7:43 9 Dec 2019

att allt bara faller på plats? det är inte klokt. för två veckor sen fanns inte idén ens och nu i lördags hade vi pilot-inspelning i med hela Gott snack-gänget. Bror, mor några KILLAr till och vår urgulliga ljudtekniker Calle Nilsson (ja jag är partisk men tycker han är värd att kolla in på spootify!)

Testade segmentet Relationspanelen med Thomas Krangnes Jaques Karlberg och Frida Vega. Blev inte ett dugg dåligt eller tråkigt om jag FÅR säga det själv. Finns att lyssna på HÄR.

Lite mer KLUVEN till psykologen men svagt var det inte.

Den här veckan ska jag KÖTTA på med testinspelningar med tjejor. Måste jobba med DIVERSITY så är det. Obeskrivligt glad och tacksam för att vi får husera på Nöjesguiden och köra i deras lilla poddstudio. Är sjukt jävla pepp på det här. Ska inte ta mig VATTEN ÖVER HUVUDET SOM DEN KOKAINSKALLE jag är men det KÄNNS som att det kanske går att dra igång redan i mitten på januari.

Både Patron och kickstarter kämpar på. Överväg gärna att bidra OM du har MÖJLIGHET.

 

Jesper är lite ny på det här med radio men det tar sig. Han ska bara förstå att puffskyddet inte MÅSTE användas som en burka. Det finns nåt i BIKT-känslan det ger dock?

 

inte direkt radioutseende på relationspanelen. Synd att vaska nästan.

7:52 3 Dec 2019

förlåt bloggen för att jag gett dig lika mycket uppmärksamhet som mia parnevik gett 12-stegsprogrammet men det har varit mycket med GOTT SNACK. Mitt lilla radioprogram jag försöker rodda ihop. In och stötta! (https://www.patreon.com/gottsnack)

Det är helt otroligt att 123 pers redan skänker 5 lax i månaden för en produkt som inte finns än! Keyword: ÄN. Har haft möte med Acast och ska träffa Bauer media imorgon. Frågan är inte OM utan NÄR det blir av. Behöver 50 lax för att starta AB och köpa utrustning men har varit runt på lite olika ställen som erbjudit säg att hosta oss typ gratis i början. Folk är så snälla?

Sen som en skänk från ovan fick jag höra om en liten poddajävel-studio på Nöjesguidens kontor som vi kan få börja köra i. Detta förändrade ALLT! Vill ju såklart börja igår men tänker att det är KLOKT att inte förhasta sig. Hellre göra det bra från början istället för att ta sig vatten över huvudet som en klok man en gång sa. Måste söka tillstånd för att sända webbradio och lite sånt piss! Men misströsta inte! På lördag ska vi släppa en exklusiv grej till alla generösa patrons! To be continued!

På Acast med Sveriges svajigaste affärspartners.

Möte med en trevlig prick vid namn HJALMAR som körde egen låda på övre östermalm i ett gammalt skyddsrum. Engelsktalande dudes i hoodie. Stark start-up-vibb!

Deppig revisorosande lokal på skånegatan vi kolla på. 13 lök i månaden. Lite mastigt. Plus ångest i väggarna.

Nöjesguiden MYSIGA poddstudio!

12:29 29 Nov 2019

Första dagen sa en jovialisk kille med tryck i personligheten: ”Jag har varit här i fem veckor och vill inte härifrån. Du kommer känna samma om två-tre veckor.”

Haha. Dumma dumma nyfrälsta alkisjävel. Tänkte jag. Jahopp. Och nu sitter jag här. Efter tre veckor av att lyssna på andra människors känslor och prata om mina egna och spegla dom andra. Och nu vill jag vara kvar. Lära känna mig själv ännu mer. Landa ännu mer. Bottna ännu mer. Fatta ännu mer. Det är helt fantastiskt. Att få pausa livet och GRÄVA i pisset. Unnar alla detta.

Vad var det Amy sjöng?

”they tried to make me go to rehab i said no no no”

Jag säger: ”they tried to make me come back from rehab i said no no no”

10:16 26 Nov 2019

Jag skrev i ett satirrisk inlägg: ”För att citera Schyffert från en turnébuss en gång. ”ROLIGA TJEJER ÄR LIKA SÄLLSYNTA SOM EN SNYGG FLEECETRÖJA”.

Jag ska helt ärligt säga att jag inte minns att han sagt detta utan fick höra det av tredje part som vill förbli anonym pga högaffelstämningen som råder. MEN eftersom det passade in i mitt raljanta NARRATIV fick det gå in. Jag tyckte det var relativt oskyldigt.

Den hyllade författaren Carro Ringskog känner sig då NÖDGAD att haka på trenden devalvera ordet kvinnohat och skriver ett inlägg med rubriken ” SCHYFFERT ÄR OFF POINT I SITT KVINNOHAT SOM NU LEVER VIDARE I MIN KOLLEGA SÖDES BLOGG

”Jag tror verkligen Söderholm har fel ang fleece tröjan. Schyffert, plåt-Niklas, har tydligen sagt att roliga kvinnor är lika sällsynt som en snygg fleece.

Jag blev så jävla glad att liksom två flugor i en smäll var så jävla ägda?!!! Och fel på det.

Smäll ett: vinna över Söderholm (och detta handlar inte om att han e pundare, älskar pundare/ andra chansen/ pundare i media) men på köpet att vinna över Söderholm vinner jag också över Schyffert = smäll två

Tredje och viktigaste flugan: fleecetröjan.

och liksom min slutplädering i rätten.

för vet ni gott folk vad som är det trendigaste plagget november 2019:

fleecetröjan.

och det finns inte bara en snygg fleecetröja utan fleecetröjor ÄR det snyggaste som finns.”

Där fick vi minsann! Det finns visst roliga tjejer och snygga fleecetröjor! Så det så!

Bra och viktig replik. Nu kan vi gå vidare med våra liv. TRODDE jag.

(Obs. jag skämtar återigen. och ja, JAG fattar att carro skämtade tillbaka och det var kul. att man känner att man ska behöva säga det. Jag citerade skämtet för att det inte åldrats megabra och det uppenbart ÄR just off point. SJÄLVKLART finns det JÄTTEMÅNGA roliga kvinnor och självklart finns det snygga fleece-tröjor. Men det låter lite kul. Suck.)

Sen får jag ett sms från ett nummer jag inte lagt in som jag sluter mig till tillhör Henrik Schyffert.

Han undrar vad jag ställt till med och varför han får arga DM:s på insta. Jag förklarar att jag kreddat honom för ett skämt. Jag har hört att den största synden man kan göra som ”komiker” är att sno skämt så jag vill inte trampa i klaveret här. Hehe. Tåg: gått.

Jag förklarar läget, ber om ursäkt om han är arg och erbjuder att gå ut med en dementi.

Han förklarar att detta kommer från en RUTIN han kört på stand up-scenen för 7 år sedan. Taget ur sitt sammanhang är det inte säkert att det landar lika bra som i det gör i det trygga rum som en skicklig komiker som Schyffert skapar när han uppträder men jag tänkte att det var så våldsamt ofarligt att det skulle passera ändå. TJI fick jag.

Jag känner mig trött och irriterad på samtidens ängslighet. Sen ser jag CRFNs instastory och på en sekund återfår jag hopp om mänskligheten:

Jag har full respekt för att man inte tycker att jag är rolig eller att man inte tycker det är kul med skämt på kvinnors bekostnad men människor som ägnar sig åt medvetna missförstånd för att positionera sig har jag inte så mycket respekt för. Lite som människor som blir arga på vintermust fast dom innerst inne VET att det är en annan dryck än julmust. Sen kan man störa sig på människor som positionerar sig genom att raljera över människor som medvetet missförstår och rasar över vintermust OCKSÅ. Nåväl.

