21:38 2019-10-16

Igår tog jag ny bild för att förnya mitt körkort. Över tio år sen sist. Då var året 2009 och jag bodde fortfarande i Sundsvall. Jag hade kommit in på Medievetarprogrammet på Södertörn och flytten till Stockholm skulle gå dagen efter min uppkörning.

Tänk om jag hade vetat allt det som de här tio åren skulle innehålla. Då hade jag fått nåt slags känslomässigt bryt och inte kunnat hantera det såklart. Kanske mest av det sjuka i att kunna se in i framtiden iofs??? Men det är ju svindlade att tänka på vad tio år av en människas liv faktiskt kan innehålla. Tio år av så mycket fantastiskt och så mycket jobbigt.

Enda vi har är nuet etc etc et

Jag klarade förresten den där uppkörningen. 2009 var nämligen långt innan jag hade ens en sekunds konsekvenstänk och blev därför sällan sådär jättenervös över just sånna saker som en uppkörning. Blir jag väl eventuellt inte nu heller??? Hade alla rätt utom två på teorin också…. JA NU SKRYTER MAN PÅ HÄR MEN FÖRLÅT FÖR ATT JAG ÄLSKAR BILKÖRNING MEN DÅ KANSKE MAN SKULLE HAFT ALLA RÄTT I OCH FÖR SIG (som a*ton såklart hade) …

Usch hatar att vara nostalgisk. Blä och burr. Vi går vidare till nuet:

Nya körkortsbilden

Tycker för övrigt att jag detta år verkligen är i en slags brytålder. 31 är tydligare än 30. Märker av ålderskillnader mellan mig och andra som aldrig förr. Folk delas upp i att ha barn vs inte ha barn. Prioriteringar förändras och jag känner hela tiden kontakt med ett ”slut”.

Kanske också för att jag tänker på dem jag älskar som är sjuka och att saker och ting plötsligt ställs på sin spets på helt nytt sätt.

Knäppa livet va!!! Att tiden går osv. Mm mycket filosoflektion-i-nian-tankar nu.

Kram alla, det ska vi alla ha som genomför detta

11:40

Äntligen är min favoritpod tillbaka! Dvs min egna intervjupod. Och det är dags för säsong 3.

Den har gästats av stjärnor som Mauro Scocco, Little Jinder, Hanna Hellquist, Jerka Johansson, Miriam Bryant, Birro, Alex Schulman, Johanna Nordström mfl underbara gäster.

Denna säsong RIVSTARTAR minst sagt med Katrin Zytomierska. En vattendelare och OJ vad bra intervjugäst hon var. Väldigt intressant att få hoppa in i hennes hjärna, som jag många gånger kände var såpass olik min att… ja. Intressant helt enkelt.

Det skulle göra mig så glad om ni ville lyssna. HÄR kan man göra det (och i alla appar).

14:19 2019-10-15

Therese: Hej Master!

Nästa lördag ska jag på min killes kompis inflyttningsfest och jag behöver outfittips! Jag har träffat min killes kompisar en gång tidigare och då kände jag mig ignorerad och utanför, speciellt av tjejerna (min kille hävdar att så inte var fallet, men vad vet han?? En känsla är en känsla!), så jag skulle vilja ha en outfit som jag känner mig sjukt självsäker och cool i!!
Hoppas du har något på lager, tacksam för hjälp! <3 Ps. Tack för superbra podd! Håller på att lyssna igenom alla avsnitt och har nästan panik över att jag snart har lyssnat på allt.

Master: Din önskan är min lag. Så har det varit sen 2006 och så kommer det fortsätta. Killes kompis fest med störiga tjejkompisar? Hmm OFTA är det ju blyghet och osäkerhet som är hindret hos andra snarare än att man är hatad. ”Sträck ut en hand och finn en hand i din” sjöng Lasse Berghagen och det är ju SANT. Sträck ut handen så kommer du finna en hand i din (så gjorde jag och fann en haaaand i miiiin).

Men en cool outfit kan förstås också göra jobbet.

1. ”Ja, hej? Vi har väl setts?” säger du trevligt till din killes mest skränigaste polare när han sträcker fram sin vidriga lilla näve för femte gången. Han blir skamset påkommen med sin härskarteknik. Efter du gjort den entrén i det här otroliga settet från Zara kommer han aldrig våga låtsasglömma dig igen!

2. Iklädd denna otroliga organzaklänningen(?) i perfekt snitt från Gina tricot minglar du modigt runt lägenheten med ett glas i handen. I köket står farliga tjejgänget och sneglar mot dig. ”Booooonjouuuuuuurrrr” säger du på *skämt* och sträcker ut armarna mot dem. De svarar med tafatta kramar som du i din tur svarar med frågor om deras värdelösa liv. En av tjejerna berömmer din klänning och där påbörjas kvällens vänskap henne.

02:10 gör ni avancerad grafittimålning inne på krogtoalett. Kul!

3. Min kompis Klara har den här kostymen från Stories och hon är skitsnygg i den, vilket du också kommer vara! Matchas med svarta blanka loafers, stora guldörhängen, inget under (eller ja okej trosor kan du väl ha??? elleeerrr ;)) och utsläppt hår i fashionabel kanske lite fet(???) mittbena.

4. Iklädd läderbyxa och denna OOOOTEEEEROLIGA blus från Rodebjer står du med fem av din killes bästa vänner som alla skrattar hjärtligt åt dina skämt. Det KAN vara din fylla men du misstänker att samtliga vill ligga med dig och/eller även gifta sig med dig. ”Mission completed” tänker du nöjt tills någon knackar dig på axeln.

”Tjena cloooownen” hör du en bekant röst säga. Du vänder dig om, vad i… ”jäkla lattjo tröja du har där” fortsätter rösten som du inse tillhör din gamla vidriga kollega…. Patrik!!!!!!!!!!

Kvällen förstörd. Du åker hem.

16:48 2019-10-14

Hanna vill göra stor nyhet av att Martin lämnar henne, Martin vill inte det. Dessutom pratas det bakisångest, självhatet efter att ha skurit sig i fingret i relation till Hannas självhat efter rejäl fylla. Att ”krångla till” vardagen, vikten av att ha hemligheter för sin partner och det underbara i att SLIPPA HÖRA OM NÅGON ANNANS DAG. Trevlig lyssning!

Ni hittar podden bland andra poddar. Bajsar du med munnen, är väninna med en monstera och åker sån el-skateboard till jobbet? Tryck play nedan:

14:36

OM jag hade varit gravid – tänk vad jobbigt över tiden vi hade varit nu i vecka 42! Ja det är sånt som snurrar i min lillskalle nu när man är 30 plus och alla ”vecka xxx” förknippas med graviditet.

När man är obalanserad efter kemiska substanser (alltså alkohol, jag har aldrig testat knark ju!!!) så är det kanon att strukturera upp tycker jag. Dags att gå igenom Päschons vecka!

MÅNDAG
Pod med Martin (släpps ikväll) och roligt möte med produktionsbolag om dramaserien jag och Johanna skrivit. Pirr pirr. Så KUL att få gå på möten med sin bästis också?

Ska sitta i klippstudio hela kvällen och redigera matteserien.

TISDAG
Ta tag i härvan som är min bokföring av kvittton nu. Ska ge detta fyra ostörda timmar har jag lovat mig själv. Kommer jag grina? Jajjemensan. Har också manusmöte kring matteserien och ska klippa på kvällen.

ONSDAG
Gott folk s03 premiär!!!!!!!!!!!!!!!

TORSDAG
Kul showroom-frukost, fix med ny inspelning med ny kund jag fått in(!!!). På kvällen ska jag röva med mig Ante på en romantisk kväll…….

FREDAG
Redigeringsmöten och skriva på manus till kommande inspelningar. Förhoppningsvis har jag här fått ett bra besked kring dramaserien, men vågar absolut inte hoppas på något. Vet inte varför jag skriver ut det i bloggen ens? Kanske ett sätt att hantera min nervositet? Jaja.

LÖRDAG & SÖNDAG
Inget planerat för första gången på evigheter. Vill ta det lugnt och bli *inspirerad*. Kanske träna lite? Evigheter sen sist nu. Träna och gå på museum. Ha nån lugn middag hemma?

Ja så får det bli.