08:50 2021-04-22

Lätt att missförstå min rubrik och tro att detta är en låt som jag släpper med mitt band ”Spelrecension” som heter Springvikarierna men det får bli ett senare projekt.

Nu var det länge sedan vi hördes här men jag fick ett mail för ett par veckor sedan från Felix Falk, han har skapat ett brädspel med temat gig-jobb eller att vara springvikarie (som namnet antyder så det fattade ni ju!!). En del av spelet, närmare sagt ett särskilt kort i spelet är baserat på en text jag skrev i boken Lösa Förbindelser. Texten handlar om när jag arbetade i butik och blev utsatt för återkommande sexuella trakasserier av en man när jag satt i kassan.

När Felix hörde av sig blev jag taggad på att provspela spelet och att sprida ordet för jag tycker det är viktiga frågor. Jag får inte en slant för detta ska ni veta utan det är en volontär text ni läser!! Så kan man också använda internet, det är inte många som vet det nuförtiden!!!!!!! Det enda sättet jag fått betalt på är att jag fick vara med och testspela spelet tillsammans med Felix själv, Jenny Wrangborg (poet + redaktören för boken Lösa Förbindelser) och en underbar springvikarie samt skådespelerska i London vid namn: Linn. Det andra sättet jag får betalt på är att jag får skryta om att något jag skapat har skapat inspiration till ett annat skapande.

Jag ska försöka förklara spelet i korta men utförliga drag!

Du och dina spelkamrater är springvikarier. Ni spelar mot spelet, inte mot varandra. Spelet går ut på att överleva i 14 dagar utan att försämra din hälsa så pass mycket att du kraschar, och samtidigt kunna betala de utgifter som dyker upp längs vägen genom att ta olika jobbpass inom hemtjänst, restaurang, förskola, lager osv. Här är en del av spelplanen som främst visar vilka utgifter som kan komma att dyka upp längs vägen:

Förutom spelplanen med dagarna (antal drag) du har framför dig finns ytterligare en spelplan som visar din hälsostatus. Blir din hälsa för låg går du in i väggen, då har du förlorat spelet. Alla spelare börjar på samma hälsostatus, och varje drag börjar med att alla lägger fram ett kort som visar hur stressade de är inför uppgiften att kunna betala hyran innan tiden är slut.

Är du desperat eller stressad har du störst chans att få vara den som först får välja bland de olika jobbpass som dyker upp i spelet, men du får också betala med din hälsa. Du kan också välja att visa ett kort som innebär att du är ganska lugn. Då förlorar du inte din hälsa (eftersom du vilar) men du kommer få välja jobb sist, och kan isåfall få ett ganska dåligt pass, eller i värsta fall stå utan helt.

De spelande får i turordningen mest stressad -> minst stressad välja olika jobbpass. Vissa pass innebär ytterligare offrande av den personliga hälsan. Passen betalar olika mycket och är förlagda över olika tider på dygnet. När alla jobb är slut får varje spelare ta ett kort som markerar en händelse. De kan se ut såhär:

Händelsekorten kan gynna eller förstöra för din hälsa eller ekonomi. I vissa kort ställs spelaren inför ett val där ekonomi och hälsa kan ställas emot varandra på olika sätt.

Mitt favoritkort:

:)

Spelet fortsätter såhär tills alla 14 dagar har gått. Har du tillräckligt med pengar kvar i slutet av spelet för att kunna betala hyran, trots att du inte har gått in i väggen, har du klarat spelet.

Även om jag brukar föredra spel där alla medverkande är motståndare till varandra tyckte jag det var roligt att spela Springvikarierna. Spelet är välbalanserat: det tar upp ett viktigt ämne men lyckas ändå upprätthålla ett egenvärde i form av ren spel-underhållning. Det är svårt att med tillräcklig respekt göra något kul av något som är hemskt. Felix och resterande medverkande har gjort ett fantastiskt jobb, spelet belyser frågor om arbetsrätt och utsatthet men är trots detta roligt och trevligt.

Eftersom alla delar är välarbetade och händelsekorten särskilt bitande (då de ligger så nära verkligheten) blir spelet underhållande bara att betrakta. Spelupplevelsen är också bra, det blir en utmaning att klara hyran. Eftersom ens handlingsutrymme är begränsat i spelet landar man som spelare gärna i frågan hur mycket man egentligen bestämmer över sitt eget öde. Både i spelet men tyvärr också…… ja. ni fattar.

