av Flyttlåda AB typ adressändring som skickat in pengar för att finansiera detta avsnitt?? Mycket mycket märkligt!!

hahahahahah NJA är detta inte en efterkonstruktion undrar jag….. Kanske inte, men oj va spännande det hade varit om de hade kysst varandra där, under speed-datingen…. RUBRIKERNA…. Gud, blir matt när jag tänker på det, typ stressad av hur spännande det hade känts för 12 veckor sedan

Hahahhahaha DET ÄR JU INGEN som behövde det där förtydligandet av vilka ”de tre magiska orden” faktiskt är (Kon Ger Mjölk trodde vi alla det betydde….) men jag tyckte samtidigt att det där citatet från Pelle var ett oerhört bra liksom matematiskt bevis på att kärlek finns mellan honom och Karin. Nästan dagligen säger vi de TRE MAGISKA ORDEN JAG ÄLSKAR DIG. Det känns faktiskt snäppet tryggare än att ha en obegränsad rosebud-ekonomi och bygga ett hus med fönster från golv till tak. Pelle och Karin är så JÄVLA stabila!! Ni har outtömliga besparingar i formen av kärlek och magiska ord och det gör mig trygg i att konstatera att ni kommer älska varandra i nöd och lust amen. Tack för att ni finns gullrövar!!!!

 

Ja och nu då.. nu tar vi tag i detta:

Asså, (Alexander jag vet att du läser detta och du ska veta att jag skriver det med all jävla VÖRDNAD för dig!) men så här är det väl: Madeleine var aldrig kär? Eller? Alltså Madeleine fick för sig att hon var lite kär för att hon förväntades bli kär, och för att det uppstår helt sjuka saker i människor när de sätts i en sådan situation som Bonde Söker Fru är, men det är såklart inte RIKTIG kärlek eller ens ett riktigt intresse, VÄL??? Hon kände att hon blev lite kär för att hon tävlade med andra människor om att bli kär helt enkelt?  Och hon kände att hon blev lite kär för det hade varit så jävla nice om hon faktiskt blev kär?

Aja, oavsett så var ju detta ledsamt för Alexander verkar ju uppenbarligen ha känt saker för Madeleine men jag upplevde också den här redogörelsen som att han egentligen blandat ihop känslan KÄR med typ att genuint tycka att någon är en jättefin person. Ah ursäkta det är så jävla inkräktande att hålla på och skriva som jag gör nu!!! Vad FAN vet jag, det är vad jag vill avsluta det här resonemanget med: Vad i hela helvete vet jag egentligen? Inte ett JOTA!!

Men det här citatet gjorde ju enbart ont i en att höra. Och flaggar om att saker ABSOLUT inte retts ut tillräckligt. Det är något passivt aggressivt och (naturligtvis främst) sårbart i den meningen. Aj.

Sen kan man väl diskutera hur jävla taktfull det är att bjuda in Madeleine MEN det verkar som att hon:

  1. Tvärtemot Alexander upplever att hon är KLAR med vad som hände mellan dem och kan gå vidare
  2. Har förvandlats till en liten vit bil vilket till viss del kan förklara varför hon inte blev kär i Alexander

Hahaha så jääävla infekterat att sitta och fika på grejer som Alexanders morsa har fixat i den här situationen MEN JAJA

Jaa men denna press som Madeleine sätter på sig själv… Ska du åka hem på tisdagen då för att du inte är Romeo och Julia-kär efter 20 minuter med denna glada hårdrockare?? Nej nej det där GÅR liksom inte att resonera kring. Det går inte!!!

Och där fick vi svar på det vi funderat på mest under säsongen: Föredrar Alexander egentligen kanske LOGEN framför att ta ecstasy på andra lång (jag har uppenbarligen svårt att föreställa mig hur göteborgs nattliv ser ut men)…. Svaret är ja!!! Då så, då går vi vidare. Tack till Madeleine och Alexander, det var underhållande och lärorikt att hänga med er!! Önskar er GLÄDJE och lycka samt kärlek i livet!!!

 

Ja det är korrekt och väldigt ärlig summering, och också det bästa sättet att sälja in nästa säsong och locka till sig extremt många sökande till programmet. Oscar gör oss inte besvikna!! Och det var väl ett tappert försök av produktionen att skapa lite spänning kring ÄR CISSI KVAR ELLER INTE…. snälla nån

Det som däremot kunde lagts lite krut på är detta, precis som i Emelies fall, alltså varför har ingen berättat för mig innan att Cissi har så oproportionerligt liten häst???? Alldeles för lite fokus på hur SMÅ GREJER tjejerna har i sitt vardagsliv… Hade velat att ett avsnitt bara bestod av långa scener där tjejerna plockar upp sin packning i husen och någon typ tar upp ett korn flingsalt ”Detta är min sminkspegel :)” och någon annan plockar upp en vante ”Detta är min sovsäck :)” Nåväl:

Att dessa två (av bilden att döma oerhört nära besläktade personer) fortfarande är ihop är väl den minsta skrällen vi någonsin varit med om, och vi kan fortsätta fascineras över hur de båda typ tvångsmässigt måste poängtera hur LITE man behöver prata om känslor + gå på dejt på restaurang och köpa rosor för att få en kärleksrelation att fungera. Det är ett riktigt fuck you till vårt västerländska samhälle som envisas med att kretsa kring just materialism och terapi. SER NI, det går att leva ändå!! Man ser på varandra att det funkar ändå!!

Håller detta så erkänner jag mig besegrad. I varje situation där Johan i framtiden vill prata om känslor ska jag köpa en varmkorv till honom på pressbyrån och se hur våra relationsbekymmer sakta mals ner i takt med köttet i munnen!!! Fy FAN va skönt ändå om detta är det verkliga svaret på livets gåtor. Att åka traktor, klappa getter, ha lagom mycket ögonkontakt och med äkta glöd och till varje pris undvika att säga ”du sårade mig när du inte oljade in skördetröskan igår” fast man vill.

Hahaha en härlig flashback fick vi också här i slutet där vi återigen inspirerades när Oscar drog tydliga paralleller mellan att

  1. Reda ut saker
  2. Och grina

Dessa två fenomen ligger alltså i samma kategori och kan likställas med varandra!!

Ja, ett evigt tack till Oscar och Cissi, ni har definitivt varit uppfriskande och roliga att följa. Önskar er evig lycka med getterna och livet!!! Och att ni skaffar FLER miniatyrhästar som får plats i handflatan för de är så jjjjävla söta.

 

Och tack till alla som läst de här inläggen under hösten! Det har gjort mig så jävla glad att ni tyckt detta varit roligt. Helt stört att även vissa medverkande + anhöriga har läst och kommenterat bloggen utan att samtidigt polisanmäla mig (vad jag vet hihi).

Vi får se vad som händer med bloggen härnäst, men nu är det ju slut på BSF iallafall. Det har varit jävligt fint att ni velat läsa.

PS jag söker plats att skriva krönikor eller andra texter på, mot betalning alltså. Jag tar strax examen och kommer efter det vara relativt sysslolös och uppdragsletande. Hör av dig om du *HAR NÅGOT* så att säga, så kan vi diskutera det vidare. Bloggen kommer alltså inte dö men den om den ska generera pengar så att jag ska typ kunna överleva måste jag konkurrera med Kim K i klick så att eh… Kram!!

14:41 2019-12-12

Äntligen dags igen!!

Verkligen glad för produktionens skull att de inför detta avsnittet verkligen fick GÅ LOSS med drönare svävandes högt upp i luften på olika platser i Europa. Grattis till er!! Vi börjar väl i vanlig ordning där avsnittet startar:

Det var värmande att se denna tvångsresa till Kroatien utannonseras till dessa två relativt oengagerade deltagare hahaha. INGEN av de två vill åka, det är så jävla roligt tycker jag. ”Coolt” de skiiiiiter i Kroatien!! De vill verkligen bara ha arbetsbyxa och ligga på gräset med ett halmstrå i mungipan. Där och då var Cissi och Oscar två väldigt relaterbara karaktärer. Men vad gör man inte för realitykulturen tänkte de, och åkte ändå!!

