23:56 2019-04-17

Älskade ni

Vet ni en sak? Jag har startat bolag. Eller ja, jag har ju haft bolag sen 2010 egentligen (där jag fakturerat ”gig” som jag utfört utifrån mig som person) men sen jag sa upp mig från svt har jag haft tankar och framförallt en stark längtan efter att få jobba som jag gjorde med tv på svt/nexiko dvs. från idé till publicering men att nu fullkomligen få äga produkten själv.

Och nu gör jag det. I år gör nämligen mitt lilla nystartade AB sin första egenägda produktion genom underbara kafferosteriet Löfbergs. Efter årsskiftet pitchade jag in lite idéer och nu är vi i hamn med en produktion i form av en intervjuserie som kanske gör morgondagen bättre SAMTIDIGT som ni blir sugna på att köpa hållbart kaffe.

Jag vet inte om jag kommer vilja hålla på med det här på heltid framöver – men jag visste att jag ville göra just detta projekt på mitt bolag fullt ut.

I projektet så projektleder jag (dvs gör tex budget, avtal mm), producerar och är programledare på samma gång. Plus att jag jobbar en massa med strategi kring publicering etc. Men självklart gör jag det inte ensam. Jag har tagit in stjärnorna Niki, Johanna och Simon som assistent, inslagsproducent och fotograf. Utan dem vore det såklart inte möjligt, herregud.

Och idag hade vi alltså vår första inspelning.

Här står jag och ber till gudarna att det ska gå bra under dagen.

Min stilinspiration var ”fräsch 70-tal” och jag sminkade och styleade mig givetvis själv. Är väl ingen Blondinbella(!!) tycker dessutom att det finns en stor charm i att få ”greja på själv” med sin stil och få lägga örena på annat. Som tex en drönare som vi hyrde in idag.

Andra ombytet för mig när jag välkomnade (och myggade) seriens första gäst som är På spåret-vinnaren Parisa som också råkar vara min goda vän.

Vi snackade om rasism. Tror ni jag var nervös kring frågeställningarna jag och Johanna formulerat? Jajjamensan! Men oj oj oj vad bra Parisa var.

Två goda vänner som har ett förtroligt snack.

Om det är skoj att ha göra och äga allt själv? Ja. Om det är stressigt? Japp. Om jag nervösbajsade tre gånger utan stopp? Det kan hända :-) Men det är såklart värt det. För oj vad KUL det är att få äga och ha kontroll – och vad BRA det kommer bli!

Har en slutkläm på det här inlägget som jag verkligen vill att ni ska ta med er:

Låt er inte luras av att saker ska vara svårare än vad de egentligen är. I jättemånga branscher är det killar (suprise!) som satt spelreglerna och med helt obefogat självförtroende tagit sig an saker på ett sätt som i många fall lurat en att tro att det är mer krångligt än vad det är. Om man vågar testa kommer man plötsligt ut på andra sidan och bah ”jaha? oj? varför trodde jag att jag med min kapacitet inte skulle klara det här?”.

Pröva om ni nån gång får möjligheten.

Puss!!!!

23:13 2019-04-16

Anton

Air pods när jag springer

Alkohol

Antons familj

Bebisar jag känner

Bensindoft bakom skotern

Bada i maj

Brunbränd panna

Bra hårdag

Citronskiva i cola

Cykla nedför

Carro

Du!!

Dansa tryckare hemma

Drake

Emelie och Anton

Edvin

Fred

Fanta ”utomlands”

Frida

Fingra

Fredagar

Gå promenad

Gråta ut

Glida före kön

Game of thrones

Heja på busschaufförn

Ha rätt

Hinna i tid

Inomhusaktiviteter

Intelligens

Jogga i solen

Jeansröv på anton

Jojje

Jämställdhet

Kjol ihop med stövel

Kram från fräsch

Katter

Klubban fifty fifty

Ligga

Linso

Linnea

Lediga dagar

Lägenheten

Lösa korsord

Martin

Mamma!

Mina tjejer

Mitt liv

Meangirls

Njurtransplantationer mellan vänner

Nytänkande

Nytt smink

Nynazism SKOJA

Odla växter

Omedelbara svar

Pasta

Pappa

Planera bröllop

Parisa

Prata och glömma tiden

Quizkampen

Rida

Radion som står på i stugan

Ringa pappa efter jobbet

Roliga utekvällar

Syskon

Syskonbarn

Snällhet

Snygga män som tittar på mig

Sparpengar

Sova ut

Sleva i mig

Trygghet

Tvättat

Ta för sig

Tulpaner

Underbart väder

Ugglan i Nalle Puh

Utvecklas

Vänner!

Va nära de jag älskar

Vårvädret

Vyn från morsfarsans hus

Xena krigarprinsessan

Yatzy

Yoga

Zinfandel-biben

Åska när man åker bil

Ångra saker och få ställa in

Åren jag levt

Älska

Ändra sig

Äta

Önskelistor

Ömhet

Önska sig saker kl 22.22

Öl

00:06

Martin har fått ett bibliskt sms av sin mamma och Hanna har blivit upprörd på instagram. Är festa på finlandsfärja vår tids nya KBT? Och såklart ett långt snack med många svänger i vad det innebär att ta in KD:s partiledare i ”influenciska sammanhang”.

TREVLIG LYSSNING

Som vanligt hittar ni den där poddar finns. Äter du popcorn till frukost, har händer av glas och är rädd för kök? Tryck play nedan:

09:23 2019-04-15

Solen lyser! Ljumma vindar blåser! Jorden fortsätter snurra och solen skina – livet pågår trots att jag har en liten knut i själen just nu. Ledsamhetsknuten.

MÅNDAG
Spelar in pod med Martin!!! Känns som det gått en livstid sen vi sist sågs? Vilket är jättekonstigt eftersom det var precis en vecka. Och så ska jag till H&M och plocka lite grejer till vårt samarbete.

TISDAG
Vill grina av lycka när jag tänker på den här dagen. Min älskade älskade älskade vän Johanna är ÄNTLIGEN hemma från Sri Lanka. Är lite förvånad över hur tomt det har känts utan henne i en månad. Helvete vad jag har saknat henne. Hela tisdagen ska vi umgås och planera ett jobb vi gör tillsammans.

ONSDAG
Inspelning med Löfbergs! Ska bli kul att äntligen komma igång med produktionen.

TORSDAG, FREDAG, LÖRDAG & SÖNDAG
….eller vad i folkmun kallar ”påsk”. Vi åker upp till Åre och hamnar väl jäsandes i nån snögrotta sippandes på punch och ärtsoppa? Jajjamensan.

15:12 2019-04-14

Hej älsklingar

Här står jag och poserar med lilla plattången i bakgrunden. Hade lockat håret och gjort mig fin inför lunch med Parisa i fredags.

Har sen i mitten av förra veckan känt mig tung i själen och liksom inte förmått mig att skriva något i den här bloggen. Men nu är jag här och tänkte försöka skriva nåt. Vet inte riktigt vad än, men det brukar ju komma.

Förutom den där ledsamheten jag burit på så har jag haft nageltrång. Och vet ni? Det har varit förjävligt hahaha. HUR kan en sån liten nagel göra så ont? På BÅDA pekfingrarna dessutom. Känns ju hemsk fånigt att klaga på också. Men harr alltså legat vaken om nätterna med bultande fingrar.

Nu är det dock bättre efter att ha sovit med bomull indränkt i sårtvätt.

Efter (sena) lunchen med Parisa så gick jag och mötte upp Amanda på Gondolen och drack french 75 och pratade om att inte vilja prata om sitt kommande bröllop men sen pratade vi om våra kommande bröllop.

Under lördagen låg jag och stirrade in i en vägg i tre timmar och funderade på vad meningen med någonting är. Och slutet på mänskligheten. Varför känns det som om vi som människor blir mer och mer ointelligenta när det borde vara tvärtom? Helvete vad mörkt det är just nu. Med alltihopa.

Men kan eventuellt bara vara i mitt huvud.

Tog till slut tag i mig själv och gick på supermysig middag på kvällen.

Puss alla hoppas er helg var fin