Spelet ska kunna spelas både online och fysiskt. För närvarande är släppdatumet 3e Maj.

Max Gustafsson har gjort illustrationer

Jan Kustfält har skapat spelets layout

Spelet kan följas och senare beställas via kickstarter

Du kan också följa spelet på facebooksidan

hej och kram från mig!!

21:45 2020-12-17

Hej kära! Börjar med det viktigaste: såg ni att Emmy kommenterade förra inlägget?? Blev så glad <3

Detta blir kort och koncist har jag tänkt mig!

Patrik! Glad för honom! Hans kille kändes som en härlig mix av alla 4 killar som han hade hemma på gården faktiskt. Eller nej en mix av alla 4 killar och Patrik själv typ? Jääävligt lovande!! Visst mår man VARMT av att se honom sådär glad och med ett härligt stubb!! Det kan signalera ohälsa eller sund bekvämlighet och i detta fall säger jag: sund bekvämlighet! BRA att det blev bra ändå. Otrolig historia att de bara gick på en dejt och sen sov de ihop och sen flyttade denna kära man till småland DIRRMODE. Det är kraft!!

<3 Hejjar!!!

Mats är verkligen inte kung på att döpa hundar det måste vi konstatera här och nu.

Typiskt såhär vuxna människor att vara så luddiga och fulla av integritet? Alltså vi fattade ju INGENTING av vad som hade hänt.. Tyckte inte deras förklaring var tillräcklig.. Men att Johanna inte ville flytta till Gotland alltså jaa.. Det är ju en sån sak där man bara känner men VA det är väl något man tänker på innan man skriver till en bonde på Gotland eller!!

 

Ta bort PILEN!!!! NU!!! Tv4 skärp er

Men jaja det var ju ett väldigt vuxet avslut på det sättet att vi inte fick ta del av särskilt mycket juicy information.. Det bara dog då? För att de inte kunde ha samma stämning på telefon? Hmm jag trodde nog ändå på dem tror jag.. Eller blev iallafall förvånad över sättet detta tog slut på? Sånt jävla antiklimax när Johanna faktiskt satt och SJÖNG för Mats och oss för bara nån vecka sedan??

Sen undrar jag också… Han sa att han bara hade varit på Gotland i ett år? Var kommer dialekten ifrån då?? Orkar tydligen inte googla :) undrar om någon vet!! Var är han från!!

Hahaha så starkt av Linda att hon började gråta <3 man måste ändå ge henne att hon ÄLSKAR bönder som söker fruar och att följa dem när de söker fruar. Hon behöver ju verkligen vila upp sig riktigt REJÄLT nu för hon är ju den individen denna säsong varit mest intensiv för typ? Gumsi

Hmm och Erik och Emma då.. Jaha det var tydligen så matt som många av oss ändå kände.. Tyckte synd om Emma för det kändes som att hon verkligen gillade Erik och att hon gett det en riktig chans flera gånger. Men det var bra att hon var med i programmet och kunde ge sin bild av situationen!! Men jaa vi var ju inte JÄTTEförvånade… i slutändan var tydligen den relationen lika eldig som Emmas relation till zipline <3 dvs totalt död

När Erik berättade om den nya tjejen blev jag seriöst orolig för Lindas stressnivåer hahahaha kändes som att hon gick in i en ny dimension

Men det var väl kul med en ny tjej!!! Så jäävla rimligt att kolla breven en gång till och sen bara ringa upp nån tjej man faktiskt träffat på en FÖRFEST!!! Nej men det tycker jag faktiskt på riktigt. Man blir ju tyvärr mycket ointresserad av deras relation men jag har ändå kraft nog att konstatera följande: det var väl fint. Hoppas de har det bra!!

MEN VAD HÄNDE HÄR?!?!?!?! Mmmmm lurad av produktionen IGEN!! Alltså jag trodde verkligen ejjjj att Lisa och Pontus var ihop.. Golvad av informationen!! Blev typ IRRITERAD?? ?Nej försöker vara glad för kärlekens skull…. Det är detta (och en hel del annat) som skiljer mig från Lindy Lindyhopp verkligen… Jag blir IRRITERAD ibland när folk blir kära om jag inte trodde att de skulle bli det… Okej nu försöker jag vara en vuxen människa här!! FINT KUL jaja HA DET SÅ BRA på er resa ihop som är Kärlekens Resa dvs den man reser med sin partner varje dag!!

Det var VÄL FINT!!! Hahah och framförallt var det FÖR MYCKET!! Omöjligt att titta på tyvärr!! Linda måste LUGNA SIG och sluta hetsa. Men samtidigt inte. Hejjar på Linda, jävligt tokig och rolig. Bra på tv. Och alla som träffade nån denna säsong hejar jag på. Och de som inte träffade någon också. Hejjar på alla.

Vad tyckte ni?? Vill gärna höra!!

OCH vill säga tack till er!! Har varit så kul att blogga denna gången för ni har varit så bjussiga med vad ni tänkt kring avsnitten och hur allt skulle bli. Fina är ni! Enorm kram från lilla mig.

Vi hörs! Hur och när vet jag ej, men vi hörs! Följ mig på instagram, erpetersson, så hörs vi där om inte annat!!

21:30 2020-12-16

Hej HOPP två bonde-avsnitt denna vecka alltså!! Tvekmacka och Svekmacka angående det, jag vet inte om det blir blogginlägg imorgon kväll också men båda avsnitten ska givetvis diskuteras här!! Kan dröja några extra dagar bara, vi får se. Men idag är det onsdag iallafall och vi är samlade igen!! Verkligen slutspurten nu. Många har delat med sig av sina teorier kring kvällens kommande Drama i kommentarsfältet och jag är som vanligt mycket tacksam för detta, ni är bäst. Nu dyker vi!!

Verkligen sneaky av produktionen att börja med bilder på Trygga Emmy Som Sitter Tryggt I Den Trygga Traktorn för att vi ska känna att… allt är ok… allt är ok!!

MEN ALLT ÄR INTE OKEJ, OKEJ????

ouff P-ontus…… Okej vi ska inte klandra denna man för han har ju trots allt blivit ombedd att välja mellan två  OLIKA tjejer. Klart det innebär en hel del huvudbry.

KAN DET HA ATT GÖRA MED HELA PROGRAMMET KANSKE OCH HELA UPPLÄGGET OCH ATT MAN I PRINCIP INTE KAN BLI KÄR PÅ DET HÄR SÄTTET OM MAN INTE HAR ALLA GUDARNA PÅ SIN SIDA OCH EN BRUTAL MÄNGD TUR OCH EN FÖRMÅGA ATT SLÄPPA IN MÄNNISKOR PÅ DJUPET TROTS SAMTLIGA OMSTÄNDIGHETER okej jag ska sluta kritisera i caps nu för jag gillar ju att glo på det här programmet… Men ja vilken oerhörd fråga Linda!!

Aa extremt in character för henne såklart att säga ”Vad fan gör du här? Stick härifrån.” Äe men man blir ju typ lite irriterad på Roger Pontare här…….. Vafaaaan!! Detta hade väl kunnat undvikas på något vis eller?? Nåväl jag tänker inte beskylla någon person i detta program.. Alla känslor som uppkommer är rimliga, typ mer rimliga ju mer orimliga de är. Äh men jobbigt var ju detta ändå.

Enormt konstigt telefonsamtal alltså vadå vart var Emmy? Hemma i DALA-JÄRNA som det tydligen heter där hon bor? Är det bara att Komma förbi då verkligen??

Hahaha komma förbi: köra bil i 1.5 timme <3 Kändes dock som att Emmy var med på hela grejen? Och jag hade lite svårt att ta att hon typ sa ”jo men jag trodde jag skulle leva resten av mitt liv här” för det… kändes inte som att hon trodde det… Men jag vet inte!!

Mm sen fick vi äntligen se Eriks val!! Som många av oss hade mycket svårt att resonera kring.. Bland annat jag.

Skrattade åt denna diss ”MJO DU ÄR JU INGEN FÖRFATTARE DIREKT” hahahahah

hahaha va?? Märkligt att titta tillbaka på sin ”resa” ihop genom att påpeka att jaa när du kom hit hade du enbart en Röd Klänning och nu har du utvecklats så pass att du gått över till Den Röda Toppen xD Faan va livet kan vara bra sjukt ibland!!

Aja det är något som gör att man inte riktigt köper den här relationen ändå… De är så matta i sitt sätt att beskriva känslorna till varandra. Eller så lever man fortfarande kvar i den känslan som produktionen skapat hos en när de konsekvent under hela säsongen enbart lyft fram det som verkat hyfsat dött mellan dessa två!! Kärleken har kanske spirat men det har vi inte sett ett skit av förutom när Emma råkade haspla ur sig i förra avsnittet att hon va sugen på att bygga ett gym i Eriks hus och han var redo att gifta sig med henne efter det.

En tråkig jag tanke är att Pontus inte var kär i någon av tjejerna.. Utan att han på sin höjd var väldigt smickrad av att bli så uppvaktad hela säsongen av 204 olika tjejer som älskade PLUPPEN på näsan. Och så har han blivit knäpp av det och letat efter anledningar till varför det inte kändes 100% med Emmy…. Och det letandet har lett honom till att testa följande alternativ: kanske känns det inte 100% med Emmy eftersom jag är under cover-kär i Lisa? Utan att jag är särskilt medveten om det? När svaret kanske snarare är…. Du har bara haft en katastrofsommar där olika härliga tjejer har flyttat in hos dig och du har ingen aning om hur du känner för allt har gått så snabbt!!! Är jag för cynisk nu? Kanske är Lisa och Pontus menade för varandra… De är ju som sagt grannar och delar därför något… övermänskligt. KANSKE

Han ser så malplacerad ut på den där lekparken, det måste man få säga.

mmmmm men pontus VARFÖR är den känslan gudomlig VARFÖR!!!! Ska vi fundera på det någon minut eller två??

Skrattade. Bra sätt att göra slut på!! Att säga vid hotellobbyn att man vill ha ETT enkelt rum och att det blir hej svejs till Johanna här och nu :) Dörren är där underbara kvinna :) Det vore verkligen något alldeles särskilt… Eller gulligt också om han bara ville spara lite pengar för produktionen genom att tänka sig att han och Johanna skulle kunna dela på en 90-säng.

Arbetsbyxan!! E PÅ!! Extremt redo att rycka in och sko nån häst där runt Smögen om nån ringer 112-smögen-häst

Hahah men vadå VAD hade ett enkelrum inneburit egentligen för Eriks och Emmas del? Att Erik får sova i den där stugan och Emma får sova i ett tält utanför eller i vattnet? Sån jävla scam att de ens låtsades att det fanns ett enkelrumsalternativ…

<3 Karibia <3 Fan vad man älskar Pontus

Skrattade sååå mycket först för jag trodde Pontus hade ett par SNEAKERS på sig i IVORY på Falkenbergs Kusthotell…. hahahaha…. Men det fanns såklart inget sånt sjukt att anmärka på förutom den sedvanliga bonnbrännan men mm… Jag vet inte, vad tyckte ni om den där diskussionen om att Pontus inte var i skolan så mycket utan hellre ville jobba på gården med sin farsa? Och att Lisa är så olik honom för att hon har massa högskolepoäng?? Var det en liten vink till att de kommer göra slut för att de var ”för olika” varandra i slutändan….. Eller var det bara… tomt prat… Det kändes iallafall som att de verkligen INTE känner varandra än.

Jag ang Johnny Bravo när jag va 8

Så besviken på zipline <3 Älskar Emma trots att hon förrått världsarvet Öland genom att inte säga att hon är därifrån men va fan hon är ju skitkul!!

Fy fan detta förstod man ju vart det skulle barka iochmed det någon läst på typ Lindas blogg att nån skulle spy?? hahahahah Mats <3 Men spydde han?? Jag fattade inte riktigt…

MATS alltså. Mitt kungarike för Mats!! Tycker han är himla fin alltså. Hjärtat på utsidan hela tiden. Ljuvlig!! och Johanna!! så jävla UNDERBAR!! Misstänker tyvärr att hon är alldeles för Stor i sitt sinne för att googla på sig själv och programmet så pass mycket att hon tillslut kommer fram till min blogg och läser mina frierier och vädjanden till henne men vill bara understryka en gång till: hon är FULLÄNDAD person och jag vill bli henne!!! Känns det som att hon hade en blogg på nöjesguiden eller motsvarande när hon var 26? Tyvärr är ju det rungande svaret: NEJ. Jag är på helt fel väg för att bli som hon. Jaja.

Gud de känns som ett såååå givet par nu, kan inte se något annat!!

Drömdejt!!! Killar som rider häst för första gången är alltid det roligaste som finns. Är det en idé till tv-program som jag bör pitcha in nånstans? Jag kan va programledare som fan och skratta glatt och länge

Men var är vår fucking JP CHENET???

Det var skönt att se att de grillade hyfsat små köttbitar. Tack och lov!

MEN VAFAAAN TROR NI NU DÅ!!! Det får bli en okvalificerad gissning från mitt håll… Men alltså va FINT att Patrik verkar ha hittat nån?? Blev rörd ända in i min minsta bakterie. Hoppas han lever ett lugnare liv nu!!

Okej tror vi att INGEN har stannat kvar eller? Det vore väl helt jävla vansinnigt men också såååå i tiden på något vis….

Här är mina gissningar:

Emma har flyttat in hos Erik. Alltså hon lämnade aldrig gården. För hon verkar ju vilja komma så långt ifrån öland som möjligt :) mvh kränkt

Lisa och Pontus är inte ihop….men goda grannar.. eh det bara känns så??

Johanna och Mats jodå… jag tror inte de bor ihop men jag tror att planen är att Johanna ska flytta in!!

Hm ångrade mig direkt i denna gissning…. INGEN är ihop kanske?? Förutom Johanna och Mats?? Som bor ihop… Med den där hästen han släppte in i hallen.. Åh jag vet verkligen inte.

Vad jag baserar mina ambivalenta gissningar på vet jag faktiskt inte.. Det går ju uppenbarligen inte att lita på magkänslan man får av att titta på programmet. Okej men vi får kolla imorgon och så kommer det ett inlägg om Vad Hände Sen -avsnittet men kanske inte just imorgon. Spännande hörni!! Vad tror ni då??

21:30 2020-12-09

Hej mina kära apelsiner och nejlikor!!

Ler och skrattar när jag läser era kommentarer!! Genier och detektiver är ni. Glad att ni finns.

Pontus började hela avsnittet med att påminna oss återigen om att tjejerna han dejtar har olika egenskaper! OOOLIKA VIIIIS!!!

Och tyvärr tyvärr är ju detta avsnitt som alltid mest ett avsnitt med mycket drönarbilder över gårdar och montage när kvinnor går över olika ängar och killar som kör olika fyrhjulingar…

ujujuj personen som jobbar med att filma utfyllnadsbilder har varit riktigt upptagen just på grund av detta avsnitt!!

Hahaha det blir så himla effektlöst när de berättar i efterhand att någon har varit hemma ett tag.. ”Aa Pontus fick åka hem ett tag men han är på väg hit nu” för oss är det ju som att… han aldrig lämnade bara. Men så hemskt att Patrik har mått så dåligt :(( INTE bra med denna stress när han redan varit sjuk!! Orolig!!

Har Patrik stått och gjort spagetti och köttfärssås och majs?? GUD VA GOTT!! Ursäkta att jag fick med tv4-loggan här, det handlar enbart om att jag är dum i huvudet!!

Det var faktiskt hemskt stel stämning när de åt här….. man anade oråd. Man fick inte se mycket fyrverkerier under denna klassiskt italienska måltid. Tyvärr så är det också så hemskt tråkigt med alla tillbakablickar.. Man är ju dramajunkie och vill att mer grejer ska hända, jag är helt ointresserad av att se parens ”resa”… så tråkigt att se grejer som man redan sett SNARK jaja ni gillade varandra i början och sen gillade ni varandra mer okiii vi har ju SETT ALLT!!

Så kul när jag först trodde att Erik hittade en Annonym Livserfaren Biodlare för att prata ut om känslor och tjejjor. Men han hade förmodligen fått mer utförliga svar av en slumpmässigt utvald person ur biodlarnas riksförbund för denna farsa höll ganska hårt på sina åsikter och tankar tyvärr

Det var bra snack mellan dessa rara gubbar!! Verkligen fullständigt onödigt att ta med en scen där Erik rådfrågar en person som tyvärr inte har en jävla aning??? Så mycket för den livserfarenheten…. Kändes här som att det inte fanns så mycket att visa i programmet så därför tog de med 3 minuter av olika menlösa suckar över en kopp kaffe

Såhär var tyvärr 44 minuter av avsnittet innan något hände. Olika bilder när tjejer går på ängar och killar kör fordon och bönder som säger ”det är inte lätt att VÄLJA  :) ” JAJA

När jag såg detta snacket så tänkte jag på det där ni kommenterat mycket om, att Linda skrivit på sin blogg(??) att det kommer hända något jääävligt sjukt och att fel person blir kär i fel person typ…. hahaha tänk om Mats blev kär i LINDA eller om Linda blev kär i Mats!!! Det vore verkligen en tv-serie det!!! Blir besviken om det inte är en sån bra twist nu. Känns dock som Erik är hennes stil mer?? Baserar jag på… vad?? Ingenting verkligen

Såå kul att han sa ”jag hoppas att vi kan vara vänner även om jag inte känner att det där riktigt sista räcker hela vägen fram” alltså han var väl bara nervös men så roligt att göra slut med någon och säga JAG HOPPAS VI KAN VA VÄNNER ÄVEN OM DU INTE KÄNNS SOM EN JÄTTEKUL VÄN JUST NU LOL

Mmm så blev det ändå.. Men en FIN VÄN som man ligger och hånglar med vid nån pool?? Fattar ej!! Men jaja man måste väl testa. Tyckte Ann-Louise tog det så pass bra att hon antingen måste ha känt lite samma sak med honom eller att han hade sagt någonting till henne tidigare typ? För man fick ju känslan av att hon älskade honom jättemycket… typ på ica kanske tredje avsnittet sa hon ju att hon va redo att flytta in typ..

Jaha då blir det väl en liten sånglektion och några kurser i att motverka sin scenskräck så att man kan få behålla sin sambo :) känner mig direkt hotat av att människor älskar när man sjunger för dem… Men detta var väl FINT hörrni Johanna var ju min favorit av Mats TJEJER!! Gullegull? Tror verkligen på dessa?? Har typ svårt att se vad som skulle skilja dem åt?

hahah han älskar att fråga det!! Kör ända in i kaklet med dina känslofrågor Erik!! Ska brodera en keps med texten HUR KÄNNS DET till honom

Äkta hångelparty på den där filten!!! Hahah så kul att nån av er hade kommenterat att de ALLTID dricker JP CHENET och när denna flaska dök upp i rutan blev det ett gott garv!!! Men svårt att avgöra vad som kommer hända med Erik alltså… Det kanske är Julia ändå? Den vuxna vuxna 26åringen.. Jag vet faktiskt på riktigt inte vad jag tror!! Känns inte som han är så kär i Emma men mer som att det förmodligen hade funkat rätt bra mellan dem?? Och med Julia känns det mer som att han är KÄR men de är inte så lika och det kommer de kanske märka efter ett tag… jag ser bara inte den långvariga kärleken lysa här!! Inte mellan Erik och NÅGON.. men han kommer ju åka på en king resa med Julia kanske då och sen mja.. Vill ej spekulera om att folk ska göra slut när de inte ens blivit ihop men… Vet ej..

Linda har hört honom säga detta så många gånger att hon avslutar hans meningar.. Det är det roligaste jag vet faktiskt, att Pontus är så fokuserad på att tjejerna INTE ÄR SAMMA PERSON och han blir helt galen av det!!! Han ligger vaken om nätterna och skriker OLIKA PERSOOOOOONLIGHETEEER ut i luften…. Men ingen kan höra honom… Ingen kan hjälpa honom att göra dessa två olika tjejer till en enhetlig tjej :(

STACKARS Lisa!! Att bo typ 50 meter ifrån killen som dumpade en i tv…. Om det nu är så nära hon bor men ja. De var BRA på att mörka hur det skulle bli i det här fallet.. Hade verkligen ingen aning?

Ursääääkta sveriges snyggaste par???

Sån jävla tröstpris att ha ”gjort störst intryck” av alla som patrik inte velat vara ihop med

Men guuuud åk på semester först?? Ghosta sen??? Haha nej men okej då var det så då!! Vi var ju en del som tyckte att det kändes som oerhört sparsamt med kemi på denna gård..

Men snälla han är så fin person :( Patrik i mitt HJÄRTA!!! Varm och ärlig! Antar att detta var det sista man såg av dessa två då? Det blir ingen go singelresa för Patrik eller? Han hade ju verkligen behövt koppla av lite på något spa eller så känner jag :( Snälla de kan väl få åka som vänner eller är det bara stelt? Ja det är nog bara stelt…

Hahah sååå roligt ”Det blir lätt att man funderar lite” JAPP kära Erik det är faktiskt lite vad vi förväntar oss av dig just nu. Skäms inte för att du står där och funderar lite när du ska välja mellan två olika tjejer som du dejtat i flera veckor.

En sista liten sorg vill jag rikta mot Emma som faktiskt aldrig i tv har sagt att hon är från Öland men jag vet att Ölandsbladet skriver om henne och programmet i typ varje nummer :( ställ upp för Öland?? Blir verkligen ledsen när människor sviker mitt hemland. Det var allt jag ville säga.

VAD HÄNDER

 

Undrar om man ska ta sig en liten slurk till nästa avsnitt!!

 

KRAM!

21:40 2020-12-02

HALLÅ BIBBLAN HUR ÄR LÄGET??

Ärligt hur är läget? Jag hoppas ni har lite julefrid och att ni mår bra trots allt. Prisa bonde söker fru iallafall, skönt det är att ses här igen.

Dags att diskutera böndernas liv och inkräkta på deras privatliv igen!! Bara trailern inför dagens avsnitt fick mig att rysa till, hur fan ska detta gå!! Stark säsong!

Men gud de är bra på att skrämma upp en såhär efter 15 säsonger… Jag blev chockad!! Och det visste de att jag skulle bli!! Undrar om det egentligen på plats var en så händelselös säsong att de kände att de var tvungna att ta vara på varenda liten situation.. Alltså så om bara något litet litet händer så måste Linda prompt åka dit och ha ett utvecklingssamtal med bonden i fråga och låtsas som att det har skett något fruktansvärt bara för att sedan säga… Att allt är normalt. Det känns inte helt omöjligt att de behövt krydda de händelser som vi sett för hela säsongen var ju typ att alla bara åkte hem? Jag värnar ju såklart om brevskrivarnas känslor och deras rätt att dra om det inte känns gött men satan va tråkig tv det är när det INTE är 4 brevskrivare som är totalt över öronen förälskade och galna hela säsongen. Jaja.

name a more iconic duo!!!

förlåt men när i helvetets eldar blev Mats såhär dödskär i Ann-louise egentligen?? Det har de varit ganska objussiga med tidigare i säsongen att visa….  Efter den här dejten känner jag typ okej det är ett brott mot mänskligheten om Mats inte väljer Ann-Louise efter denna stämning!! Iallafall ett brott mot Ann-Louise?

Såhär hjärtliga skratt har väl aldrig tidigare tagit plats i min tv det måste vi väl ändå konstatera!! Men man blir så jääävla lurad på slutdejterna verkligen… Produktionen är SÅ bra på att visa upp två exakt lika innerliga dejter så att man verkligen verkligen inte kan gissa. Jag har ju alltid tänkt att Ann-Louise inte alls är en potentiell partner för Mats men sådär ligger man ju inte och skrattar med särskilt många människor i livet… De berör varandra? Och älskar att hålla om varandra som två gummisnoddar som knycklats ihop till en knut (med kläderna på obs, annat har jag inte koll på)

Fruktansvärt hemska kaffepreferenser hos patriks killar tyvärr. Verkligen självskadebeteende i form av kaffedrickande

oroväckande ändå att de är lika förvirrade som tittarna :) fan håller patrik på med?? För godhjärtad och trevlig för att dejta… Och ett verkligen pokerfejs när det kommer till känslor? Han har gått runt helt neutral hela säsongen och bara varit glad och go. Inte visat en enda tillstymmelse till känsla haha förutom när han åt en riktigt god köttabit på byns restaurang. Då kunde han inte hålla sig!!

Älskade :( tvek att Einar verkligen försökte fiska lite där ute med Patrik och inte fick NÅNting tillbaka!!! Det enda han fick var extraarbete i form av att måla nån jävla golvlist?? Så heartbroken stackarn

Roligaste summeringen av två tjejer någonsin!! Den ena har väl sitt och den andra har sitt!!! Klart det är svårt att välja när tjejerna har olika egenskaper???

Bonde söker sambo har inte samma klang tyvärr..

Haha så tveksam att han low key började klaga på att Emmy känns som en vän alltså minns jag fel eller var det inte de två som hånglade livet ur varandra i stallet förra avsnittet????? Hatar när man hånglar livet ur nån och så var det bara en vän ;PPpppPpPP RIP

Ursäkta det sjukaste som hänt är iallafall att Pontus har en kortärmad skjorta men inte känner attraktion till norra europas vackraste sjöjungfru… men ok han är alltså groteskt kär i Lisa, så måste det väl vara. Detta var ett HEMSKT samtal på alla sätt och vis, dejten mellan Pontus och vackra vackra bästa Emmy!!!! ”Du hade inte suttit här om jag inte kände NÅNTING ALLS” fan va glad man blir av att höra det :) dog direkt

ALLTSÅ fatta så fruktansvärt utelämnande att ha varit med i det här programmet.. Tänk detta scenario: man är den som INTE blir vald i slutändan men man känner under programmets gång att det finns något!! Och man känner sig kär!! Och sen i sista dejten så säger bonden typ ”ja jo men vår resa stannar här” (jag vet väl inte vad de säger men ni fattar) och sen kollar man på tv efteråt och ser allt ur bondens perspektiv typ såhär:

Det är ju redan HEMSKT att vara den som känner mest i en dejtsituation… tänk att man sen ska återuppleva hela situationen men typ se hur det ”verkligen” var… gud va dåligt jag mår nu!! Att den andra inte riktigt kände så mycket någonsin…Värsta jag kan tänka mig. Tur att de flesta av oss dejtar i det fördolda utan att någon dokumenterar!!

Snälla HUR kär blev han inte där… Roligt att han innan den här dejten sa ”Jaa vi får väl se om det kan utveckla sig med Emma eller om det stannar där vi är nu” och så säger hon en gång att hon kan tänka sig att bygga ett gym i hans hus och sen är han helt ”det kändes jättebra nu blir det riktigt svårt att välja!!!!”

Nej verkligen sant det är ENBART hångel i den här kommunikationen… Och enormt långa kramar helt utan diskussion. Men behöver ni verkligen lära känna varandra… ni är ju grannar… man fattar ju typ hur ens granne är?? Det är bara att bli ihop!! Känns som de är FAMILJ på något konstigt sätt när de vuxit upp så nära varandra.. Då kanske man inte behöver ställa alla de där dejtfrågorna.. uppenbarligen!! För de bara hånglar ju hela tiden.

Och alltid när de säger något i stil med ”det känns som jag lärt känna blabla lite mer nu” så har alltid deras konversationer sett exakt likadana ut! Det är AAAALLTID bara att man säger ”jo man har ju varit i situationer förut när den andra visat sig inte vara så intresserad :)” det finns INGEN som berättar något annat någonsin!!! Hur kan alla bära på exakt samma erfarenheter och alltid vilja berätta om just den erfarenheten?? Är det bara de som blivit dumpade av svin som söker till bonde söker fru för det känns inte som att en bonde är ett svin? No pun intended givetvis

CHOCKAD!!!

HERREGUD vad händer?? Jag var INTE redo för ett beslut redan idag?? Skrek på tvn!!! AJJJJJJ

Nej nej nej detta gjorde ondare än jag trodde!! Kära Einar ändå :(

Men exxxxxtremt starkt montage när han satt på olika skördetröskor och tänkte på sin sorg <3 <3 <3 Det var guldbaggegalan-material!!

Men Pontus ÄLSKAR man ju!! Pontus och Patrik är tyvärr för lika namn men det kan gå ändå!! Jag hade verkligen ingen aning om vem han skulle välja, det var så himla svårt? Tror han gillade Niklas extremt mycket också och det är svårt att inte tänka på vad som hade hänt om han inte hade lämnat!! Men jag vet inte om jag tror på dessa två i längden för det är liksom inte en självklar blossande passion vi fått se direkt. Men nånting har vi ju fått se, och de är gulliga som fan ihop!!

Min förebild och hennes dejt :) otroligt innerliga båda två…

Faaan va man är trygg i sig själv om man kan SJUNGA för någon annan på det här sättet?? Det var otroligt intimt verkligen… Växlade mellan att vara enormt obekväm och att vara så bekväm som jag någonsin varit framför tvn. Visst känns det som att fenomenet att sjunga på det här sättet, bara rakt framför någon, det har dött ut lite men tillhörde typ våra morföräldrars generation? Känns som det var ett legitimt sätt att visa känslor fram tills 1990… Vet inte om jag sörjer att jag inte fick uppleva det.. Lite kanske. Men frågan är om Johanna sjöng sig in i Mats hjärta eller om det redan är avgjort? Jag vet VERKLIGEN inte!! Jag har ju hela tiden trott att det blir Mats och Johanna men nu är jag tveksam… Att Mats började gråta av att Johanna sjöng kan vi inte lägga för mycket vikt vid för det har ju fällts en del tårar i denna del av programmet!!

Bonusfråga: Är det det värsta som kan hända en.. att man sjunger för en person på en dejt i tv4… och sen inte blir vald… Eller spelar det ingen roll kanske…

Vad tror ni!! Blev ni chockade över Patriks val?? Vad händer nu!! Vilka är ihop resten av livet!??

Puss och kram tack för att ni finns och orkar läsa allt detta fastän jag tyvärr numera skriver som om jag har 10 bananer som fingrar. Är så slapp. Ni är bäst!