Påkostat säger Cissi, för hon har ju tidigare påpekat hur skeptisk hon är mot just dyra grejer. Fan de är så jävla på riktigt de där två på något sätt… haha PÅKOSTAT ja men det är ett hotell??? Nåväl, relationen dem sinsemellan verkar ju gå helt förträffligt eftersom Oscar säger såhär:

 

Och jag kände mest hahaha VEM har ett 30-tal kompisar????? Vilka ÄR det?? är det yogapatienterna?? Så imponerande att skaffa sig så många kompisar när man är så ung och jobbar 20 timmar om dygnet men jag ska inte vara sån. Avundsjuk bara

Men man blir ju lite fundersam över en grej som stört mig hela säsongen. Oscar säger att de hunnit fira midsommar sedan slutvalet ägde rum, och Pelle säger att Karin ”inte ens åkt hem” sedan slutvalet. Alexander berättar att han och Madde har ”haft lite dålig kontakt” men min enda fråga blir då: HUR LÄNGE HAR DET GÅTT??? Återigen, blir knäpp av denna luddiga tidsåtergivelse..

Okej men vi går vidare till Alex som förklarar hur den dåliga kommunikationen sett ut sedan dessa två skiljdes åt:


(hahah ser ut som att han välter ut sina känslor över den stackars receptionisten, detta var inte fallet men hade inte heller förvånat mig jättemycket)

Jaaa det är väl KLARt.

Vi har så himla skilda bilder av vad som är fint men visst det är ju NÅNTING att Alex är så mån om att relationen inte ska rinna ut i sanden men ens enda känsla när man ser det här är ju.. Nej nej, det är kört. Det går icke.

Älskar dig Oscar förevigt i evighet amen. Han och Cissi är ju URTYPEN av vilka som bör castas till BSF. Grunden liksom. Trots att programmet faktiskt har gett Sverige en relativt (inte tillräckligt men relativt!!) nyanserad bild av vem en bonde är så BLIR det ju roligt när ett par är med som bockar för stereotypen ”bara sett roomservice på film” (obs jag har aldrig haft roomservice så jag hade reagerat likadant, det är väl därför jag känner så starkt för detta citat)

OHYGGLIGT pirrande scen när dessa två små luringar hoppade på ett kroatiskt sjörövarskepp på väg att plundra någon fattig by i Italien.Inte en vändning man trodde detta avsnitt skulle ta! Väldigt innovativt.

Sveriges Kiera Knightley verkligen. Nej men varför KÖR DU BÅTEN asså det var så mycket konstigt i detta avsnitt av pirates of the caribbean herregud….. Haha ”Sikta på något billigt” som att de ska ta den där båten till dollar store…. underbara ungdomar. Oavsett så tyckte jag nästan lite synd om dessa två för att de tvingades göra så konstiga saker på en resa de inte var så sugna på att åka på MEN det verkar ju som att de älskar tillvaron nuförtiden så länge den innehåller dem båda. Så det är skitsamma om de är på The Black Pearl på väg till tortuga eller om de sitter i en liten krubba där en get sover…. De älskar livet ändå. Och det är fint att de tycker om varandra så mycket.

 

Äntligen: Bubbliga Emelie med det härliga skrattet!!!! Som man inte hört en enda gång innan detta avsnitt? Känns deppigt att hon gått runt ELVA avsnitt och knappt fnissat en enda gång :( Vill undersöka deltagarnas sociala arbetsmiljö nästa år verkligen

Hahahah en underbar freudian slip från Emelies håll när hon pratade om den där höga hängbron<3 om jag HOPPAR!!! hahahhahaha

Nej men.. Jag vet inte, jag bara utgår från att Jimmy egentligen säger andra saker om Emelie som inte har med utseendet att göra, men det blir ju konstigt när de klipp som visas när han pratar om henne är ”ÅÅÅh hennes HÅÅÅR det är så roligt att vara i Österrike med hennes hÅÅÅR” jaja?? Släpp håret JimPaLaiNy.

Men, det är lite svårt för en själv som tittare att avgöra om det ”går bra” för de här två eller inte? Främst för att produktionen bara visade upp scener på Emelie i upplösningstillstånd 3500 meter ö.h. och sen när de båda var uppklädda i s:t patricks day-kläder och flinade åt varandra och Jimmy flexade sina vader MEN…. Ja, som sagt, omöjligt att säga om det kommer hålla eller inte. LITE svajigt kändes det ändå?

Hahaha en annan dejt där deltagarna absolut tvingas göra grejer man inte ska behöva göra…

Imponerad av hur mysig denna Fear Factor-dejt ändå kändes med tanke på att de båda satt på två filtar och åt ögon. Det talar väl för att det är rätt!!! Karin och Pelle = rätt. Båda odelat glada om man litar på hur produktionen framställt dem också. Tvivlar inte en sekund på att de är ihop i nästa veckas ”vad hände sen”.

Sen fick Madde en liten upplevelse när hon gick runt på ett slott på Åland och lyssna på när de två deltagarna i historiepodden pratade med varandra live. Hon ska ha cred för att hon typ säger ”det är en chans att vidga sina vyer” istället för att göra som jag förmodligen hade gjort och fejkat nån form av bronkit för att slippa gå runt där bland stenar och prata om stenar

Äkta scen när en ko ringde Jimmy för att kolla hur det går i Der Öster-Reich <3 Älskade det. Flummig stämning verkligen när Jimmy svarar i telefon och typ säger ”jag äter mat i österrike” och så får man se att Emelie typ VIKER SIG av garv på grund av det citatet. Då tycker ju Emelie bevisligen att Jimmy är obegränsat kul och det är fan en bra förutsättning för att en relation ska fungera. MEN ändå…. känslan är: svaj Mc svaj….

JAJA Oscar har badbyxor med tecknade varmkorvar och en matchande summer sun hat WHATS NOT TO LIKE det kan man faktiskt fråga sig. JA, han är Stig Helmer, problemet (eller fördelen) är att han vet om det så han är ju inte RIKTIGT Stig Helmer utan snarare en liten get-clown på upptäcksfärd men fakta kvarstår: han är svår att ogilla. De där två alltså. Jag vill faktiskt ha ett tv-program där de åker till olika platser de inte är så sugna på att besöka. Vill ha timslånga avsnitt där Oscar har konstiga snabbmatsinspirerade mönster på sina solhattar och Cissi påpekar hur dyr Fontana Di Trevi ser ut. Drömtv.

Fina bilder på dessa unga ungdomar i badet.

Och vi måste ägna några minuter åt att gratta Oscar till att han slutligen fick den partner som pratar om känslor precis LAGOM mycket i hans tycke. För när han säger:

Så svarar Cissi ÖMT och VARMT:

Gud va bra det blev till slut ändå! Lika barn gifta sig bäst.

Och vi avslutar med en liten liten lögn från Pelles håll:

hahah NJA

Här kommer mina spådomar inför nästa ”vad hände sen” Som alltså spelas in.. ETT TAG senare, jag vet inte, det är så oklart med tiderna igen.. Skulle kunna vara 4 år senare, eller 3 timmar. Vet ej. Men såhär tror jag: (Även om teasern inför nästa avsnitt flaggade för att samtliga goda män förutom Pelle skulle ha blivit lämnade eller lämnat sin partner)

Alex och Madde har gjort slut. Det bådade inte gott att detta avsnitt slutade med att Madde (lite skriptat tror jag, det kändes så) sa ”vet du vad jag tycker om allra mest med dig.. det är att du är så GODHJÄRTAD” det känns inte lovande. Inte heller att de typ pratade om att de höll på att ”lära känna varandra” och att ”det finns ett intresse” . Vi blir ju dessutom lite skadade av att de andra bönderna verkar ha blivit mer kära på denna korta tiden så vi tänker att då finns det nog ingenting där. Inte jäkta in i relationer i all ära men det känns ju TUNT alltså.

Jimmy och Emelie har också gjort slut faktiskt.. Vad baserar jag detta på, hm.. Det känns som att det inte räcker riktigt?? Eller känslan under detta avsnitt var typ att de kändes lite osynkade på något vis. Jag har INGA argument för varför jag tror att de gjort slut men jag tror det.

Cissi och Oscar har ett rofyllt liv ihop med getyogan och allt det där. De planerar att aldrig nånsin resa igen.

Pelle och Karin är så jjjjjävla kära, allt är härligt och bra!!!