11:53 2020-02-28

Fredag! Är glad! Pigg! Det är sol! Va som vanligt uppe inatt och åt banan, drack vatten och tog nässpray! Det är för övrigt min nya rutin. Vaknar typ 04:30 av andnöd pga nästäppa och måste rusa till nässprayen och hitta rätt bland 45 stycken tomma sprayar jag givetvis inte orkat slänga. Är helt klart beroende nu, men vet ni, det kan jag TA. Längesen man drog på sig ett härligt litet beroende!

Och nej det är inte farligt för fostret – får jag ens TILLSTYMMELSE till den typen av uppfostrande kommentarer blir det block direkt. Jag är 31 år gammal och kan ta egna beslut. Mm redan bra att va tydlig från början här med gravidrörelsen som så gärna vill ge ”oombedda tips”. Vill inte ha ett enda oombett tips, oavsett ”snällt syfte”.

Nåväl! Nu ska vi inte skapa dålig stämning. En solig förmiddag har gått och den har sett ut såhär:

08:21
Marmleadmacka. Fy i helvete va gott det är med marmeladmacka. Det söta som blandar sig med salta smöret på riktigt sånt krispigt bröd.

09:15
Sminkade mig, lockade håret, klädde på mig en outfit som va lite så ”utklädd eller påklädd?!”. Bestämde mig för att det va mer påklätt än utklätt.

Jävlar va gammal jag ser ut btw???? Ja ja, andas in och accepterar.

09:38
Sen till jobbet givetvis. Men mycket härlig väg till kontoret! Älskar verkligen kyrkogårdar och att tänka på att man ska dö. Hahahahaha. Det är SANT. Jag uppskattar ju nuet då. Döden döden döden. Nu nu nu. Mmm.

10:01 
Tjejerna på kontoret!!! Jag hade med mig capuccino till dem och mig själv. Om en vecka slutar praktikant-Ebba och det känns PISS. Älskat varje sekund av att ha henne här. Vem ska nu fota mina kvitton, klippa podden, bygga min hemsida och vara med på inspelningar? Och framförallt: skratta åt mig och bygga mitt oklädsamma självförtroende. Snyft.

Nu ska vi tre gå och käka lunch! Pöss

14:23 2020-02-27

ÄLSKADE NI

Okej. Puh.

Gud vad skönt att få ”lufta” att jag har en människa i min mage som jag förmodligen inom några månader kommer pressa ut ur min snippa och sen ta hand om i arton år. Eller längre? Jag har ju trots allt behövt mina föräldrars ”stöd” (iaf emotionellt) i absoluta 31 år.

Känner mig äntligen som mig själv efter tre månader av nån märklig censur. De första tio veckorna var svårast eftersom jag bara ville gå in här och spy ut hur piss jag mådde i och med min eeeeeextrema trötthet. Tålamod är ju inte heller min bästa gren, men visste att jag behövde låta hela gravidgrejen landa hos mig innan jag drog in andra i den.

Anade att det var några av er som skulle tycka att det var skoj, men inte hade jag anat hur himla fina och starka era reaktioner skulle vara! Har fått print screens på gruppchattar där kompisar varit så genuint glada för min skull, folk har skickat gråtbilder! Gick runt och var helt VARM igår av era reaktioner.

Jag tänker att man verkligen inte behöver skriva något fint – men så är ni så många som tar er tid och gör det. Det tycker jag är stort, på riktigt.

Jag vet ju verkligen själv hur det har känts i mig när andra berättat om sina graviditeter när jag varit ”osäker” på om jag vill försöka skaffa barn. Det är jättestressande. Så den känslan har ju gjort att jag känt mig lite skraj för att dela nyheten med er. Och så det här med alla där det tar tid att bli med barn eller som inte kan få barn – sista jag vill är att gnugga in något där.

Kanske är det en press på att behöva vara ”tacksam” jag känt? Tro mig, jag ÄR tacksam men jag är också trött, täppt, grå, finnig, tung, orolig och rädd. Konstigt nog finns det en känsla som trots allt är större än allt det och det är nån slags grundlycka och längtan till den där märkliga varelsen som lever i mig nu. Plutten som vi kallar hen. Plöööötttheeeeen på Sundsvallska.

För oj vad jag längtar efter Plutten.

Men obs snälla låt tiden inte gå FÖR snabbt fram till början av augusti, måste trots allt hinna vänja mig. Och köpa en vagn.

PUSS OCH TACK ALLA.

religiös bild som Jacob tog på mig under inspelning av Havande kvinna loggar in

15:53 2020-02-25

Countryn har kidnappats av rika Stockholmare och Martin känner sig kulturellt approprierad. Hanna har medverkat i Postkodsmiljonären och shameat Rickard Sjöberg. Att ständigt vara övervakad av sin partner och befinna sig i krisåldern, varför mornar är bäst och Instagram var bättre förr.

Du hittar podden där poddar finns!

Älskar du att äta ”skrutt”, är rädd för låga höjder och allergisk mot färgen blått? Tryck play nedan:

09:19

Dalle: Hej master och fashionexpert. Min mamma ska ha 50-års fest i vår och jag vill hjälpa henne hitta den perfekta outfiten, vänder mig därför till dig för inspiration. VAD ska min mamma ha på sig?
Puss

Hanna svarar: Va fint att du frågar åt din mamma! Och va UNDERBART med 50-årsfest. Kvinnor över 50 är det absolut bästa vi har i samhället. Med solrynkigt bröst och mer livserfarenhet än någon annan. Mmm längtar till jag är där själv. Hälsa grattis och att jag plockat fram några godbitar till henne. Tänker på ledorden: MOGET OCH LYXIGT MED EN TWIST.

1. Fy fan va snygg din mamma kommer va i det här. Rodebjer är det självklara valet för varje mogen sexig kvinna! Matcha med silversmycken, mörkröd läpp och höga svarta eller beiga klackar. ”Hej och välkomna” säger hon och slår ut armarna mot övriga gäster som bara gapar av hennes coolness i detta set.

2. Zebra är vårens möster – något din mamma självklart har koll på. Den silkiga och nästan lite guldiga skönhet från Ganni matchar hon med höga klackar, håret lite slarvigt uppsatt och knallröda läppar. Hennes gamla pojkvän Lars är på plats. Det utbyts blickar och din mamma vet att klänningen var helt rätt val.

3. Nitton grader i luften och första riktiga vårdagen när din mamma kliver i denna oooootroooooliga blåsa från Stina Goya. Det sista kvinnor 50+ ska göra är att rädas färg! Tvärtom. Matchas också med riktigt snygga klackar – de kan med fördel också vara färgglada! ..eller så kör hon svarta pumps i mocka. SNYGGT. Silverörhängen till, utsläppt hår och massa läppglans mmmmmmm va snygg hon är!!!

4. Skrek till då jag hittade den här dräkten från Stylein? (Anton är vittne, han hörde mig). Tyckte den hade så många rätt med skärpet, fluffiga ärmarna och färgen. Den här ska matchas med klassiskt röda läppar, nagellack och svarta pumps. Klassisk med en twist. Tänk om man skulle kunna ha nån läcker liten spets-bh som skymtades? Vänta? Vad hörde jag? Det var en kollega till din mamma som bjöd ut henne nu.

(Alla kläder är valda av mig och vissa av länkarna är så kallade adlinks)