Människor som känner mig vet vilka värderingar jag har. Att skämta om kvinnor (OCKSÅ) är för mig att inte sätta mig mig över eller förklena dom. Kalla mig galen men jag inga problem att skämta om grupper jag betraktar som jämlikar. Att inte skämta om kvinnor för att dom är kvinnor är för mig att se dom som svaga och ömtåliga och underordnade mig. Som att det vore att sparka neråt. Strukturellt förstår jag att kvinnor är underordnade män i många avseenden (och det är behöver jag säga det? FÖR JÄVLIGT) men jag ser dom personligen inte som en grupp jag står över och därför ”inte kan skämta om”.

På samma sätt som skämt som är homofobiska och rasistiska KAN vara kul kan skämt med korn av kvinnohat vara kul. OM dom är kul. Är det kul är det kul. Men återigen: Jag har full respekt för om man inte tycker det är kul. Det är fine. Men låtsas inte förstå att det inte är skämt. Nu VET jag inte om folk gjort det men jag är genuint nyfiken på hur människorna som rasade in i Schyfferts DM resonerade. Hör gärna av er!

Kanske finns det KORN av äkta kvinnohat i botten tänker du? Ja, kanske finns det KORN av sanning i det också. Men då tycker jag det är bättre att få ut det så kan vi provprata om det? Att ventilera våra fula sidor tror jag är vägen framåt. Samtalet.

Jag tänker på texten som påpekar misstaget mina älskade chefer ibland kanske gör som inte vågar pika kvinnor och tänker att jag bara är extremt i framkant. Kanske före min tid? Jag och Picasso och Dylan? Jobbigt vi har det.

11:48 24 Nov 2019

Började helgen med ett rygg/bicep-pass. Värst är chins. 6 vanliga + 6 starter + 6 excentriska är ETT set. Detta ska repeteras 6 gånger. Suck och stön men gissa vad? SÅ SKÖNT EF skoja. Raka vägen till Harry B James efteråt och möta upp ett gott gäng som alla var peppade på ni vet vad. Om Strage var på plats? Snälla ni. Mår Bögar PISS? 

Det var väldigt vackert på Operan. Första gången jag var där. 

Kronan var större än min lägenhet. Kungen var inte där så hans platser VASKADES. Som vanligt. Kanske kunde man sålt dom platserna till någon musikälskare som verkligen ville se Kite? Nej, kungens platser ska givetvis stå tomma 99% av tiden. Fick höra av en som jobbat på Operan att han tittar ALDRIG på nåt. Jävla skitkvarleva från en pisstid. Avskaffa. Igår. 

Giget? Otroligt givetvis. Jag var lite rädd att jag inte skulle känna lika mycket när jag nu för första gången skulle se dom oe:ad men det var obefogad oro. Räknade till minst 8 tillfällen med aktiv gåshud. Det är otroligt vilken fallhöjd dom skapar när dom spänner bågen och är så satans pretentiösa som dom är. Det skulle kunna falla så jävla platt men dom kommer verkligen undan med det pga otroligt begåvade och gör allt med så jävla mycket känsla och hjärta att det inte går att VÄRJA sig. Om man inte heter Nichlas Niemi och tycker att dom “saknar en frontfigur” och är “dryga idioter” som inte spelar Johnny Boy som extraummer (deras största “hit”). Om han hade problem med dom Roy Anderssonska statisterna som strimlade papper och satt förstenade vid datorskärmar också? Jajeböj. 

Den enda händelsen som skulle kunna matcha deras musik i MÄKT är om Han med stort H steg ner på jorden på den slutgiltiga dagen. Då skulle deras musik passa. Eller om jorden brinner upp typ. 

Dock coolt att dom inte ger några jävla extranummer. Ner med järnridån ba och lämna folket skrikandes efter mer. Innan applådåskorna mattades av satt dom redan i en Bolt på väg till en bottenvåning i Bandhagen för en rövpanna tramadol KÄNDES det som. Visst känns dom mer downers än uppers? Nej, jag vet verkligen ingenting om personerna i den här duon (och gillar att det är så) men det klart det inte bara är ljus energi dom utstrålar. Men FAN vad lycklig man är över att dom FÅR finnas i dessa satans saxofuckingfon-tider och att dom VERKAR kunna klarar sig på sin KONST. 

Efteråt gick vi tillbaka till Harry B och en bekant föreslog att jag skulle testa testo. Tveksam men han var övertygande så tänkte ändå kolla mina värden. Känner trots allt väldigt låg sexddrift. Harry B tog inte Amex och jag hade inte råd med mat så jag gick till Max och träffade där Sofie Krunebubb som stylat Kite och jag blev LITE besviken på att dom är STYLADE pga vill tro att dom bara går upp på scen i dom kläder dom har på sig och att dom är ÄR så excentriska att det ÄR träskor, träningsbyxor, nätlinne och kavaj.

Orkade inte ge mig in i dimman igen så åkte och sov hos en kille som hade en jävligt stor och väldigt grov monstera som jag blev lite avis på. Såg halva Call me by your name och somnade. Testo?

Lyssnade på Sanna Brådings söndagsintervju på väg hem och gillade henne. Rafsa ihop träningskläder hemma och sprang ner på gatan. Där väntar Rickard Olsson. Mot årets gym i Sigtuna. (Obs ej spons.)

Det är den förträfflige Jonas Eriksson och (den eventuellt förträffliga) Wikegård som båda tyckte sats i Sigtuna sög så dom startade ett eget premium-gym med lounge, espressomaskin, armband med lås (istälelt för hänglåspisset) handukar ja ni fattar. PREMIUM helt enkelt. Så otroligtlustfyllt att träna i en miljö som inte är en källare som stinker svett, ångest och av villkorligt frigivna. 

Plus i kanten också att Jonas Eriksson är jordens trevligaste människa.

Gott ENDORFINSTINNT snack i bilen tillbaka till stan med Rickard om livet, kärleken, radion, tv-chefer och Peters princip  till tonerna av den sinnessjukt emotionella versionen av Go rest high on that mountain framförd på George Jones begravning.

G. Å. S. 

Hem duscha rusa ut och möta mor på Nabo för en mysig trerätters. 

Hon argumenterade för att hon “har en föreläsning i sig” och jag som det elaka as jag är ställde lite kritiska frågor om uspen istället för att bara vara pepp och snäll och hon blev lite ledsen och sa att hon lika gärna kan lägga sig ner och dö och jag blev ledsen men sen blev hon glad igen när vi pratade lite till och jag sa att jag tror på henne och sen kom hon kom på att Filip Hammar en gång sagt att vi borde göra en humorföreställning tillsammans och vi landade i att idén också har POTENTIAL. Rival våren 2021 KANSKE. Maten var otroligt jävla svinbra och den URGULLIGA Max som tog hand om oss var det omöjligt att inte bli kär i pga underbar. 

Förrätt: svamprisotto (vegansk!) OTROLIGT höga smaker. Umamimunknull.

Råstekt hummer, smörsås och FERMENTERAD pumpajävel. 

Varmrätt: HELGRILLAD RÖDSPÄTTA. GULBETOR, HOLLANDAISESÅS, VACKADE ANYAPOTATIS. Vackade betyder tydligen att dom legat i vakum i olja och GONAT till sig. 

RENROSTBIFF.

ROTSELLERIPURÉ, FRITERAD KÅL, SIKROM, PISTASCH

Gott som satan men bäst av allt var att umgås med mamma på tu man hand. Hann absolut bli osams och sams tre gånger. Älskar att hon är en känslomänniska men inte långsint.

Fick sen joina mina vänner hemma hos den sympatiske Hanna Persson som spelade spel och söp tungt. Otroligt god stämning. Jag hade så trevligt att jag glömde ta bild men jag satt alltså där bredvid den FRAMGÅNGSRIKE David Borg. Inritad:

Sen drog alla till Big Ben och jag gick hem till min nakenbubb Bruce och åt salt och blandat och kollade på The Politician och blev lite besviken. Allt Netflix gör är så jävla GLOSSY? Ge mig MÖRKER. 

Sovmorgon med god bok och god katt.

Gym: Bröst/tricep/axlar.

PW/löpning 45 minuter.

Hem duscha och slafsa deppig picadelisallad och 170 gram räkor i LAKE. Är LAKE topp tio vidrigaste orden vi har? Kanske. 

Mötte moster och såg Hasse och tage-filmen. Var KLUVEN till detta. Trodde jag skulle provoceras av en överdrivet underdånig och sentimental voice over som hyllar dessa överskattade studentikosa kuplettmissbrukande killkomiker till skyarna MEN. Jag hade fel. DELVIS. Voice over-kvinnan retade jag mig absolut lite på men filmen var FIN. Fick en respekt för dessa två tramspellar som jag inte haft förut. Amnesty och Luther King-grejen var för mig HELT nytt. Dom verkar ha varit ett par riktigt goa jävla vänstergubbar. Älskade att Hasse, enligt sin son Tomas, hade ett “kalasmonster” i sig. Relate. 

KUL att man KAN ändra sig. Sen vidhåller jag att verkshöjden på deras grejer inte står i PARITET med deras legendstatus men det VAR en annan tid och jag förstår hur det kunde bli som det blev. Två kanaler osv. Det var så otroligt upptrissad stämning i vissa klipp att dom bara kunde säga “Säffle” och så vek sig folk av skratt. Men men. Konkurrensen då var väl inte BENhård heller. 

Jag kommer säkert sitta och grina till dokumentären om Filip & Fredrik om 25 år bredvid min cyniska brorson som inte fattar nånting av derast storhet. Så ser livet UT. Tänkte ni på hur extremt medvetet placerade mazarinerna var i synken med med Ingvar Carlsson? 

Den granitgrå nyansen på Anders Björcks gaddar kommer också förfölja mig ett tag, det känner jag. Han mådde heller inte piss i det här sällskapet:

Helgens dummaste löp.

För att dom TÄNDER på män kanske?

Lyssnat på: 

The Daily om den empatiska bögen som vill bli president: Pete Buttigieg. 

Hur kan vi – om psykisk ohälsa 

Lite flummigt. Lite intressant. Vill inte höra ett ord till om psykisk ohälsa någonsin nu. 

Hur kan vi – om manshat och kvinnohat 

Triggades av alla gånger dom säger att dom “blir triggade”. 

Brita & Parisa om det fasansfulla “drevet” mot stackars Linnea Claesson – Triggervarning! 

Läst: Porträtt av crackmissbrukaren som ung (Bill Clegg) 

Hårresande starkt om den skoningslösa drogen som är Crack. Som ju inte är HELT olikt kola men ska ju vara starkare (och bättre) och kortare rus. Partisk kanske pga ämnet men jävla välskriven bladvändare. 

Sett: Call me by your name. Jo jag se om den och tycka den är bra och prata om det pga tf. 

Explained: The Future of meat

Besatt av alla dokumentärer om mat, hälsa och framför allt kött.

Explained: Beauty

Sjukt intressant att dementa rankade tavlor likadant med två veckors mellanrum. SMAK sitter djupt rotat.

Hasse & Tage – en kärlekshistoria 

Mysigt och innerligt om två larviga giganter. SD-retoriken om det förlorade folkhemmet KAN man låta passera.

Kort sagt: En toppenhelg!