Ber er om en grej

17:42 2013-09-25

Fick jag bara önska en enda jävla grej just nu är det att alla jag känner, och inte känner, ser dokumentären Missrepresentation från 2011. Den finns på Netflix och går bergis att streama/ladda ner på andra ställen. Se hela dokumentären, och gör det gärna med papper och penna. Ni brukar ibland fråga mig om slagfärdiga argument i diskussioner om feminism och orättvisa, jag tycker ofta att den här typen av dokumentärer bjuder på mycket sånt. Slagfärdiga argument och begripliga exempel satta i verkliga kontexter. Har väl också att göra med att den är gjord i USA, är det något de är queen:ar över så är det att snacka för sig.

Förbered dig på en hel del växande men helt befogad ilska. Vi måste veta och se det här för att kunna förändra. 

14 kommentarer | “Ber er om en grej”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Isa skriver:

  Ska genast se den! Så viktigt!

 2. Sydney skriver:

  Margaret Cho kommer dessutom till Södra Teater i december! GÅ OCH SEEEEE, hon är grymt bra och har varit i massa år. Är så taggad!

 3. Emelie skriver:

  Har precis kollat klart! Jättebra dokumentär som stundtals gjorde att jag fick ont i magen samtidigt som jag känner mig så otroligt peppad på att stärka andra tjejer. Och mig själv:)

 4. Veronica W skriver:

  TACK för att du delade med dig av det här fantastiska tipset! Har sett dokumentären nu och jag ska sprida den till alla jag känner. Återigen, tack! <3

 5. Sarah skriver:

  Hej!

  Jag såg dokumentären och jag har följt dig här på bloggen. Det var genom din blogg som jag fick upp ögonen för det här med feminism och jag vill tacka dig för det. Samtidigt undrar jag hur fan sak man hantera all ilska? Känns som när jag väl börjar se efter på riktigt är det så mycket som är så sjukt vridet. Hur gör du för att inte koka över?

 6. tess skriver:

  Nu såg även jag dokumentären! Tack för tipset! Ska genast betala min tv-licens! skämt åsido… Mycket bra dokumentär, visste att jag inte skulle kunna somna utan bli förebannad. Men denna gång var det en helt ny insikt jag fick om mig själv, dom sa något i slutet av dokumentären som verkligen tog tag i mig. Jag brukar vara extremt nedsättande mot mig själv när jag ser mig i spegeln ”fetto” ”ful” ”ser ut som en haj pga överbett” ”äcklig”. I filmen sa dem tänk dig att du går förbi en spegel och det negativa som du tänker om dig själv kan en yngre tjej höra? Jag vill verkligen inte vara den som sprider negativiteten vidare så ska fanimig hylla sönder! Har typ inte mått såhär bra på…Länge!

 7. Anna skriver:

  Tack för tipset! Älskar Cho!

 8. Y skriver:

  Har sett den, den är helt fantastisk! Bra att du sprider den vidare, detta är en dokumentär alla borde se! :)

 9. chrissy skriver:

  bra tips!! alskar margaret cho. kommer ihag hur forvirrad jag var forsta gangen jag sag en av hennes routines. liksom ”varfor har jag inte hort om henne forut? hon ar ju sa javla talangfull och fortjanar att vara *up there* med de storsta inom komedi… men sen kom jag pa att nae just det det va junte sa konstigt hon ar ju kvinna :))))

 10. Cecilia skriver:

  Kolla in den här länken vettja! Blir så jävla trööööööööött!
  http://www.roimakleri.se/page1_objekt.php?GUID=46DOKEOJRJH58A0G&TYP=CMVilla

 11. V skriver:

  Vet inte om du tipsat om det förut, men kolla in http://www.makers.com.
  Det är en massa korta dokumentärer om viktiga nutidshistoriska kvinnor, som inte uppmärksammats. Blev så trött när jag såg hur ung new yorks första kvinnliga brandkvinna är

 12. Sofia skriver:

  Den konstiga, njutningsfulla känslan av störd stolthet när ens master (hähä) tipsar om något en själv tipsat om och tyckte var bra! Så bra att du gillade den, vad tyckte du var mest hemskt att se på? Jag kände ilskan koka över när de hade en massa klipp om Clinton/Pailin och männen satt och sa så SJUKT nedsättande saker om dem båda (visst, Pailin står för allt jag ogillar men en ska ändå inte behandla människor sådär!) det var så otroligt vidrigt.

 13. Ida skriver:

  Trycker på play i detta nu!

 14. Linnea skriver:

  Har sett sen! Så himla sevärd. Väcker verkligen tankar & motiverar en att kämpa mot sexismen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG