Tvättdag

16:09 2013-09-26

Vet ni vilka jag hatar mer än de som inte rensar filtret i torktumlaren?

DE JÄVLA PERSONER SOM HAR EN MÄRKNINGSMASKIN HEMMA OCH SKRIVER UT SMÅ ARGA MEDDELANDEN I VERSALEN MED FYRA UTROPSTECKEN EFTER !!!!

 

Om det nu är så att man återkommande kommer till en tvättstuga där luddet inte är borttaget har jag förslag på vad en kan göra:

1. Skriv en trevlig och förklarande liten lapp. Exempel: ”Hej hej, det vore super om du som tvättar är noga med att ta bort luddet efter din tvättning eftersom det annars kan bli stopp i tumlaren, tack på förhand :-)” Om det ändå fortsätter, kolla vem som hade tvättiden innan dig, plinga på och förklara trevligt att det vore jättebra om hen rengjorde filtret framöver eftersom maskinerna kan gå sönder (kan de ens de…?).

2. Ta bort luddet själv. Det tar högst två minuter. 

24 kommentarer | “Tvättdag”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Linnéa skriver:

  Okej så jag är en av de personerna du hatar. Tur att jag gillar dig ändå!! *love conquers all* osv.

  Men i alla fall, anledningen till att jag kanske ibland (host) gör liknande grejer är att jag ju har ansträngt mig, jag har följt reglerna och lämnat tvättstugan så som den ska vara enligt de regler som finns uppsatta. Jag har tagit bort ludd, torkat, sett till att det inte finns några tvättmedelsklumpar kvar osv. Då känns det så otroligt frustrerande och respektlöst (?! så känns det i alla fall) att när jag själv ska använda tvättstugan får en smutsig och luddig upplevelse. När de bara kan traska in och tumla away då de har passet efter mig.

  Av samma anledning plockar jag med mig mitt skräp från biosalongen, lämnar tillbaka min bricka på restauranger/fik som ber en göra det, följer trafikregler och bemöter andra så som jag själv skulle vilja bli bemött. Det handlar liksom om att respektera andra. Tycker jag.

  Varför skulle jag inte städa efter mig själv liksom?

 2. Linda skriver:

  Hihihi, ja verkligen. Är det något jag aldrig blivit irriterad över så är det när någon glömt tömma luddfiltret efter sig. Dels är det ju väldigt ojobbigt att ordna själv, dels är det lite kul att göra det. Lika kul som bubbelplast : )

 3. Kim skriver:

  Jag tar aldrig bort något ludd när jag har tvättat. Eftersom det inte är någon annan som gör det tar jag bort föregående tvättares ludd INNAN jag tvättar istället. Och därmed har jag uppfyllt min luddborttagnings-kvot.

 4. Terese skriver:

  Jag tänker lite som KIM, bror dessutom i ett hur med bara korridorsrum, vet nu egentligen inte vad det ska ha för betydelser att det är massa studenter som bor i huset. Ung och dum kanske? Slutar hur som med att en alltid måste plocka bort någon annans ludd!

 5. Mimi skriver:

  i min tvättstuga har någon tagit en bild på det orengjorda filtret, skrivit ut och satt upp bredvid torktumlaren……..

 6. Emma Ivarsson skriver:

  hanna… här håller jag med dig så himla mycket. tycker hen att det är bättre att sprida dålig stämning? är det så himla farligt med lite ludd? tycker det är bra mycket värre mot världen att skriva lappar och ja…upprepning nurå- sprida dålig stämning.

  och till dig linnea… tror allvarligt att det är effektivare och betydligt trevligare och skriva en snäll lapp och tex förklara varför det kan vara fint och bra att städa undan. eller hellre- knacka på. då kommer garantera folk skärpa sig OCH utan att känna dig illa till mods.

 7. i skriver:

  Linnea: fast det verkade främst som att Hanna påpekade det att man inte behöver skriva arga lappar för att nå ut med ett budskap? Har ingenting att göra med att man ska avsäga sig respekt eller krav att städa efter sig. Jag håller definitivt med Hanna om att ingenting blir bättre av att man skriver arga små lappar överallt.

  I vår tvättstuga har vi ett vad som Hanna beskriver som ett bra exempel: Rengör gärna luddfiltret, sopa och lämna tvättsugan ren så kan vi tillsammans få detta till en trivsam plats.

  Varför ska det vara så svårt?

 8. Emma Ivarsson skriver:

  tillägg: sen tycker jag att om en nu måste kommunicera med en lapp- skriv under med ditt namn- stå för vad en skriver. Får lite känslan av att tvättstugelappskrivare ala anonyma är som näthatare- det är lätt att anonymt spy galla.

 9. malin skriver:

  Såg att Change butiken i Birsta city har kundkväll, där personalen jobbar i underkläder. Vad tycker du om det? Särskilt med tanke på den kalabalik som uppstod när personalen tvingades skriva sin BH storlek på namnbrickan. Något att uppmärksamma?

 10. En numera livrädd 16åring skriver:

  Hej Hanna, jag blev helt oprovocerat misshandlad i måndag påväg till tåget hem från skolan, hela den här händelsen av att en drogpåverkad människa drog ner mig i håret och sparkade på mig när jag låg på marken och ett tiotals människor slet bort henne och hjälpte mig upp har liksom etsats sig fast i min hjärna.
  Jag känner mig jätte rädd när jag går själv, även om det är mitt på ljusa dan, vilket det var i måndags, jag kollar mig panikartat omkring och är livrädd för att råka se denna människa igen även om jag vet att hon inte skulle känna igen mig pågrund av att hon var så hög.
  Några tips på hur jag ska känna att jag kan börja få lite förtroende för människor jag inte känner igen? Och sluta vara så förbaskat rädd för att gå ensam?
  Aaaaj need your support och smarta råd master<3<3

 11. R skriver:

  Är det bara jag som röstar för att ”regeln” om att ta bort luddet efter sig borde göras om till att man ska ta bort luddet INNAN en börjar tumla?
  Alltså att nästa tumlare tar bort luddet från föregående tumlare.

  Fred på tvättstugejorden i ett nafs!

 12. stina skriver:

  Master, jag läste alldeles nyss nånting som gjorde mig riktigt upprörd. Innehållet i artikeln gör mig förbannad, men kommentarerna denna artikel har fått gör mig på riktigt mötkrädd?! Det skulle vara intressant, men framförallt lärorikt (som alltid) att få höra din åsikt om detta då du alltid tycks sätta huvudet på spiken och förklara så utförligt och bra!!
  Keep up the good work, love you!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17550401.ab <---------- artikeln!!

 13. Sofia skriver:

  Man tar väl bort luddet på grund av brandrisken!

  Tycker förövrigt det är trevligare att ta bort sitt egna ludd än andras..

 14. Ronja skriver:

  Jag älskar att ta bort luddet. Blir typ lycklig om den innan mig har glömt att ta bort det, för då får ju jag göra det.

 15. Johannateg skriver:

  Men skulle du verkligen vilja att nån kom och plingade på dig bara för att be dig ta bort luddet?! Känns mer obehagligt än en arg lapp tycker jag! Vi är så ovana med grann-kontakt och så plingar det på nån som bara vill säga åt dig att ta bort luddet…

 16. lolo skriver:

  Har aldrig heller förstått mig på människor som kan bli så arga över lite ludd. De kollar alltså alltid innan de börjar torktumla om föregående användare tagit bort luddet eller ej? Har aldrig ens kommit på tanken att göra det själv.

 17. Liv skriver:

  Hej! Kom på att jag har ett icke-tips om prag. Där finns ju en klubb pp fem våningar som ska va den största i europa (?) gå inte dit!! Oerhört sexistiskt klimat. Där fanns strippor på varje våning och otroligt mycket män i rutiga skjortor och hår i spikes i åldern 25-35 som ställde sig in på mig och mina vänner (17 år var i alla fall jag) och dansade runt och följde efter på dansgolvet och kunde inte ta ett NEJ. En annan som dansade runt med plastkuk på huvudet ich va superskön!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag varkrn tryckte in kuken i hans mun eller slängde bort den eller trampade på den fast jag gick i såna tankar där och då. Också relativt dyrt att komma in. Så gå inte dit! Inte alls värt det. Tyvärr var det väldigt sexistisk stämning på alla ställen vi var på, men femvåningsklubben var absolut värst. Och chapeu rouge var roligast! Så där är mina tips! Ha kul!!!!

 18. Lovisa skriver:

  Måste bara kommentera och säga att jag är på Linneas sida till alla som skriver emot :-) Om alla hade städat efter sig själva hade inga lappar behövts skriva, inget dörrknackande hade varit nödändigt och de människor som verkligen anstränger sig för nästa person får något tillbaka :-)

 19. Mli skriver:

  Linnéa: Jag håller med dig!!! Hur jobbigt kan det vara att t.ex. ta bort sitt eget ludd, liksom. ;)

 20. Hmm skriver:

  Jag surporatar Linnéa!

  Ps Skrivit detta en gång men min kommentar kom visst inte med. Fortfarande stora problem på denna blogg med och bland kommentarerna :( Ds

 21. Siri skriver:

  Alltså jag tycker det är underbart att någon har en märkesmaskin hemma som den använder till arga lappar. Ser framför mig en kutryggig person med långa, voldemortfingrar som sitter och knappar in sina små meddelanden till omvärlden

 22. Mia skriver:

  Min kusin skrev en lapp ang luddfiltret ”Hej alla! Vore kanon om ni kollar luddfiltret och tar bort det som finns när ni är klara – hade kunnat sticka en tröja av allt det här! :)” Det tyckte jag var lite charmigt. Och togs emot bra av grannarna!

 23. Jen skriver:

  Haha, jag förstår verkligen inte diskussionen men den har varit så himla aktuell lägre än ungefär alla andra frågor jag känner till. Jag fattar inte det jobbiga alls, luddet tar man bort på två sekunder (två minuter, slickar du rent den?) och är orsakat av nytvättade kläder? Renare än ungefär allt annat man kommer i kontakt med under en dag? Hade en varit tvungen att plocka andras matrester ur vasken på regelbunden basis hade jag varit först fram märkningsmaskinen, men det här.. alltså.

 24. Nea skriver:

  Men det kan ju börja brinnaaaaa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg