07:35 2020-08-03

I mina gravidappar har jag sen dag ett följt den där lilla procentsatsen. Utbrustit ”Jag har klarat 20% av graviditeten!” tidigt för Anton eller velat grina då jag insett att mer än hälften varit kvar. Ibland har det gått snabbt men ibland har tiden stått till och jag har undrat varför i helvete den där procentsatsen knappt rör sig?!?

Idag vaknade jag till en procent som såg ut såhär:

Hundra procent avklarat.

0 dagar kvar.

Idag är min unge beräknad men om vi ska fortsätta fixera oss vid procent så läste jag nånstans att typ fem procent av alla bebisar föds på sin beräknade dag.

Och jag känner NOLL förvärkar eller aningar idag.

Om min bebis är lik mig så borde han vara lite sen. Inte mycket sen. Men några dagar. Sådär lagomt. Han borde gilla att chilla och bah ”mm här inne får jag ju maten serverad genom min mage varför ska jag ut i nån jobbig kyla”. Han kommer GRUVA SIG inför den där färden han måste göra.

Om han är mer lik Anton är han punktlig och ser färden ut som ”något som bara måste göras” …

Men jag tror det är en masterbaby, alltså att han är som mig.

Mm några procent till av den här gravven ska vi nog klara av. Det måste vi.

Tack alla som skriver och hejar på, det betyder enormt mycket för mig att ni är så himla snälla nu!!!!

16:22 2020-07-30

1. Fan va mysigt det är att ha på radio hemma. Givetvis är det p4 stockholm som står och går från tidig morgon till eftermiddag. Tycker det är så trevligt i coronatider också, att man blir lite så mindre isolerad och mer ihopkopplad med övriga världen. Ibland är det dock för vidriga nyheter som jag inte kan lyssna på, så då sänker jag ljudet hahaha. Men jag är så känslig!!! Kunde inte för TREDJE gången idag lyssna på mamman som dömts för våldtäkt på sina barn. Jag mådde för dåligt helt enkelt? Samma sak med serier och filmer, det får inte vara för hemskt för då går jag sönder inuti. Anton hånar ju mig och säger att jag bara kan titta på Bamse. Mmm. Men Vargen är på gränsen där tyvärr.

2. Nu är det fyra dagar kvar till mitt beräknade datum för förlossningen. Dvs det alla kallar ”BF” lite sådär i förbifarten och det jag alltså trodde betydde ”barnafödsel” lol. I morse fick jag göra tillväxtultraljud för att jag känt mig orolig över storleken på Nisse. Min älskade älskade bästis Jojje födde sin grabb för några dagar sen och han vägde nästan 4.5 kilo – och hon hade mindre mage än mig!? Å andra sidan är ju det där med magstorlek så godtyckligt. Min har ju enligt mätningarna följt kurvan och jag hade ju liksom inte så mycket plats ”inåt” eller ”åt sidorna” för min mage i startläget. Aja ultraljudet såg bra ut, men han är faktiskt lite stor. Försöker verkligen inte att oroa mig för det nu, men barnmorskan trodde han låg på 3,8 kilo nu.

..

Snälla Nils, kom ut nu. Gå inte veckor över tiden för då kommer du bli en sumobebis.

3. Ni som har fött. Vad har ni lyssnar på för musik? Om ni har gjort det dvs. Jag är ju lite inne på yoga- och meditationsmusik just nu pga vill köra så mkt sån andning jag pallar med. Men sen tänkte jag att man kanske skulle ha mer sån ”träningsmusik” som peppar? Vad funkade för er?

Puss alla!

13:55 2020-07-26

JAHOPP

HEJ HEJ

Inget nytt här egentligen. Jag funderar på hur jag i framtiden kommer titta tillbaka på de här veckorna? Jag tror jag kommer sakna det på ett sätt. Det är absolut svintråkigt stundtals och en kort stund igår undrade jag om nåt någonsin skulle kännas kul igen haha. Men den här tiden är också… en paus? Från precis allt. Det är så fruktansvärt kravlöst att vänta på förlossning. Ingenting förväntas av mig och jag förväntar ingenting av mig själv – jag har ju det jag gör i form av själva bärandet av en bebis.

Vet inte om jag nånsin kommer ha ynnesten att känna den känslan igen. Att så tydligt ha en framåtrörelse i livet samtidigt som att allt är så… stilla.

Idag råkade jag ta ut mig lite för mycket. Vi skulle ta en kortare morgonpromenad men eftersom jag ~kände mig pigg~ råkade vi gå runt hela söder och jag fick sammandragningar från helvetet :-)))

I övrigt har det varit mycket balkonghäng och olika födor där ute. Kände att ”nä nu har jag varit lite väl onyttig med Magnum mandel varje dag” så då tog jag en piggelin. Min idé av att vara hålla formen.

Det i glaset är en gazpacho!! Min favvosoppa och perfekt som lunchmat.

Har också bakat rulltårta. Bra bild…. ser ut som en sån vidrig kaka som nån Yngve 55 fotat med blixt och lagt upp i fb-grupp. MEN DEN BLEV ASGOD. Fyllningen bestod nämligen av Antons mammas hemgjorda hallonsylt mmmmm.

Och just det! Fredag till lördag var vi ju på en liten så kallad STAYCATION, lol. På hotell J ute i Nacka. Så otroligt mysigt!!! Skönt att få byta miljö. Åt god mat, kollade på båtar och pratade om Nisse. Dock sov jag som en jävla kratta pga drabbades av sån klåda på magen.

Här hade klådan bara startat. Bra hållning nu.

I övrigt har allt ovan gjorts till tonerna av Taylor Swift nya skiva Folklore. ÄR TOKIG I SKIVAN!!! Älskar att hon gått tillbaka till dagboks-Taylor. Hade lite svårt för Reputation-skivan och kaxigheten. Är besatt av hennes mer personliga sound. Mmm så mysig skiva.

PUSS ALLA HOPPAS NI HAR DET BRA I SOMMARN

12:47 2020-07-24

Hej älskade ni

Det har varit så kul att läsa era kommentarer på mitt senaste inlägg. Kommentarsfältet utvecklade sig nämligen till en slags bikt kring vad era tankar var när ni såg era bebisar för första gången. Tex ”oj han ser ut som en sten” hahaha. Lovar att återkomma med vad min första tanke är.

Aldrig har tiden gått så sakta här hemma. Jag är som sagt slut på energi, vaknar varannan timme på nätterna av att behöva kissa och passar även på att äta en banan och dricka ett iskallt glas vatten då. Som en naken vankande vålnad vandrar jag omkring här hemma. Alltid i jakt på mat. Är för övrigt besatt av iskallt vatten just nu. Dricker kanske 2 liter per dag? Har en flaska i kylen och nu när jag tänker på den så VATTNAS det i munnen. Kul och fantasifull craving :-)))

Andra saker som hänt är att jag faktiskt åkte in en sväng på förlossningen för några dagar sen.

Jag har överlag inte alls varit särskilt orolig av mig under graviditeten. Jag har lyckats stå på mitt logiska ben och känt mig trygg i kroppen. Nästan förvånande right?! Jag känner mig också rätt påläst i grejer EFTERSOM jag just läst mycket om graviditet och genuint intresserat mig för ”processen” (haha lol) och så har jag ju ovanpå detta många polare med småbarn jag kan fråga om saker.

Mitt största problem har varit ytliga egoistiska utseendegrejer. Men mer om det i annat inlägg.

Men så för ett par dagar sen svullnade jag upp ordentligt och fick lite huvudvärk. Jag vet att det kan vara tecken på havandeskapsförgiftning och tog därför mitt blodtryck hemma (har absolut en mätare hemma). Där hade jag plötsligt rätt mycket högre blodtryck jämfört med vad jag brukar ha. Och ja, med dom symptomen ringde jag förlossningen på BB Stockholm och så tyckte dom att jag skulle åka in för en koll.

Grinade lite i bilen men kände ändå relativt snabbt att ”ja det här är nog ingen fara, BB-väskan är med och nu får du ha ett öppet sinne för att han kan komma ut hursomhelst Persson”. Kände också Nisse sprattla på som ett fyllo i magen där i bilen – vilket gjorde mig lugn. Väl på plats på förlossningen kollade de hjärtljud, protein i kiss och tog nytt blodtyck (ÄR detta intressant för NÅN? aja jag fortsätter skriva) …och allt såg ok ut.

Älskade också alla som jobbade där. Jag skämdes för att jag åkt in för det absolut värsta jag kan tänka mig är att ”stjäla tid” av människor i vården men de tog mig ändå på allvar. Jag sprang nästan ut ur rummet med förlossningsläkaren för jag ville inte störa henne för länge.

Aja det var mitt lilla besök.

Nu ska jag äta en pad thai och surfa på klädsajter.

Puss och hej älskade ni

14:21 2020-07-20

Böja mig ner
Promenera i snabb fart
Första barnvagnspromenaden
Vara lite salongs
Ha en liten bebisnacke att snusa in näsan i
Se min snippa samt mina fötter
Ta ett iskallt immigt glas vitt på uteservering med bebis sovande i vagn
Få på mig min ring
Få på mig skor
Stryka mitt barn över kinden
Mackbrickan på BB
Antons pushpresent till mig :-))
Klä Nisse i lilla mössan min svärmor stickat
Inte vakna av kissnödighet
Första sms:en till kompisarna om att han är här
Första facetimesamtalet från BB med våra föräldrar
Att han tar tutten
Kunna andas med näsan
Ta ett löpsteg
Ha på mig jeans
Känna mig FIN

Få träffa och lära känna min alldeles egna unge.

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla