19:21 2017-10-20

HALLÅÅÅÅ ERA FREDAGSTOKAR

Äh, vad är det här då? Jo en helt vanlig kvinna i sina bästa år som har råkar ha relativt nygjorda naglar och hår på samma gång.

Ja, ibland står verkligen stjärnorna i linje hörni. Så pass mycket att min bihåleinflammation lagt sig. Är helt övertygad om att mina 12 timmar i sängen efter amerikanska pillren gjorde mig frisk. Gillar verkligen mediciner.

Hela helgen ska jag spendera i Sundsvall. Har någon idé om att spendera ”friska höstdagar” hemma på gården hos mamma och pappa med typ krattning och promenader men vet ju att det kommer bli mycket ligga i soffan och ropa på typ muffins av morsan. Ska i alla fall hänga lite med mina syskonbarn och försöka inte vara en tonåring.

Det är konstigt det här med att ha ett liv i Stockholm som går på rutin och saker händer hela tiden och sen plötsligt vara i Sundsvall och känna hur livet typ DRABBAR en. Svårt att förklara – men det är alltid med liiite vemod och ångest jag åker hem. Det blir såklart superhärligt oftast men tycker det är obehagligt att komma nära en familj man saknat för att sedan lämna dem direkt. Plus att föräldrarna blir äldre, saker inte är som när man var barn etc etc. kanske är det TIDEN som drabbar mig?

20:46 2017-10-19

Emelie: Hoho master! I januari 2018 tar jag examen efter tre års studier på universitetet och funderar på vad jag ska ha på mig då?!? Tips från dig som har så snygg stil?! Jag är dock feg i klädsel som sticker ut och älskar färgen svart. Men pls hjäääääälp!!!!

Master svarar: Wooohooo! Grattis till examen Emelie! Och jag ska försöka göra mitt bästa. Vi börjar med tre svarta, men sen…. tror jag du ska testa färg! Kunde inte låta bli.

1. Denna snäva och svängda gräddbakelse från Zara känns lite Kennedys? Älskar den. Tunna svarta strumpbyxor till, svarta höga klumpiga klackskor, rufsigt lockigt hår och ett orange läppstift. Mmmm! *varsågod att ta emot diplomet Emelie*.

2. Nemen! Vad är detta? En liten bohemisk svart spetsdröm från Asos som du matchar med sotande ögon och en kaxig uppsyn för alla dina A:n!

3. Va?!!? Vad var det som svepte förbi här i korridoren med sådan graciös hållning? Jo det var Emelie! I sin nya examensklänning från Other stories, platåskor från Stella Mccartney och toppbetyg i handen!

4. Är du blond? Bra. Då måste du köpa den här byxdräkten från Asos. Är du brunett? Köp den ändå! Det kommer jag göra! Vill bära KNALLRÖDA läppar och beiga spetsiga mockaklackar till den.

5. Nu går vi över till färg. Jag SKREK rakt ut när jag såg den här på Rodebjers hemsida! Vad jag skrek ”DEN HÄR MÅSTE EMELIE HA PÅ SIN EXAMEN!!!” så perfekt är den. EXAKT stylad som på bilden ovan.

 

6. WOW! Tänk när du räcker fram labbarna och tar emot ditt examensbevis i denna silkiga trumpetarmsklänning från Dagmar. Matcha med tunna svarta strumpisar och tofs med sväng i!

7. Suger dina betyg Emelie? Spelar ingen roll. För i den här klänningen är du en vinnare! HELVETE vad snygg/cool den är, exakt som tjejern i favvofilmen Clueless. Men är tyvärr från Stella Mccartney och kostar typ 10 000 kr. Men du kanske är rik??? *håller tummen*


8. Om du är som mig (dvs. har både halvbra betyg och mindre pengar) så är den här sexiga röda dröm från Other stories för dig! Svarta klackar med öppen tå, bara ben, utsläppt rufsigt hår och stora örhängen. JÄVLAR vad betyg inte spelar någon roll då!

 

9. AAAAHHHHHHHH!!! Vi har hittat den. Perfekta blandningen mellan sofistikerat/svart och ändå något som är riktigt coolt. Köp detta set från Zara och din examen kommer bli lyckad. Matcha den hur fan som helst! Perfekt set.

15:16

1. Att vara ett svin är inte olagligt… Hashtagen metoo verkar inte tystna, vilket är såklart fruktansvärt men också …bra. NÅGOT händer ju och det män utsätter miljontals (miljarder?) kvinnor finns nu på print. Dock är det ju stor variation på handlingarna vilket verkas glömma bort i jakten på förövarna, att bete sig som ett svin i form av tex att tjata på att få gå hem med en tjej är såklart obehagligt på alla sätt – men inte en olaglig handling som t.ex det fruktansvärda i en våldtäkt. Tänker att det finns en viktig poäng i att ha två tankar i huvudet samtidigt och kunna bedöma andra utifrån rätt premisser.

2. …men det är inte heller något du ska ha beröm för. Vad är det som PÅGÅR när killar vecklar ut sina egna ”tillkortakommande” på internet och får beröm för det? ”Jag har inte varit perfekt, jag ville ha sex när hon inte ville” och så följs detta av applåder från andra i kommentarsfältet? Noll respekt för den tjej som utsatts och framförallt det enklaste och mest världsfrånvända sättet att rena sitt samvete. Ångrar du på riktigt det du gjorde? Gå till polisen, anmäl dig själv. Sitt inte på Facebook och bygg ditt feministiska varumärke genom att erkänna saker du gjort som drabbat kvinnor i din närhet.

3. Nyquil fungerar verkligen. Sov 12 timmar inatt och vaknade upp så mycket friskare. Vem är i USA och kan köpa hem ett gäng tabletter åt mig? Vill ha dayquil också. Hjälp är man beroende nu :-(

4. Börjat titta på ”The good wife”. Efter att jag sett klart andra säsongen av världens bästa ser Crazy Ex Girlfriend (finns på Netflix) så har jag varit på jakt efter ny serie att götta mig i. Men har ju sett allt? Och det jag försöker se är SÅDÄR tills jag hittade ”The good wife”. Alltså det är ju inte KUL eller särskilt spännande, mer intressant och riktigt bra skådis i huvudrollen. Tycker om den hittills!!!

12:39 2017-10-18

Vandrar omkring här hemma som en märklig vålnad. Smyger omkring utan ljud men väser med jämna mellanrum ”papper!” eller ”vatten!” till Anton. Ibland kan man också höra mina svaga hostningar och en jämrande klagosång.

Hela mitt väsen osar ilska och orkeslöshet.

Ja, jag är sjuk!!! Men! Till min stora glädje (och er förlust) är det första gången på typ fem månader, så nog med era ”du är sjuk hela tiden”. JA, INTE HELA TIDEN TYDLIGEN.

Skoja :-))))

Det är Anton som smittat mig förresten. Han kom hem från New york i lördags med nån bihåleinflammation och har sedan dess förpestat lägenheten med viruset som jag till sist lyckades dra på mig trots *regelbunden träning och bra mat*.

Nu ska jag göra dagens stora äventyr: vandra upp mot apoteket.

Så skymtar ni en långsmal kutryggad och väsandes gestalt på Södermalm är det bara jag som är på jakt efter en kortison-nässpray.

21:02 2017-10-17

Det är svårt att värja sig från känslan av att NÅGOT händer när precis alla flöden där jag spenderar all min skärmtid (vilket är ju i princip all min vakna tid) fylls med vittnesmål från kvinnor som under #metoo skriver om sexuella övergrepp.

Vittnesmål som självklart inte kommer som någon chock eller överraskning, men som trots detta  drabbar mig rakt i magen.

Allra hårdast drabbas jag av de äldre kvinnornas berättelser. Gamla lärare, mammor och kollegor som jag annars aldrig får upp i flödet delar nu helt plötsligt sina berättelser och erfarenheter om ett ämne jag aldrig tidigare sett dem prata om.

Att de här kvinnorna har levt ett helt liv med erfarenheten av det män gör mot kvinnor. Något som fortfarande finns i dem men parallellt sker omkring dem. Varje dag. Det verkar som om mäns gränsöverskridningar mot kvinnor är något som bara ”är” och som vi kvinnor ständigt tvingas förhålla oss till. Så pass mycket att man börjar tvivla på om sina erfarenheter och upplevelser kanske bara är något som är en del av uppväxten eller livet i stort.

Som när min gamla klasskompis på högstadiet puttade ner mig i sängen när vi egentligen skulle spela cs och sedan la sig på mig medan jag försökte ta mig därifrån i panik. Eller den högt uppsatte manliga tv-beställaren som kommenterade två 19-åriga kvinnors kroppar inför alla på ett jobbmöte. Eller alla de gånger jag blivit upplyft, fasthållen bakifrån, fått en arm runt midjan, en kletig hand på baken, bröstet eller magen utan att jag velat. Eller blottaren som runkade framför mig vid busshållplatsen när jag var 16. Och så alla dm:s och kommentarer om ens kropp eller dickpicks med sexinviter förstås.

Ska den här typen av erfarenheter behöva vara en del av varje kvinnas liv?

Man kan förmildra det till ”pojkstreck” och ”boys will be boys” eller varför inte ”ett nyp i rumpan är inte så farligt”.

Men det som händer när män tar sig friheter över kvinnors kroppar är att du som kvinna hela tiden tvingas anpassa dig efter mäns agenda. Det dem aktivt väljer att göra är något jag tvingas förhålla mig till. Jag måste vara trevlig mot han den skumma så att han inte gör något obehagligt – men samtidigt tillräckligt avvisande så jag inte bjuder in till något. Jag ska vara redo att slå bort händer, springa snabbt eller byta väg hem i mörkret. Vara stålsatt för sexistiska kommentarer, ha koll på min drink och mina tjejkompisar.

Killar har satt agendan i hela mitt liv och jag har dansat runt den.

Men kanske värst drabbar alla gränsöverskridande handlingar min självbild. Bilden av vem jag är och den respekt jag har för mig själv och mina gränser. Att få händer på min kropp jag inte bett om är en ren och skär kränkning. Det väcker en känsla av ”äckel” som jag inte känner igen från någon annanstans och som konstigt nog allt för ofta förvandlas till en skam hos mig – när den borde vara hos honom.

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer